Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Gevaren van Sarah Jessica Parkers ondergewicht

Geschreven door Afvallen met Anne op April 22, 2010

Ik smul ervan: de serie Sex and the City. Heerlijk die vier vrouwen die een beetje uit lunchen gaan in New York en daten met mannen waarmee-het-toch-nooit-wat-wordt. Bij dat lunchen ging het alleen bij Sarah Jessica Parker, oftewel Carrie uit deze serie, mis. Ze is de laatste tijd veel te mager en ze was al niet volslank. Ze verloor maar liefst 6 kilo. Haar vrienden zeiden dat ze een fitness- en dieetobsessie heeft gekregen. Ze zegt zelf dat ze gewoon niet makkelijk aankomt en dat het echt niet zo fijn is om zo mager te zijn.

Haar armen zijn zeer mager. Je ziet de aderen en pezen zo zitten. Nog erger dan bij Madonna. Vrienden van Sarah zeggen dat ze geobsedeerd is door fitness en diëten. Even de lichamelijke kenmerken; volgens de Daily Mail weegt ze slechts 41 kg bij een lengte van 1m61. Dit betekent een BMI van amper 16. Dat is erg ongezond.

Ondergewicht
Met haar lage BMI heeft ze ondergewicht. Als je een BMI lager dan 18,5 hebt is het extra belangrijk gezond te eten. Houd dan een basisvoeding aan met wat meer gezonde tussendoortjes. Voor gezonde mensen met ondergewicht is het vaak moeilijk aan te komen. Van ondergewicht kan je conditie achteruit gaan en je kan je sneller lusteloos en moe voelen. Ook neemt waarschijnlijk de kans op botbreuken toe. Een BMI van 18,5 of minder is een ernstige risicofactor voor osteoporose (botontkalking).

Oorzaken
Ondergewicht kan verschillende oorzaken hebben. Het kan ten grondslag liggen aan een gebrek aan eetlust door een (ernstige) ziekte. Dat zie je vaak bij ouderen in zorginstellingen of patiënten in ziekenhuizen. Soms ligt het aan de leefstijl bij mensen, dus geen tijd nemen voor de maaltijd. Minder eten door stress of depressiviteit kan ook een oorzaak zijn. Wie binnen korte tijd zonder aanwijsbare reden (dus niet diëten) afvalt doet er goed aan een huisarts te raadplegen. Dan kan er sprake zijn van een aandoening of ziekte. Bekende oorzaken zijn natuurlijk eetstoornissen anorexia of boulimia. De oorzaak daarvan is vaak psychisch en vraagt professionele en intensieve begeleiding.

Bij het bereiken van een BMI van 18,5 na de strijd tegen de kilo’s is het belangrijk niet verder af te vallen. Je bent dan al heel slank en hebt een gezond gewicht, wees daar dan blij mee en trots op. Probeer je gewicht dan te behouden. Verder afvallen is ongezond!

Bron: Voedingscentrum
Onbekend
April 22, 2010 om 05:28
OMG, van een BMI van 18,5 kunnen de meeste deelnemers op deze site alleen maar dromen, voor zover we dat al doen. Ikzelf zal in eerste instantie héél blij zijn met 24,99 :D
Onbekend
April 22, 2010 om 13:34
Mijn BMI is een fractie lager dan dat van SJP, maar in 'real life' krijg ik geen opmerkingen dat ik er ongezond uit zou zien.
Alleen hier op de website nav gewicht en/of BMI.
Onbekend
April 22, 2010 om 15:39
Moeilijk hoor...Ben zelf heel tenger gebouwd, heb dunne armen en benen. Na de geboorte van mijn 3 kinderen flink aangekomen. Niks erg zou je dan denken. Ware het niet dat dat gewicht echt niet verspreid over je hele lijf gaat zitten! Kreeg ik maar dikkere armen en benen! Graag! Kreeg enkel een dikke kont en dito buik en opmerkingen wanneer de 4de ging komen...Ofwel of ik zwanger was? Grrrr!!!
Volgens de BMI was mijn gewicht prima, aan de lage kant zelfs! Volgens de taillemeting had ik echter wel flink overgewicht! n Tuurlijk! Ik ben met al die meet manieren gestopt... Er is er maar eentje die klopt en dat is hoe of IK eruit zie in de spiegel! Dan zie ik een vrouw met nog steeds dunne polsjes en enkels, maar verder met alles goed in verhouding.
Draag met plezier weer mijn spijkerbroeken maat 36 en zou niet weten waarom ik volgens die BMI dat niet zou mogen. De hele BMI is gebasseerd op een gemiddelde mens...Welk mens is nu een gemiddelde mens? Ik zie het als een richtlijn, vast voor velen maar zeker niet voor iedereen!
Net als voor velen een gewicht van 70 een prima gewicht is, is dat mijn gewicht voor mijn postuur ook!
Natuurlijk moet er altijd zorg zijn voor mensen met eetproblemen hier op deze site, maar moeten we ook waken voor generaliseren voor een bepaald onder en/of overgewicht!
Sarah ziet er zo idd niet echt gezond uit op deze foto, maar het is één foto uit velen...En papparazzi vinden toch altijd wel iets om over te zeuren...Tè dun..tè dik?
Doe maar gezond, dan doe je al gek genoeg:P
April 23, 2010 om 12:19
tjaa ik vind het zonde alle toestanden die je door ondergewicht kunt krijgen, botbreuken, onvruchtbaar, moe, en ga zo maar door, het ideaal van menig mens is verpest, ik zou ook het liefste zo willen doorgaa voor een clip in bijv. tmf, maar voor al die meiden is het al niet meer genoeg en moet het nog minder.. pfoew erg jammer...
April 23, 2010 om 14:07
We zijn de klaplong nog vergeten, die krijg je ook eerder als je mager bent dan dik :D

Anywayz... de spiegel is niet bepaald een indicatie voor jezelf, hoe graag je dat ook wilt. Iemand met anorexia zal zichzelf in de spiegel altijd te dik vinden, ook al kan de omgeving alle ribben tellen. Toen ik nog gewoon 65 kilo woog dacht ik ook altijd dat ik dik was. En dan kon iedereen zeggen dat het niet zo was, als ik in de spiegel keek zag ik toch echt een dikke kont en een buikje. Inmiddels weet ik wel beter ;) Ik gebruik dan toch liever wat cijfertjes als richtlijn en hoe ik daarmee uitkom zie ik dan wel weer. Zolang ik maar geen ondergewicht krijg want ik vind niets lelijker dan super magere mensen. Zie 100X liever iemand van 85 kilo dan iemand van 45 kilo.
Onbekend
April 24, 2010 om 05:43
@esjehbesjuh

Je schrijft:

Kijk mij nu; ik loop met 111 kg hard, ben begonnen toen ik rond de 116 woog. Geen problemen met gewrichten, geen pijntjes, helemaal niets. Vlekkeloos loop ik 3x per week en fiets ik daarnaast ook nog 60 km per week.

Ik woog 107 toen ik begon en weeg nu 76. Hardlopen is idd prima te doen met overgewicht. Staat zelfs een artikel in de starttorun van deze maand (?). Ik heb het niet gelezen maar zag je kop: 'Je bent nooit te oud of te zwaar om te beginnen.'
Onbekend
April 24, 2010 om 05:48
@ Herdervriend

kan me niet bij je uitsluiten helaas.
Neemt niet weg dat als ik je verhaal (op de site) zo lees ik me voor kan stellen dat je je zo voelt. Maar aan de andere kant: ik ben 10 jaar chronisch ziek geweest en er bewust voor gekozen om terug te schoppen om uit mijn veilige wereldje te stappen. Ik heb gewonnen met keihard werken en vechten. Vergeet niet dat niets in het leven vanzelf gaat. Vanaf je geboorte tot je dood moet je vechten. En dat klinkt erg negatief, maar dat hoeft het niet te zijn. En ik wil ook niet zeggen dat het bij jou ook zomaark gebeurd en kan gebeuren, maar soms zijn kleine veranderingen al genoeg om het leven aangenamer te maken. Het grote geluk begint met kleine stapjes.
Maar voor wat betreft het afvallen geldt gewoon:

:afvallen100%:
April 27, 2010 om 11:07
tja...
Persoonlijk wordt ik erg triest en eigenlijk ook wel erg boos van al die meiden hier op de site die al ondergewicht hebben en dan nog schrijven dat ze willen afvallen.
Valt af hoeft echt niet alleen voor vetkleppen te zijn, maar dit vind ik ook wel een heel veeg teken dat die meiden hier maar kunnen schrijven en kunnen dieten.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+