Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Stevig onderstel gezond

Geschreven door Tessa op January 13, 2010

Al eerder is in het nieuws geweest dat vrouwen met een peervorm, dus met stevige billen en benen, een stuk gezonder zijn dan vrouwen met een appelvorm, een dikke buik.
Dit werd echter niet echt duidelijk onderbouwd. Recent is hier weer een onderzoek naar gedaan en daaruit kwam dezelfde uitslag, dit keer wel duidelijk onderbouwd.


Het onderzoek is in Amerika uitgevoerd en verschenen in the International Journal of Obesity.

De conclusie: Beter wat vet rond je billen en aan je dijen dan helemaal geen vet op deze plaats. De reden hiervoor is het feit dat een vetlaagje het effect van schadelijke eiwitten, die ontstekingen en slagaders verstoppen, verkleint. Dit verkleint weer de kans op hart- en vaatziekten en diabetes.

Het vet van de billen en de heupen is moeilijker af te breken dan vet dat zich op de buik heeft opgehoopt. De (te) snelle afbraak van vet zorgt er echter voor dat er eiwitten vrijkomen die worden gelinkt aan het krijgen van hart- en vaatziekten en diabetes.

Als vet langzaam verbrandt heeft dit juist een positief effect. Het lichaam maakt meer hormonen aan die de bloedvaten beschermen en zorgen voor een betere, stabielere bloedsuikerspiegel.

Het feit dat vrouwen vaak dikkere billen benen hebben dan mannen is toe te schrijven aan het feit dat testosteron de opslag van vet rond dijen bij mannen onderdrukt.

Volgens onderzoeker dr. Konstantinos Manolopoulos bestaat er ,net als bij cholesterol, een goede en een slechte variant van vet. Vetcellen in het onderlichaam reageren volgens hem anders dan vetcellen in het bovenlichaam.

“De verdeling van lichaamsvet wordt al langer als belangrijke risicofactor van hart- en vaatziekten gezien. Helaas gaat een hoger vetpercentage van de dijen vaak gepaard met een hoger vet percentage op de buik” Aldus de dr.


Bron:BBC.com
January 13, 2010 om 12:21
Volgens mij is mijn vorm niet te bepalen:
Want bij mij zit het overal, wat ben ik dan? :P
January 13, 2010 om 12:29
Dit kan wel zo zijn, maar godzijdank dat ik het niet op de heupen en billen heb zitten! Ook toen ik 30 kilo zwaarder was. Kon altijd leuke rokjes aan en had mooie benen en op m'n zwaarst kon ik over m'n billen nóg maatje 38 aan. Zo legde ik het accent op mijn onderkant, toch nog iets wat (redelijk) mooi was ;) Lijkt me verschrikkelijk om leuke broeken/rokjes e.d. te vinden als je een fors onderstel hebt. Als ik dames zie waarbij de onderkant idd erg fors is en ze dan in een rokje lopen met hoge laarzen de nipt dichtgaan om die forse kuiten, dan kan ik dat écht niet mooi vinden. Bij gaat het vet zich nestelen vanaf de buik en omhoog, ook niet charming maar toch... Gelukkig is alles nu wel in verhouding nu ik die extra kilo's niet meer meezeul, maar heb dus liever dat het boven dikker wordt dan beneden, maar goed tis natuurlijk niet gezond al dat buikvet!
January 13, 2010 om 12:30
@zoeperx

Volgens mij ben jij ideaal;) Dat hebben d'r maar weinig hoor!
January 13, 2010, gewijzigd door Moi78 op January 13, 2010 om 13:30
Mmmm.. volgens mij is het een duidelijk geval van smaken verschillen. Ik vind een beetje kont, heupen en bovenbenen meestal niet echt lelijk staan bij de meeste vrouwen.. terwijl een ik een dikke buik nou niet bepaald charmant vind - al verschilt dat ook per persoon!

Maar buikvet is in ieder geval niet gezond.. dat is wel duidelijk. En ik heb helaas beide soorten :(, maar gelukkig een beetje meer peer dan appel.

@ VlaFlip, :toffepeer:
January 13, 2010 om 14:05
dikke buiken en smalle pootjes vind ik persoonlijk altijd een heel vreemd gezicht...Het is net een tennisbal op stokjes... ;)
Vooral als ze dan idd rokjes en hoge laarzen gaan dragen,je kan niks doen aan het figuur wat je hebt maar je kan jezelf wel wat flatteren met de juiste kleding.
Dat je te zwaar bent zien mensen echt wel of je nu een rokje draagt of niet.En dan met een dikke buik,zeg ik:doe het maar niet.
Onbekend
January 13, 2010 om 14:16
Ja maar hoe zit het dan met mensen die van nature de aanleg om een appelvorm te hebben?

