Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Vaderdag kan leuk én slank zijn

Geschreven door Afvallen met Anne op June 20, 2010

Sokken, sigaren, een bierpakket en een scheerapparaat. De ultieme clichécadeaus voor vaderdag. Maar vaders willen eigenlijk niet zoveel anders. Althans vroeger niet. Misschien weten de vaders van nu wel precies wat ze willen. Usb-sticks? Externe harde schijven en belevenissen? Het blijft lastig. Of toch niet? Het schijnt die vaders allemaal niet zoveel uit te maken.

Vandaag is het in Nederland Vaderdag. Vorige week zondag was het in België Vaderdag. In Duitsland vieren ze het op Hemelvaartsdag omdat ze het daar toepasselijk vinden dat Jezus op die dag terugkeerde naar zijn vader in de hemel.

Er zijn eigenlijk meer mensen die geen waarde hechten dan mensen die Vaderdag belangrijk vinden. Het is een feest dat door de moederin uitvoering wordt gezet waardoor de kinderen de vader van het gezin in het zonnetje kunnen zetten. Daarom neemt het Vaderdagvieren af naarmate kinderen ouder worden. 67 procent van de Nederlanders hechten nauwelijks of geen waarde aan Vaderdag. Een vijfde daarvan vindt het onzin en de rest voelt zich verplicht er wat aan te doen.

Het opmerkelijke is, vader zelf vindt Vaderdag nog het minst belangrijk. Vaak moet hij dan dingen doen die hij eigenlijk niet leuk vindt. Natuurlijk zijn er ook vaders die het wel leuk vinden. Met kinderen in het spel openen veel gezinnen de Vaderdagtrukendoos, die niet altijd even gezond is. Wij maken hem wel gezond voor je.

1. Gebakken eieren met spek als ontbijt. Niet zo slank natuurlijk. Probeer eens deze slanke boerenomelet. Of kook twee eitjes, doe ze op een volkorenpistolet met kipfilet, sla, tomaat, een beetje halvanaise en tuinkers. Ook lekker. Maar eieren met spek moeten wel kunnen, vader is immers de baas, mits hij (en jij) daarna een dag op standje slank gaan.

2. Naar het museum of de stad. Fout. Het is Vaderdag. De vader mag doen wat hij leuk vindt. Dat is dus naar de autoraces in Zandvoort, blo-karten op het strand (een kart met een surfzeil erop en hard scheuren), zeilen, zelf bierbrouwen of jenever stoken, een rondleiding door zijn voetbalstadion en in alle achtbanen van het pretpark. Misschien wil hij wel eerst klussen of voetballen in de tuin en daarna voetbal kijken. Het is immers WK-voetbal.

3. Barbecueën. Moeilijk. Het blijft Vaderdag maar je krijgt er al gauw zo’n 800 kcal mee binnen. Je zal toch keuzes moeten maken. Als je voor het pistoletje gekookt ei gaat ’s ochtends kan die barbecue wel. Kies zo min mogelijk voor worstjes en hamburgers maar ga voor biefstuk, vis en spiesjes van garnalen of kip met stukjes groente en ui. Maak sausjesop basis van kwark, eet niet teveel stokbrood en zet veel sla en rauwkost op tafel.

Zo komen Vaders, moeders én kinderen die Vaderdag wel door. En zeg nou zelf. Het is toch eigenlijk best leuk? Geef de vader in jouw omgeving een leuke beleving. Eentje die vooral hij leuk vindt.

Bron: Wikipedia
June 20, 2010 om 13:36
waarom dit artikel op vaderdag zelf?
iets eerder was wijzer geweest toch?
Onbekend
June 20, 2010 om 14:34
In België was het zelfs vorige week al vaderdag ;).
Onbekend
June 20, 2010 om 14:46
Hier doen we niks aan vaderdag.
Bij moederdag krijgt mijn schoonmoeder een bos bloemen.
June 21, 2010 om 06:23
Vader wordt hier op zijn eigen wijze geeerd.
Ontbijt: Gebakken eitje met ham voor vader en een gekookt eitje voor mij. Gewoon lekker met volkorenbrood. Vers geperst sapje erbij (sinaasappelsap met extra banaan en aardbei erdoor gepureerd).

Cadeau is een knutsel en tekening van Zoon. En van mij een bos bloemen, waterpistool en een kaartje.

Avondeten was een gebraden hammetje met pomme duchesses en sla. Sausje gemaakt van champignons, ui, sherry, mosterd en kookroom light. Niet superslank maar wel gewoon een prima maaltijd. Alleen die aardappeltjes kunnen beter vervangen worden door gewone gekookte aardappelen.

Tijdens het bezoekje aan de Vader van de Vader (oftewel, we gingen naar opa en oma) wel een stukje kersenvlaai gegeten. En smiddags thuis een stuk appelgebak. En het toetje was roomijs met aardbeien en slagroom. En daarna nog een stukje appelgebak.

Afijn... aan mijn grafiek kun je zien dat dat misschien niet zo'n goed idee is geweest ;)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+