Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

bewust eten bewust lijnen

Geschreven door Mientjepuk op June 20, 2010

Bewust eten, bewust lijnen

Het is alweer een flinke tijd geleden dat ik een column heb geschreven. Het zat me even tegen, het lijnen lukte me niet en ik had geen zin meer om te schrijven. Ik wil graag wat positiefs te melden hebben, maar ja zo zit het leven niet altijd in elkaar natuurlijk. Ik heb een drukke periode achter de rug, verhuizing, verbouwing, druk op mijn werk, mijn gezin en nu staan mijn tentamens ook voor de deur. Genoeg te doen dat zeker. Maar ik merk dan toch wel weer dat ik al te gemakkelijk weer terugval in het stress eten, wat als resultaat heeft dat ik nu alweer 6 kilo ben aangekomen ipv afgevallen.
Het eraan eten gaat sneller dan het eraf lijnen
Wat wil ik nu heb ik mezelf gevraagd? Wil ik weer dik zijn als ik was en mezelf daarachter verschuilen of wil ik een manier vinden om weer af te vallen en dan op mijn gewicht te blijven? Ik wil niet meer dik zijn heb dat gehad, het zit in de weg, ik ben weer moe, mijn kleren passen me niet. Ik merk dat ik weer donkere kleding ga dragen, want ja dan val je niet zo op. Jammer, want het ging zo ontzettend goed. Wat voelde ik me goed, wat was ik blij en wat stond alles me goed. Het klinkt alweer zolang geleden maar dat is het niet eens, wil ik hiernaar terug? JA HEEL GRAAG.
De enige manier om dit te bereiken is door het te gaan creëren, ik moet het weer willen, ik wil er weer voor gaan. Je kiest altijd voor een bepaald pad, ik heb even gekozen om het zo allemaal maar te laten maar dat was de makkelijke weg. Eigenlijk niet eens zo gemakkelijk want nu moet ik nog harder werken om het er weer vanaf te krijgen. Nu ga ik kiezen om weer af te vallen, kiezen voor het leven, kiezen voor mijn geluk en dat ga ik zelf creëren.
Ik ga bewust kiezen om niet meer te snoepen, ik ga bewust kiezen om geen stress meer weg te eten, ik ga bewust kiezen om af te vallen. Ik wil weer leven, niet geleefd worden. Ik kies weer voor mezelf en dat werd tijd.
Ik weet dat afvallen hard werken betekend, dat je ervoor moet gaan niet moet afwachten tot het aangewaaid komt want dan kan je lang wachten, het komt nooit. Het enige wat me nu aangewaaid komt zijn de kilo’s en juist dat wil ik niet meer. Ik kan er weer voor gaan, er heel bewust weer voor kiezen, want eigenlijk viel het afvallen best wel mee dat was zo erg nog niet. Maar het stabiliseren daar is het fout gegaan, toen dacht ik dat ik er al was. Dus is het ook niet zo moeilijk om het oude ritme weer op te gaan pakken, puur voor mezelf omdat ik het wil.
Ik hoop niet alleen dat ik het voor elkaar krijg, ik weet het zeker. In mijn gedachten ben ik die 6 kilo al kwijt, door gezond te eten, gezond te leven en stress toe te laten. Wat voel ik me fijn bij deze gedachten, ik ga er van glimlachen, de wereld lacht me weer toe, ik lach mezelf weer toe, laat ik die gedachten voorlopig vast houden dan heb ik een nieuw doel gecreëerd om naar toe te werken.
Ik ben niet zielig, ben geen slachtoffer, ben ook niet toevallig dik, ik ben het geluk in mezelf en dus verantwoordelijk voor mijn eigen daden. Alleen ikzelf kan dat veranderen omdat ik het wil.
Dan zie ik in gedachten die 6 kilo weer verdwijnen als sneeuw onder de zon… daarvoor in de plaats komt dan iets heel moois…… geluk.
Onbekend
June 20, 2010 om 11:20
Ik had het niet beter kunnen verwoorden!

:renewme2009:
June 20, 2010 om 12:13
Wat je geschreven hebt is hoe velen zich hier bij Valtaf voelen, maar niet durven of willen zeggen. Jij doet dat wel... chapeau daarvoor. Het is ontzettend herkenbaar en ik maak ook iedere dag weer keuzes voor alles wat jij boven beschreven hebt.
Heel veel power met je start en je keuzes.
liefs Geneviève
June 20, 2010 om 13:17
Ook ik herken je verhaal.
Ook ik moet elke dag keuzes maken, om ervoor te zorgen dat de kilo's er niet aan vliegen.
Ook ik strijd dus met je mee.

