Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Getest: Kant en klare hapjes

Geschreven door Willemijn op December 30, 2009

Vlak voor de kerst hadden we op de site een artikel geplaatst over kant en klare gerechten die waren getest door Pierre Wind. Wij vonden dit wel een leuk idee en besloten om hetzelfde te doen voor hapjes, want het is natuurlijk bijna oudjaarsavond en daar hoort wel een hapje bij.

Welk kant en klaar hapje is het lekkerst? En zijn al die kant en klare hapjes ook nog een beetje slank? Wij hebben een aantal bekende hapjes getest.

Paturain borrelkaasje
Kleine ronde kaasjes met verschillende kruiden er op. Erg lekker van smaak maar het zou nog lekkerder zijn om het op een toastje te smeren.
Slank? Ja dit hapje is erg slank, per borrelkaasje krijg je 15 kcal binnen. Nadeel is wel dat ze erg klein zijn, je eet er dus gemakkelijk meer van. Als je het kaasje uitsmeert op een dubbel toastje krijg je 43 kcal binnen.

Salami met geitenkaas
Een plakje salami gevuld met zachte geitenkaas. Het is een beetje een rare combinatie, het zijn twee zeer sterke smaken op zich en bij elkaar is dat niet zo lekker. De geitenkaas maakt het hele hapje vrij zuur.
Slank? Het hapje bevat 46 kcal per stuk, dat is dus te doen. Geitenkaas is ook geen hele vette kaas, die kun je dus best nemen als je afslankt. Salami is wel erg vet.

Zelf maken maar dan slanker? Gebruik rauwe ham of rookvlees in plaats van salami.

Wrap met kipsaté (AH)
Een wrap gevuld met kipsaté en komkommer. We hebben het zelf in vier stukjes gesneden. Lekkere zoete smaak. Wel een beetje chemisch. Nadeel van de wrap is dat de vulling niet goed is verdeeld, je moet hem dus eerst openvouwen, de vulling verdelen en dan weer oprollen.
Slank? Redelijk slank, een stukje bevat 40 kcal.

Zelf maken maar dan slanker? Het is lastig om kipsaté slanker te maken. Maar de wrap op zich kun je heel makkelijk slanker maken. In plaats van een wrap met kipsaté kun je bijvoorbeeld kiezen voor light kruidenroomkaas met kipfilet en sla of carpaccio met rucolasla en pesto.

Dadel gevuld met roomkaas
Een gedroogde dadel gevuld met roomkaas. Erg lekker van smaak, heel zoet maar niet te. Er is zoetige roomkaas gebruikt en dat combineert erg goed met de zoete dadel.
Slank? Ja, ondanks dat een dadel veel suiker bevat en de roomkaas erg vet is (70+ roomkaas) bevat één gevulde dadel maar 37 kcal.

Zelf maken maar dan slanker? Dit hapje kun je heel gemakkelijk slanker maken door te kiezen voor een andere soort roomkaas. De gewone volvette variant (48+) zou al flink slanker zijn maar als je nog slanker wilt kun je ook kiezen voor light roomkaas. Ook lekker zijn roomkazen met een smaakje zoals gember of ananas. Geitenkaas en een dadel combineren ook erg goed en dat is ook slank.

Kaasroggesnack
Plakjes roggebrood met daartussen Goudse kaas. Het roggebrood is lekker van smaak, de kaas is een beetje zurig, dit geeft de combinatie een beetje een aparte smaak. Het hapje vult goed maar als je een tweede neemt valt die wel zwaar op de maag. Dit hapje is ergens wel lekker maar zeker niet top.
Slank? Gaat wel, vanwege de volvette kaas is het hapje vrij vet maar roggebrood is wel weer erg gezond dus dat maakt veel goed. Bevat 44 kcal per stuk. Omdat het zo zwaar is neem je waarschijnlijk niet meer dan één hapje dus dan kan het prima.

Zelf maken maar dan slanker? Vervang de volvette kaas door een 20+ of 30+ variant. Kies wel voor oude kaas want die heeft het meeste smaak. Ook lekker erbij is roomkaas.

Conclusie
De dadel kwam bij ons als beste uit de bus. De smaak was erg lekker en qua calorieën kun je dit ook prima nemen als je afslankt. Helemaal als je het zelf gaat maken want als je kiest voor een slankere soort roomkaas kun je zo het aantal calorieën met 30% verlagen.

Verder kunnen we concluderen dat de hapjes die je kant en klaar kunt kopen best wel lekker zijn. We waren een beetje bang dat het tegen zou vallen maar ze zijn prima. En omdat de meeste niet eens zo heel calorierijk waren kun je hier best voor kiezen als je zelf weinig tijd hebt of gewoon niet zo'n keukenprins(es) bent.

Wat voor hapjes ga jij klaarmaken of eten met oud&nieuw?
December 30, 2009 om 07:42
Voor oud-en-nieuw maak ik empanada's. Dat is een Zuid-Amerikaans gevuld deeg gerecht. Ik gebruik deeg voor hartige taart, die een extra uitrol. De vulling is traditioneel met rundergehakt, maar ik maak ook met kip & boursin, zalm & kruiden en een vegetarische variant met spinazie en feta.
Het is niet super-mager, maar kan er mee door en het is ook nog lekker als het koud is.
December 30, 2009 om 08:01
naast de "gewone" lekkernijen zoals een bordje met gerookte zalm en paling:
een tapenade van rucola en walnoten met meergranenstokbrood
olijven
gemarineerde knoflook
hartige taart(AH)
een pan zelfgemaakte ossestaartsoep om een bodem te leggen
zelfgebakken oliebollen volgens familierecept
December 30, 2009 om 09:42
Dadels niet vullen met slappe roomkaas, maar met roquefort of stilton port. hmmmmm

En dan een glaasje vintage porto erbij :kwijl:

En wat ook superlekker en simpel en redelijk gezond is: roggebroodje met gerookte paling en een klein beetje appelstroop.
Onbekend
December 30, 2009 om 15:26
Als je een beetje honing bij de geitenkaas en salami voegt is het minder zuur en krijg je een perfect balans van hartig, zout en zoet! Yammie!
Onbekend
December 31, 2009 om 06:23
Bij mij altijd een succes:
Een hard gekookt ei in 4 langwerpige partjes snijden en een plakje rookvlees om ieder stukje wikkelen, heerlijk! En natuurlijk nog veel meer...hahaha!
Fijne jaarwisseling en een slank 2010 voor iedereen!
:teresa0805:
December 31, 2009 om 09:49
Wel jammer dat we nu eerst deze mail ontvangen, de meeste zaken zijn om 16.00 uur gesloten.....!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden