Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Vegetarische kaas

Geschreven door Tessa op December 10, 2009

Dat vegetariërs geen vlees eten en in sommige gevallen ook geen vis, is algemeen bekend. Sommige vegetariërs gaan nog een stapje verder. Zij letten er namelijk ook op dat hun kaas vegetarisch is.

Stremsel is op een oplossing die spijsverteringsenzymen bevat, deze zijn afkomstig uit de lebmaag van kalveren. Het bevat een eiwitsplitsend enzym dat ervoor zorgt dat bepaalde melkeiwitten gaan samenklonteren. Hierdoor ontstaat er uit melk waar stremsel aan toe is gevoegd wrongel. Dit is de voorloper van kaas.

Vegetariërs willen dus geen kaas eten waarin kalfsproducten zijn verwerkt. Er zijn twee alternatieve manieren om stremsel te verkrijgen. Namelijk op basis van plantenextract of op basis van genetisch gemodificeerde micro- organismen.

Maar welke kazen zijn er eigenlijk vegetarisch?


Alle biologische kazen van de AH
Een aantal kazen van boursin en apetina
Arla kazen
Buuracker geitenkazen
Klaver
Leerdammer
Loverendale
Philadelphia

Er zijn nog veel meer vegetarische kazen verkrijgbaar. Klik hier als je de hele lijst wilt zien.
December 10, 2009 om 05:47
Zijn er ook light kazen? De enige die ik wel eens eet is leerdammer lightlife maar dat is nog steeds 30+. Vroeger was er een 10+ kaas die vegetarisch was.
December 10, 2009 om 05:52
Het is lang niet makkelijk om een moderne veeleisende vegetariër het naar de zin te maken met een lekkere maaltijd. Zo ook pudding bijvoorbeeld. Had het een keer gemaakt eet een aantal het niet om dat gelatine ook niet mag. Dan moet je trouwens agar-agar nemen. Voor mij neemt het wel de plezier weg van koken voor iemand al die eisen.
December 10, 2009 om 06:11
Ik neem ook altijd vegetarische kaas. Ik heb het gevoel dat daar minder mee geknoeid wordt.
December 10, 2009 om 11:31
Nooit geweten dat er ook vegetarische kazen bestaan. Door dit verhaal zal ik de eerstvolgende keer dat ik kaas eet aan het woord lebmaag moeten denken. Klinkt niet zo lekker!

Ikzelf kies steeds vaker voor vegetarisch omdat vlees voor mij niet elke dag hoeft. Echte vegatariër ben ik dus niet maar ik ga toch eens een vega kaasje proberen.
KMB
December 10, 2009 om 12:28
Bedankt hiervoor! Ik eet zelf geen vlees en geen vis, en weinig kaas omdat ik me toch altijd bezwaard voel door inderdaad stremsel. Nu ga ik toch eens zoeken of hier in de buurt wat van deze merken te krijgen is!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden