Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Wist je dat...(ondergewicht)

Geschreven door Kim op July 6, 2006

Kim
July 6, 2006 om 04:43
Kim Vermeulen:
Aangezien er meerdere deelnemers op de site verschijnen met lage of zelfs zeer lage BMI's (15!) zijn er blijkbaar mensen die wel behoefte hebben aan dit Wist je datje!
De een weet gewoon iets meer over voeding, de ander iets minder...
July 6, 2006 om 13:15
We lezen wel vaker dingen toch, waarvan je denkt: pfffffff hoe simpel kun je zijn?
Maar zoals Kim al zegt: er zijn genoeg mensen die er wel iets van kunnen opsteken.
July 7, 2006 om 10:22
Wist je dat... zelfs de ondergrens van bmi 18,5 een omstreden minimum is & dat veel diëtisten bijvoorbeeld als ondergrens een bmi van 19 aanhouden? Om maar te zwijgen van een grote groep die nog steeds vasthoudt aan de oorspronkelijk ingestelde ondergrens van bmi 20 (vooral bij behandeling van eetstoornissen)?


@Wilma77

*gevaren van ondergewicht goed leesbaar op www.sabn.nl staan vemeld (zie fashionfictim)?

*het hele BMI-model pas geldt vanaf 16 (voorheen 18) jaar?

Voor kinderen onder die leeftijd gelden andere bmi's/ondergrenzen - kort & goed [de cijfers zoals gehanteerd op www.eetstoornisssen.be]:
10 jaar <bmi 15
12 jaar <bmi 16
14 jaar <bmi 17,5
16 jaar <bmi 19
18 jaar <bmi 20

Misschien ook een geruststelling voor de moeder hierboven wier nickname ik even niet meer paraat heb maar die haar kinderen van 12 & 14 als voorbeeld noemt?
July 7, 2006 om 10:26
@Lieke67:

Even opnieuw gekeken & jij bent die "moeder" die ik hierboven noemde:
op www.voedingscentrum.nl wordt bij het berekenen van een (gezond) bmi rekening gehouden met de (kinder)leeftijd, daarvoor gelden dus andere waarden.
July 7, 2006 om 10:54
hmm er wordt gezegd dat hier mensen komen met bmi van 15 en dat voor hen het wel een nuttig wist-je-datje is, maar ik weet zeker dat 90% van de mensen met een bmi van 15 super goed weten dat het te laag is! en dan wel de mensen die hier komen ouder dan tien jaar...

voor hen is alleen maar een herbevestiging dat ze echt lekker dun zijn.. ze zien het als een soort compliment dan (tenminste dat is mijn eigen ervaring) dus ik vraag me af of dit wel werkt om te zeggen... als mensen bijvoorbeeld tegen mij zeggen dat ik nou wel erg dun word of dat ik een laag bmi heb doe ik er alles aan om dat zo te houden, cq lager te krijgen.. (ik weet het, heb trekjes van een eetstoornis, maar zo denken de meisjes met een echte eetstoornis dus ook, de meesten dan...)

verder is er natuurlijk altijd een groep die er zeker wel wat aan heeft, want veel (vooral) jonge tienermeisjes hebben nog totaal geen idee dat ze toch echt niet te dik zijn! voor hen is dit misschien dat wel weer goede info om niet te gaan lijnen als ze toch al een laag bmi hebben..

verder vind ik de wist-je-datjes wel leuk hoor, ondanks dat de meeste mensen het wel weten al, maar misschien komen er binnenkort wel stukjes waar we nog niks van weten!!

xx
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+