Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Nederlanders eten meer vis.

Geschreven door Rachelle op March 18, 2010

Nederlanders aten meer vis vorig jaar. De visconsumptie steeg namelijk met vier procent naar 3,6 kilo per persoon. Vooral tonijn in blik, gezouten haring, pangasiusfilet en zalm deden het goed. Het bureau denkt dat mensen meer weten over hoe gezond vis is.

Mensen jonger dan 35 jaar kopen nog altijd minder vaak vis dan oudere mensen. Vijftigplussers blijven nog steeds de grootverbruikers van vis. Het Nederlands Visbureau richt dit jaar een campagne op die jonge huishoudens stimuleert meer vis te eten.

Bron:Het Nederlands Visbureau.
March 18, 2010 om 13:20
:hallo:

volgens mij staat er dat de Nederlanders vorig jaar meer vis hebben gegeten.
als je er "dan" in wilt hebben zou er moeten staan, Nederlanders hebben vorig jaar meer vis gegeten dan het jaar (of de jaren) ervoor.

:groetjes3:
:reiziger:
March 18, 2010 om 13:39
Dat komt vast omdat ik geen vlees meer eet, maar nog wel vis, en sinds hubby en ik samenwonen is zijn visconsumptie ook gestegen ten koste van zijn vleesconsumptie.
Oké, wij zijn inmiddels allebei ook wel 50+ ;)
March 18, 2010 om 14:52
Ben groot geworden van vis :) en eet het nog steeds erg graag. Soms rij ik even langs mijn vader en neem dan wat vis van hem mee of hij bakt wat vis voor me.:D

Verder eet ik heel graag een mootje zalm uit de oven. kan gewoon met zo'n diepvries moot en daar doe je vis of zalmkruiden op. Dan doe je ze vervolgens in aluminium folie en dat maak je dicht maar je zorgt dat er bovenin wat ruimte zit en een kiertje waar de stoom uit kan.
even 20 minuutjes op 200 graden in de oven en smullen maar.
March 18, 2010 om 18:20
HARING MET UITJES ....:kwijl:
March 19, 2010 om 05:56
aan mij zal het zeker niet aanliggen

ben opgegroeid met vis (woonachtig in een vissersdorpje Velsen)

en vindt het heerlijk hmm krijg nu al trek
ik eet vis wanneer ik er trek aan heb
zo dagelijk zo weken niet!! sushi nog van de week

ik denk dat de meeste mensen niet meer zoveel vis eten
het ligt ook aan de prijs en bijna geen vis meer in de zee!!
wat echt heel jammer zou zijn moet er niet aan denken pff!!

maar kan gezond voor je zijn. afentoe is het gezond.!!
March 19, 2010 om 06:03
@ Ruud,
Tonijn is niet vet (1,4 gram per 100 gram).

Maar ik maak regelmatig een blikje open voor op de boterham. Ook wel eens een blikje makreel of haring in tomatensaus.

Verder ongeveer 1 keer per week vis bij het avondeten (meestal zalmfilet, pangasius of tilapia). Vroeger (toen ik nog vlakbij Heerlen woonde) at ik vaker vis. De visboer in Heerlen (voor de kenners in het winkelcentrum in een van die 'kubusjes' vlak bij de V&D) heeft heerlijke gemarineerde visfilets in verschillende soorten. 20 minuutjes in de oven, wat verse pasta en groenten erbij en je hebt een supermaaltje.

Tegenwoordig moet ik 3 kwartier rijden voor zo'n visje. Maar als ik eens iets speciaals wil klaarmaken dan rijd ik er toch heen.
March 19, 2010 om 10:36
Ook heerlijk!
met een uitje...

Een van mijn vroegste herhinneringen: boodschappen doen met papa. En dan steevast naar de haringkar als we klaar waren. Stond ik daar als kleuter van 4: 'doe maar met uitjes!' En verontwaardigd als ze het voor me in stukjes wilden snijden. Nee hoor. Gewoon aan het staartje naar binnen laten glijden.
Af en toe voor de afwisseling een lekkerbekje. Maar de haring vond ik toch het lekkerst.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken

Trefwoorden