Ik wens je succes
June 20, 2010 om 14:35
Goh, alsof ik mijn eigen verhaal lees.
En goh, wat ben ik dan blij dat ik niet de enige ben...

Ik ben vorig jaar 8kg afgevallen in 10 wkn, makkie, maar het zo houden of beter nog doorgaan....oh wat is dat moeilijk!!!

gevolg: 14kg zwaarder!!!

En JA, ik heb vandaag weer die keus gemaakt:
stoppen met snoepen,snaaien en bankhangen!!!!

Ik wens jou,alle anderen maar zeker ook mezelf alle suc6 van de wereld!!!!
:deoverwinning:
June 20, 2010 om 15:21
Dat is gek zeg...ik hoor hier mezelf...mezelf een oppepper geven. Wat is dat toch moeilijk he...dat wanneer er ergens in je leven iets niet vloeiend gaat...de kilo's er aan vliegen.

Het gevoel dat je alleen controle hebt over je eetgedrag wanneer je je volledige hersencapaciteit :ffdenken: kunt inzetten voor die taak. Dat de controle instort als een kaartenhuis bij een beetje zijwind...dat tegenwind zorgt voor totale chaos in het eetpatroon:bah:

Maar dan komt dat moment...dat je langzaam weer een beetje grip krijgt....je het heft in eigen handen neemt...en alles weer goed komt:zen2:

:koningterijk:VICTORY IS OURS
June 20, 2010 om 17:32
Hier precies hetzelfde verhaal....6 kilo weg te werken.
Morgen gaan we er weer voor !!!!!!
Dus...een eetplan maken, elke dag weer en dan je er aan houden.
Klinkt zo simpel.
Dat stabiliseren, wat een crime.
Maar we staan er niet alleen voor gelukkig !!
Veel succes !
:broulond:
June 20, 2010 om 17:35
Hallo Karin,

Inspirerend artikel...was net wat ik nodig had,ga morgen starten met mijn oude ritme weer op te gaan pakken, puur voor mezelf omdat ik het wil.

Succes en bedankt ,

groetjes Gretha.:afgevallen:
June 21, 2010 om 03:31
Fijn om te lezen want ik heb net een moeilijk moment, ook al heb ik mijn streefgewicht nog niet bereikt.
Het afvallen ging een tijd heel goed en ik zat op 3kg van mijn doel, maar dan was er een gastronomisch weekend waardoor er terug was bijgekomen is en dat krijg ik er nu niet echt meer af.
Maar dat heb ik gewoon aan mezelf te danken, omdat ik er niet hélemaal voor ga, maar dat is nu terug gedaan. Je column heeft me geïnspireerd om me terug volledig op mezelf en mijn doel te concentreren! Bedankt!
June 21, 2010 om 04:24
Heel herkenbaar wat je schrijft en hoe iedereen reageert.
Ik ben nu ongeveer een dikke 2,5e maand aan het stabileren.
Het gaat goed, dat wel. Maar het gaat absoluut NIET vanzelf.
Ik probeer tussen de 59,5 en 60 te wegen, maar soms heb ik ook wel uitlopers hoor!

Heel veel succes en je schreef al dat je het eerder hebt gedaan, dus je weet dat je het ook kan!

:bye:
June 21, 2010 om 07:35
:yougogirl: :applaus::applaus::applaus::applaus:

June 21, 2010 om 13:59
Ow, jee...precies mijn verhaal. Was op mijn streefgewicht en ben toen iets te ver doorgeschoten. Dus er moest wat bij. Dan moet je de teugels wat laten vieren en daar ging het mis. Moesten er 5 kilo bij wat in 15 is geresulteerd. Nu moeten er dus weer 10 af en ooooh wat is dat moeilijk.
Ga over 2 dagen met vakantie, me dan 'keurig' gedragen en zien niet te veel aan te komen en daarna ga ik ook bewust weer de keus maken af te vallen. Het komt helemaal goed met mij ;)
June 23, 2010 om 01:22
Leuk dat bijna iedereen schrijft heel herkenbaar.
Want dat is het voor 80% van de mensen die proberen te lijnen.
We proberen telkens opnieuw te beginnen maar de meeste op deze site inclusief mijzelf weten wel beter.

Karin troostje met de gedachte dat 20% het echt red.
En 80% steeds maar weer opnieuw moet beginnen.
Dus je bent niet alleen.
Wens je veel succes
Groet Chris
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken