Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Afkoelen met een Magnum of slank sorbetijs

Geschreven door Afvallen met Anne op July 4, 2010

Zoals we laatst al in Valtaf TV zeiden: "een Magnum is geen pakje boter." Je kan het eerder vergelijken met twee boterhammen met kaas. Als je ook bosvruchtensorbetijs lust is dat wellicht een betere optie. Daar kan je 400 ml van eten om ook 280 kcal binnen te krijgen.

Het is appelsmet peren vergelijken want de smaak van een Magnum is van een heel ander kaliber als de smaak van bosvruchtensorbetijs. Laat staan van boterhammen met kaas. Maar dat maakt het niet minder leuk om te weten.

Een Magnum is een echte verwenner en af en toe moet hij best kunnen. Je kan hem in principe elke dag eten als je de rest van de dag voor magere producten kiest. Kijk maar in het artikel over de Mars. Als je elke dag een Magnum eet wordt hij wel minder speciaal. Kies ook eens voor het bosvruchtensorbetijs of een ander soort sorbetijs op basis van vruchten. Dat is nog best een slank tussendoortje. Per 100 gram zitten daar maar 70 kcal in. Geniet van het mooie weer. En koel af met een lekker ijsje.
Onbekend
July 4, 2010 om 04:08
Het 2e artikel dat sommige kan motiveren om elke dag iets ongezonds te pakken en vervolgens af te vragen: "Waarom kom ik aan???". Leuk dat je aan de calorieën denkt, maar dat is niet het enige waar je op moet letten.
Onbekend
July 4, 2010 om 04:20
Als je af wilt vallen moet je zo'n 80% eten van wat je verbruikt.
Het lijkt me dat je dan juist zoveel mogelijk voedingsstoffen moet zien te halen uit je voeding.
Elke dag een magnum, of een mars, lijkt me dan niet echt slim.
Onbekend
July 4, 2010 om 04:31
Maar wel lekker :grinnik:
July 4, 2010 om 04:45
Zo een chocostick of een split zijn ook goed te doen
Ik kom de zomer echt niet door zonder ijs ;)
Vroeger nam ik altijd een ijshoorn met 3 bollen, tegenwoordig een plastic bekertje met twee bollen
IJs vindt ik wel meevallen met het aantal kcal
July 4, 2010 om 04:47
Ik eet gerust een magnum, heb er in mijn afval periode al verschillende op.
En ben allang en breed tot de conclusie gekomen dat ik van 1 magnum niet aankom.

Afvallen is niet jezelf alles ontzeggen maar afwegingen maken tussen goede en minder goede dingen en soms ook eens voor die lekkere magnum kiezen.

Als je het bij 1 laat en de rest van de dag oplet wat je verder eet kan het echt geen kwaad. Maar denken dat je er geen mag en de rest van je leven geen lekkere dingen meer eten omdat je bang bent dat je er van aankomt is behoorlijk doorslaan als je het mij vraagt. Ik zou niet iedere dag een magnum eten maar af en toe jezelf iets lekkers toestaan zorgt er wel voor dat je het afvallen leuk houd en het leven een stuk makkelijker.
July 4, 2010 om 05:00
je zou ook kunnen overwegen zelf waterijs te maken...nog beter..
July 4, 2010 om 06:13
Moet zeggen dat ik van die foto niet bepaald trek krijg in sorbetijs. Wat dat betreft geen artikel dat me doet zwichten voor een ijsje. Maar ik vind het wel wat gezemel over het feit dat er een artikel wordt geschreven over lekkere en calorierijke verleidingen.
Het gaat m.i. om de boodschap erachter en dat je moet leren bewuste keuzes te maken. Als je alle verleidingen maar uit de weg blijft gaan en nooit meer iets lekkers of caloriekrijks durft te nemen, ja dan zal het afvallen sneller gaan, maar des te eerder ben je weer terug bij af, want dat houdt niemand vol.
Het gaat erom jezelf aan te leren dat je gezond en verantwoord eet en je jezelf zo nu en dan eens iets lekkers toestaat, er enorm van geniet en je je daarna niet schuldig hoeft te voelen.
Zo houd je het op de lange termijn tenminste ook nog vol!!

En verder houd ik persoonlijk veel meer van sorbetijs dan van een Magnum. Dat is dan weer mooi meegenomen, hahaha!
Bij die grote supermarkt met die sympathieke kale manager, hebben ze heerlijke smoothie-ijsjes van zo'n 50 kcal per stuk!
Superrrrrrrrrrrlekker!!!!!

Groetjes,
Kaatje
July 4, 2010 om 10:21
Doe mij maar af en toe pecan/caramel roomijs, daar mag je me zelfs s'nachts voor wakker maken!

Ik snoep trouwens ook gewoon tijdens mijn afvallen....zelfs een chippie of frites of croissantjes op z'n tijd. Dat compenseer ik dan door bijvoorbeeld groentesoep of alleen een maaltijd met groente en vis of vlees te eten en geen rijst of aardappels.

Zo krijg ik geen vreetbuien meer en kan ik toch overal van genieten.....en dat zorgt er weer voor dat ik het vol blijf houden.
Op deze manier denk ik eigenlijk nooit meer aan te komen, en dit is ook de rest van mijn leven prima vol te houden.
July 4, 2010 om 10:27
afkoelen met ijs?
gooi de badkuip maar vol!:bubbelen:
July 4, 2010 om 13:29
Van Barkie geleerd... pel een banaan, snij hem doormidden, stop ik allebei de stukken een ijsstokje en leg het ingepakt in bv alufolie in de vriezer...

Paar uurtjes later heb je een heerlijk ijsje!

Onbekend
July 4, 2010 om 14:14
Ook erg lekker:

IJslollies

6 uitgeperste sinaasappels
2 nectarines in blokjes
kleine ananas in stukken
2 handjes aardbeien

alles in de blender, goed pureren.
invriezen in ijslolliehouders.

Allemaal gezonde vitamientjes en toch heerlijk genieten ;)
July 4, 2010 om 14:41
Watermeloen lijkt me ook heel geschikt voor dit soort ijsjes.

Een magnum zou ik niemand aanraden die graag wil afvallen. Wanneer je echt niet zonder denkt te kunnen zou je een mini kunnen nemen. Zelfde smaak, maar niet zo gigantisch veel.
Onbekend
July 4, 2010 om 14:57
Met dit warme weer eet ik ook wel elke dag een ijsje hoor! Maar nooit een grote magnum, wel van die mini-look-a-like magnums, een mini cornetto, waterijs en soms een klein softijsje. Mmmmmm. Moet kunnen vind ik.
July 4, 2010 om 16:19
Als het je om de smaak gaat, kun je ook een mini-magnum nemen. Voor mij is dat gewoon genoeg, ik hoef niet eens zo'n grote.
July 5, 2010 om 05:42
die magnum van gisteren smaakte prima :D Enne, geen gram aangekomen hoor.
July 5, 2010 om 10:44
Kan me toch niet voorstellen je echt af zou vallen als je elke dag een magnum eet en daar dan bijvoorbeeld een broodje met kaas voor laat staan. Wordt dat niet heel anders opgeslagen door je lijf dan? Zijn er niet calorieën die direct verbrand worden zoals bv brood + light kaas en caloriën zoals vetten en suikers die direct opgeslag worden? Ik ga het niet uit proberen in ieder geval;)! Maar af en toe een lekkernij moet zeker kunnen, ben ik het ook mee eens:D
July 5, 2010 om 12:56
Ohjee, wij gaan naar het land van de ijsjes...:italiepisa:
Gelukkig is het volgens mij allemaal waterijs of vruchtenijs dus de calorietjes zullen wel meevallen. De slagroom dan gewoon vergeten. Af en toe moet je je gewoon wat lekkers gunnen, anders red ik het tenminste niet!!
July 6, 2010 om 08:05
Ik heb in de vakantie ook gewoon een magnum gegeten. Puur en alleen omdat ik er super veel zin in. Tevens heb ik om de dag een ijsje gegeten en toch afgevallen toen ik thuis kwam. Ik denk dat het ook ligt in de manier van compenseren en verbranden. Thuis heb ik zelden behoefte aan ijs. Dus heb ik weer genoeg voor de rest van het jaar gehad
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+