Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Enquête: hoe ben je zo zwaar geworden?

Geschreven door Afvallen met Anne op July 29, 2010

Ooit was er een moment dat jij dacht: nu wil of moet ik afvallen. Sommigen zullen denken: “hoe heb ik het zover kunnen laten komen?” Wij zijn benieuwd hoe jullie aangekomen zijn en waarom jullie willen afvallen. Misschien heb je ook wel te maken gehad met het welbekende en hooggevreesde jojo-effect. Vul daarom de enquête in.

Vragenlijst

1. Hoeveel diëten heb jij gevolgd?
Gezond eten en voldoende bewegen valt ook onder dieet

2. Bij hoeveel diëten viel je af?
Gezond eten en voldoende bewegen valt ook onder dieet

3. Na hoeveel diëten werd je weer dikker?
Gezond eten en voldoende bewegen valt ook onder dieet

4. Is een dieet weleens dusdanig uitgepakt dat je na het jojo-effect uiteindelijk dikker bent geworden ?

5. Wat woog je op je zwaarst?

6. Hoe ben je zo zwaar geworden?

7. Wanneer trek je de streep? Wat moet er gebeuren voordat je gaat afvallen?

8. Wat is je afvaldoel?

9. Hoeveel kilo wil je nog afvallen?

10. Is dat een doel dat je kan bereiken als je heel eerlijk bent?

11. Op welke leeftijd had jij het voor jou meest ideale gewicht?

Je kunt pas meedoen als je ingelogd bent.
July 29, 2010, gewijzigd door Afvallen met Anne op July 30, 2010 om 03:07
Bij vraag: "Bij hoeveel diëten viel je af?" Mist de keuze 1-3... dus heb maar 4-6 ingevuld.

Reactie Annemarie:

Die optie stond er zeker bij, ik snap niet waarom die niet is meegekomen! Als je de rest van de enquete wel en alleen deze vraag hebt overgeslagen omdat je hem niet kon invullen, dan kan je dit antwoord nu even aanvinken en op OK klikken. Dan neemt de enquête je antwoord mee. Ik schrap dan optie 4-6 voor je.
July 29, 2010, gewijzigd door LonBB op July 29, 2010 om 12:14
Jammer dat er niet staat: een gezond lichaam hebben. Ik hoef niet perse slank te zijn, mollig mag ook MAAR ik wil wél een gezond lichaam (en dat komt dus niet altijd overeen met de voorgeschreven BMI).
Nog een klein puntje: ik ben/was wél tevreden over mijn uiterlijk maar NIET met m'n gewicht!

Ik weet 't, ik weet 't lastig hè :)
July 29, 2010 om 12:54
Het lijkt me ook handig als er een optie 0 is bij de vragen over of je bent afgevallen/aangekomen met de dieten.

Mijn meest ideale gewicht heb ik nu (ik ben er bijna :))
July 29, 2010 om 15:59
Wanneer trek je de streep? Wat moet er gebeuren voordat je gaat afvallen?
Heb ik `anders´ ingevuld omdat er uiteindelijk een opeenstapeling van argumenten in mijn hoofd afspelen. Gezondheid, leefwijze waar ik trots op mijzelf bent, lagere maat kleding, lichamelijk en mentaal mijzelf beter gaan voelen, het te zwaar zijn en mijn leefgewoonte zo ontzettend zat zijn... enzovoort.
Onbekend
July 29, 2010, gewijzigd door Afvallen met Anne op July 30, 2010 om 03:06
Leuk dat er ook (not) rekening wordt gehouden met medische problemen ...

Ruim 25 kilo aangekomen door mijn medicatie. En ik had al geen maatje perfect, maar hier is de hoofdreden toch gewoon de medicatie.
En ja, die is intussen veranderd, maar doordat ik nog altijd bepaalde medicatie moet nemen, val ik geen gram af (bevestigd door 2 professors en mijn huisarts dat dit normaal is, met alles wat ik slik).

Mijn huisarts zou mij ook liever 30 kilo lichter zien, maar snapt ook dat dat niet zomaar kan en is al blij dat ik al een tijd stabiel blijf en niet meer aankom ...

Mijn ideale gewicht had ik overigens op mijn 12 :) ... Vlak voor de hele hormoonhuishouding begon te draaien met alle gevolgen qua gewicht van dien.

Reactie Annemarie:

Die optie stond er zeker bij, ik snap niet waarom die niet is meegekomen! Als je de rest van de enquete wel en alleen deze vraag hebt overgeslagen omdat je hem niet kon invullen, dan kan je dit antwoord nu even aanvinken en op OK klikken. Dan neemt de enquête je antwoord mee.
Onbekend
July 30, 2010 om 01:40
Wat Angie89 zegt.
Schijnbaar valt het niet mee om een kloppende enquête in elkaar te flansen.
Onbekend
July 30, 2010, gewijzigd door Afvallen met Anne op July 30, 2010 om 03:22
Maar euh hoe zit het.. jullie laten een video zien van touwtje springen... maar kunnen we die winnen?? hoe kunnen we er aan komen??
vind de enquette nergens op slaan. veel dingen die een oorzaak kunnen hebben aan je overgewicht staan er niet bij.
medicijnen, ziekte, ongeval noem maar op.
waardeloos..
:juriska:

Reactie Annemarie:

Onder het filmpje in het artikel staat de informatie over de Spring je slank-weken. Je kan het springtouw kopen in de webshop en hem gratis krijgen bij een Special Care-abonnement
July 30, 2010 om 03:21
Ik vind het een vreemde enquete. Misschien zou het beter zijn als je meerdere opties zou kunnen aanvinken. Ik ben bv de eerste keer aangekomen omdat het me gewoon niet uitmaakte, maar daarna ben ik aangekomen omdat ik medicijnen slikte waar ik van aankwam.

En ik snap niet hoe je uit zo'n kleine (niet-dekkende) enquete een conclusie kan trekken die ergens op slaat.
July 30, 2010 om 03:23
Jammer dat je maar één afvaldoel aan kunt vinken. Voor mij spelen er toch echt meer. Ik wil gezond en slank zijn voor mezelf, een actief leven kunnen leiden, en aantrekkelijk gevonden worden door anderen. En die doelen spelen allemaal even sterk mee.
July 30, 2010 om 07:00
wel eens met bovenstaande reacties.. bij mij kwam n deel van t overgewicht door te veel eten, maar het grootste deel door langdurige blessures en ziekte/medicijngebruik.. je zou eigenlijk meerdere antwoorden moeten kunnen geven of deze vraag zelf in kunnen vullen...

o ja heb dus maar voor de optie: medicatiegebruik gekozen..

July 30, 2010 om 08:14
Er zijn 1001 redenen te noemen waarom je dik bent geworden. De meest voornaamste redenen staan er allemaal wel bij. Pak er 1 uit die het meeste van allemaal bij je past en stop dat gezeur nu eens dat dingen er niet bij staan. Een enquête kun je nu eenmaal niet persoonlijk maken en daaruit moet je pakken wat het meeste op jou van toepassing is.

Af en toe word ik best moe van dat gemier over kleine dingetjes hier omdat het niet persoonlijk genoeg is etc. bla bla bla... jee... het is nogal lastig om dat voor al die mensen die hier rondhangen te doen. Je bent namelijk niet de enige hier, al willen mensen dat altijd graag denken. Denk eerst na voordat je gaat zeuren over relatief kleine dingetjes.

Misschien moeten ze hier bij de enquêtes standaard het woordje anders..... en dan de mogelijkheid tot zelf invullen erbij geven. Dat zou een hoop van dit gezanik oplossen en is ook een stuk prettiger voor de dames van valtaf die hier leuke artikelen en enquêtes proberen te plaatsen, alsmede voor de lezers hier die de hele ladingen negatieve reacties te verwerken krijgen of gezeur over spel of schrijffouten.

Soms snap ik werkelijk niet dat de dames van valtaf er zelf niet moedeloos van worden, want het is nooit goed of het deugt niet. Wat dat betreft mag er wel eens wat meer blijk van waardering die kant op.
Dus minder zeuren en meer waarderen wat er wel gedaan wordt allemaal hier op deze site. Dan houden we het een stuk gezelliger voor iedereen.
July 30, 2010 om 10:37
hahaha helemaal gelijk in Esjebesjuh, maar zo bedoelde ik het dus ook. ;)
Onbekend
July 30, 2010 om 11:05
Als je de enquete niet goed vind en jouw antwoorden niet kunt vinden dan verstuur je hem toch niet? En aanvullende dingen kun je altijd kwijt in het commentaar dat je hier mag geven.
Ik heb als antwoorden de antwoorden gegeven die het meest passen.

Natuurlijk zijn er bij mij ook meerdere oorzaken te noemen en ook meerdere redenen waarom ik wil afvallen.

Was op mijn 18e echt op ideaal gewicht. Woog 60 kilo. Fietste elke dat een uur heen en een uur terug naar school. Sportte 2x in de week (korfbal). Toen kreeg ik soms ook al commentaar dat ik zo stevig was (het is nooit goed)
Nu ik echt heel zwaar ben, zeggen sommige mensen dat het wel mee valt, omdat het bij mij verdeeld zit over mijn hele lijf. Oftewel de verhoudingen kloppen.

Bij mij ging ineens de knop om. Ik wil gezonder zijn. En nu ik een kind heb wil ik dat nog veel meer. Alleen lukt het al een poosje niet. Heb vroeger nooit goede eetgewoontes meegekregen en heb ze eigenlijk nog niet. Heb dus nog wel even te gaan.
Echt dieten heb ik nooit gedaan alleen geprobeerd om dingen te matigen en gezonder te gaan eten meer bewegen e.d.. Daardoor ben ik ook nooit aangekomen na een dieet. Die heb ik immers ook niet gevolgd. Ben na het eerste afvallen alleen aangekomen door mijn zwangerschap en woog met 9 maanden dan ook 127 kg.
Gelukkig is dat ook snel weer verdwenen nadat mijn meisje eruit was. Nu weer verder...

Zo het is een heel verhaal geworden.
Misschien hadden ze beter een forum onderwerp hierover kunnen openen hihi
August 3, 2010 om 15:06
Bij het onderdeel 'wat moet er gebeuren voordat je gaat afvallen' heb ik 'anders' ingevuld omdat het bij mij niet een moment was dat ik het besloot. Om alle bovengenoemde redenen wilde ik het graag, maar ik deed het niet omdat ik geen effectieve manier wist om af te vallen. Dat is dan ook mijn antwoord op die vraag: ik kwam er achter dat er wel een effectieve manier was om af te vallen zonder al te veel op te hoeven geven.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+