Ik weet dat ik nu rond mijn middel te veel vet heb (het wordt steeds minder :) ), maar zelfs als ik straks een echt gezond gewicht heb, zal er in verhouding nog altijd meer vet rond mijn middel zitten dan bij mijn benen. Als die verhouding van nature zo is bepaald, heb ik dan ook een hoger risico op hart- en vaatziekten? Of 'telt' dit pas als je je appel figuur te wijten hebt aan een slecht eet/beweeg patroon :S
January 13, 2010 om 14:51
Bah... ik heb de bouw van mijn vader of te wel een stevig postuur en paar stevige dijen en een kont.
Had ik maar de bouw van mijn moeder slank als een den.:babe:
January 13, 2010 om 15:41
nou ik heb echt wel liever stevige benen en billen dan een dikke buik (lijk je net een vent:$)
gelukkig heb ik inderdaad stevige benen en billen(heupen)
en een platte(bijna) buik! mijn man vnd in ieder geval een kont beter dan een buik zegt ie:D
January 13, 2010 om 15:55
Gelukkig dat smaken verschillen ;) Ik weet van mezelf dat toen ik nog zwaarder was ik de bovenkant redelijk kon verhullen met blousjes en zo leek het geheel toch nog wat. Winkelen voor de "onderkant" was altijd makkelijk en leuk en daar legde ik de nadruk op. Nee ben enorm blij dat ik nooit een flink onderstel heb gehad, maar ben nog veel blijer dat de flinke buik nu ook weg is :grinnik: Gelukkig ben ik naarmate ik meer afviel steeds meer in proportie geraakt en is er niet echt meer sprake van een appelvorm :poeh: Maar ladies, vat het niet aanvallend op... spreek alleen (misschien wat duidelijk) mijn smaak uit :socool:
January 13, 2010, gewijzigd door BigRat op January 13, 2010 om 16:49
Ik word er zo moe van! Dan weer is teveel vet schadelijk voor je gezondheid. Dan weer verhoogt het vele vetweefsel de kans op tumoren / kanker. Dan weer voor een te hoge cholesterol, en dan weer diabetes. Volgens wetenschappelijk onderzoek A dan. En dan komt wetenschappelijk onderzoek B me vertellen dat dat wat aan mijn kont en aan de binnenkant van mijn benen hangt te lubberen diabetes voorkomt, maar dat wat op mijn buik zit weer niet?

Zou ik misschien gewoon mogen doorgaan met het verliezen van teveel vet op mijn lichaam door gezond te eten en meer spierweefsel op te bouwen door meer te bewegen zodat ik kan blijven genieten van het feit dat het me gelukt is om weer van de medicatie tegen diabetes II af te komen? Juist omdat ik in een relatief korte tijd veel ben afgevallen?

Ik geloof in dat wat mijn lichaam aangeeft. En de gemeten waarden in het ziekenhuis. 55 kg er af. HbA1C van 13,4% naar 5,1%, glucose van 16,4 naar gemiddeld 5,3. Hoezo "te snel veel vet verbranden is schadelijk?" Mooi wel dat naast die suikerwaarden ook het LDL cholesterol van 6,3 terug is gebracht naar 3,7. En de medicijnen tegen de hoge bloeddruk mocht ik ook aan de kant gooien van de arts...

Leuk nieuws, maar mag ik gewoon op mijn manier doorgaan? En de appels en peren eet ik gewoon op. Heel gezond!

Succes iedereen!
:bigrat:

January 14, 2010 om 05:34
Gelukkig zijn er nog geen gekke peren en appels ziekte,
en zijn ze nog heel lekker gezond.

Ben niet blij met mijn buik,maar geduld is een schone zaak,jaren terug toen ik nog veel erger jojoode, viel ik ook altijd heel veel af in de eerste weken van al die extreme dieeten die ik toen nog volhield,weet ik nog heel goed dat mijn bloedsuikerspiegel behoorlijk schommelde,
waardoor ik vaak duizelig werd,wat weer tot gevolg was van eetbuien,omdat ik me de hele dag door rot voelde,
nee dan maar rustig aan afvallen,gezond eten en veel bewegen,voel me een stuk gezonder met al die hormonen die nu aangemaakt zijn en voor een beter bloedsuikerspiegel zorgen.
succes allemaal.
January 14, 2010 om 08:29
Ook ik val in het rijtje; vormloos voor mijn gevoel...
Daarom noem ik mezelf maar een barbailZie :)

Huup huup huup...!
January 14, 2010 om 12:29
Barbatruc
January 14, 2010, gewijzigd door Zoeperx op January 14, 2010 om 13:08
@ Katje.

Dankjewel voor het compliment,
verwacht ook niet ontevreden te zijn met
mezelf als er wat meer af is..
met de nadruk op: Als! haha :)
vind mezelf wel goed zo..
qua proporties.. dus nog niet me
gewicht natuurlijk ea.
January 15, 2010 om 01:31
Ik kan alleen maar zeggen tegen mijzelf, schudden met die billen!!!!

:lacheuh:
January 15, 2010 om 11:20
Nou, ik heb slanke benen en een platte kont. Het vet wat ik teveel heb zit allemaal op mijn buik. Armen ook slank. Nou, je begrijpt al dat dat er dus niet uit ziet en een crime is om broeken te kopen. Past het om mijn benen dan gaat mijn knoop niet dicht. Past het om mijn buik, dan slobbert het om mijn benen. Niks aan dus!! En dan heb ik ook nog eens ongezond vet... Helaas, pindakaas, je kunt niet alles hebben. ;-)
January 15, 2010 om 11:23
Ik wil billen!!!
Iemand wat over?
January 13, 2012 om 06:26
Liever dikke billen en benen dan het "aardappel op stokjes" effect =)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken

Trefwoorden