Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Slank initiatief: 40 cartoons tegen kiloknallers

Geschreven door Afvallen met Anne op May 28, 2010

Acht hamlappen voor €4,-. een kilo drumsticks voor €3,99 en 10 hamburgers voor €5,-. Wie kent ze niet: de kiloknallers. Omdat vlees niet goedkoper mag zijn dan kattenvoer bedacht Wakker Dier een actie. De organisatie kreeg 40 cartoonisten bereid een anti-kiloknallercartoon te maken.

De afgelopen twee maanden is volgens Wakker Dier meer dan tachtig keer gestunt met vleesprijzen onder de gemiddelde prijs van kattenvoer. Dat betekent dat vlees goedkoper was dan €4,12 per kilo. Minder vlees eten is dus niet alleen slank, je helpt de dieren er ook mee. Bekijk hier de 40 cartoons.

Bron: Wakker Dier
Onbekend
May 28, 2010 om 05:33
Ik ben alleen, eet graag vlees, maar als ik ind e supermarkt rondloop dan moet ik wel zoek naar een passend maatje vlees, 300g is het minste wat je kan kopen!

Veel ste veel als je het mij vraag, ben ook niet zo'n fan van invriezen omdat de supermarkt om de hoek is :P
May 28, 2010 om 06:01
Och vlieg toch op! Niet iedereen is rijk genoeg om duur vlees te kopen OF om zo'n kiloknaller in één keer op te eten. Houd jezelf gewoon in. Ik koop zo vaak kiloknallers kip, die ik dan invries, dan doe ik er twee a drie weken mee. En ja, ik besef dat die kip volgespoten is met water om het gewicht op te krikken. Maar als dat de enige manier is voor mij om vlees op tafel te hebben; so be it.

Verder nog: het is niet mijn schuld dat die kattenliefhebbers zulke belachelijke bedragen over hebben voor t voer voor hun 'lievelingen'. Zij zullen echt niet beledigd zijn als je ze euroshopper-kwaliteit geeft, en anders heb je ze gewoon teveel gewend. Van nature zijn die beesten al blij ALS ze uberhaubt eten krijgen, ze zijn verdomme al blij met een dode mus die ze zelf gevangen hebben.
May 28, 2010 om 07:15
Ik heb me kostelijk geamuseert met die cartoons.

Koop zelf bijna nooit kiloknallers omdat een hele kilo gewoon te veel vlees is voor 2 mensen. Invriezen doe ik liever niet.

@vlindertje,
Die 'stomme beesten' eten idd ook wel euroshopper. Maar een half uur later ligt die euroshopper wel op mijn parkervloertje vergezeld van een fijne portie maagzuur. Dan toch maar een bakkie felix (bij de nettorama 1,99 euro per kilo, dus wel nog goedkoper dan mijn eigen vleesje ;))
Ik zou ze liever Royal Canin geven, maar dat is helaas op dit moment even niet te betalen. Moet zelf ook aan de huismerk, dus de beestjes ook. Maar niet ten koste van hun (of mijn) gezondheid.
May 28, 2010 om 08:38
Onze hond en kat eten gewoon euroshopper. Daar kunnen ze goed tegen. Soms andere merken niet. Te zout soms. Ik maak meestal de porties van het vlees, als het teveel is vries ik het in. Wij eten zo gemiddeld 100 gram vlees per persoon. Ik weet van familie die scharrelvarkens hebben gehad. (wat ontzettend mooi is om te zien, wat een leven!)Die zijn er uit geldnoodzaak mee gestopt. Was absoluut niet rendabel. Helaas is dit gewoon de realiteit...Het is te duur voor de normale portemonnee!!
May 28, 2010 om 09:13
Heel goed, die cartoons! Ik heb zo'n hekel aan euroknallers en bio industrie vlees. Mensen die zeggen dat ze vlees anders niet kunnen betalen moeten maar wat minder vlees eten, dat geld sowieso beter voor iedereen. Als mensen een keer in de week vlees eten(vaak genoeg) is goed vlees niet te duur. Ik heb het echt niet breed (student), maar als ik vlees koop (zelden)is het biologisch omdat ik de manier waarop beesten in de intensieve veeteelt behandeld worden echt vreselijk vind. Daar wil ik niet aan mee betalen.

Okay, ik kom een beetje fel over hier. Dit is mijn mening maar ieder moet dit natuurlijk voor zich zelf bepalen. Ik heb genoeg vrienden die graag het goedkoopste stukje vlees halen en geen f*ck geven om dierenleed (mijn vriendje trouwens ook) en ik vind niemand minder aardig omdat hij of zij bioindustrie vlees koopt.
Onbekend
May 28, 2010 om 23:54
Wtf???
In België vind je zo goedkoop geen vlees hoor :p.
Ik zou het ook helemaal niet betrouwen als ik vlees zou kunnen kopen aan 4euro de kilo, dat kan gewoon geen kwaliteit zijn.
May 29, 2010 om 03:21
@ Ella louise
bij de LIDL in Nederland heb je soms een kilo gehakt voor 3 euro ( in de aanbieding dan )
en ook nog wel wat ander vlees
maar dat is echt wel goede kwaliteit vlees hoor
Onbekend
May 29, 2010 om 12:54
Ik zie die kiloknallers gewoon als aanbiedingen...
Supermarkten hebben iedere week van alles in de aanbieding/reclame/bonus, dus waarom ook geen vlees?
May 29, 2010 om 12:58
Klopt Barkie. Ook het biologisch vlees is van tijd tot tijd in de aanbieding.
T is ook meer gericht tegen de bio-industrie en het feit dat het te aantrekkelijk wordt gemaakt om vlees uit de bio-industrie te kopen.
May 29, 2010 om 15:54
Vandaag 1kilo gehakt en 6 ons biefstuk voor €4.10 bij Jumbo de gehakt was geprijst als varkenssnitzell dus verkeert met gevolg gratis gehakt lachuuuu.

May 29, 2010 om 16:52
haha, ik zal dan eens in nederland mijn inkopen komen doen denk ik... dat vlees is altijd 't duurst op m'n rekening.. :)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+