Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Succesverhaal Martin: "afvallen is een leerproces"

Geschreven door Afvallen met Anne op August 4, 2010

“s’ Morgens vier boterhammen met chocoladepasta en ’s middags gerust zes bolletjes oude kaas,” steekt Martin, beter bekend als Mart69, van wal. De kilo’s kwamen er langzamerhand aan door niet na te denken over wat er naar binnen ging. Toen hij 114,5 woog zette hij op een dag de knop om. Hij verving snaaivoedsel voor groente en fruit en is het hardlopen weer gaan oppakken. Resultaat: 24 kilo afgevallen!

Martin is 41 en in vier maanden tijd 24 kilo afgevallen. Hij weegt nu 90,5 kilo. Hij is echtgenoot en vader van een prachtige dochter. Voor zijn werk zit hij veel achter de computer of tekentafel en het sporten is er al een aantal jaar bij ingeschoten. Dat in combinatie met snaaidrang ’s avonds zorgde ervoor dat hij te zwaar werd.

Op een goede dag zette hij de knop om: “Ik ben begonnen met het boek van Mathijs Vrieze te lezen en zijn tips op te volgen. Ik ben mijn levensstijl gaan veranderen door gezonder te eten en meer te bewegen. Dat combineerde ik met veel wandelen en hardlopen.” Hij vond het moeilijker om er teveel over na te denken, daarom werkte een rigoureuze aanpak het beste. “Ik ben geen persoon voor een dieet. Ik heb voor mezelf gezegd wat ik wel en niet zou willen en heb mijn gevoel gevolgd eigenlijk met alles en met hulp van buddies. Aangezien dat gevoel er voor zorgde dat ik afviel ben ik zo doorgegaan.”

Dankzij een vriendin is Martin op Valtaf.nl gekomen. Zij is zijn beste buddy: “Door haar ben ik hier terechtgekomen en ben ik, met haar, de strijd aangegaan. Dat is denk ik ook de kracht van de website; het samen doen, gevoelens delen en stimuleren maar ook de tips. Als ze me er niet op geattendeerd had dan woog ik nu nog dik boven de 100 kilo. Dus buddy, bedankt!”

Martin wil andere deelnemers op het hart drukken dat je je gevoel moet volgen. Er is geen succesformule voor handen die voor iedereen geschikt is. Zijn eigen succesformule is geloven in jezelf en zorgen dat je gevoel goed zit. Dan overwin je veel. “Leer omgaan met tegenslagen want dat sterkt je enorm. Helaas kun je niet altijd rechtstreeks op je doel af. Soms moet je een omweg nemen maar dan kom je op plaatsen waar je anders niet zou komen. Het is een groot leerproces.”

“Ik heb tijdens het afvallen geprobeerd een positieve instelling te hebben. Ik lees vaak genoeg over negatieve dingen bij mensen en soms doet me dat wat pijn. Zie elk moment als een leermoment om een stap verder te komen. En ja, ik denk dat het als man misschien iets makkelijker is dan als vrouw. Het is mij goed en redelijk makkelijk afgegaan mede omdat ik er in ben blijven geloven en behoorlijk streng ben geweest.
Je leert jezelf gewoontes aan en ook af. Maar uiteindelijk is je gevoel het belangrijkste.” Als Martin het gevoel hoe het is om je streefgewicht te behalen moest verwoorden is dat: “super.” “De beloning zit in zoveel dingen. De weegschaal, de spiegel, je kleding maar vooral in je trots!”

Wil jij weten of je gezond afvalt? Neem een Special Care-abonnement en vraag het ons. Sluit hier direct een Special Care-abonnement af!
August 4, 2010 om 09:03
Ik zou zeggen...

(+) TOP !!!

Goed gedaan!
August 4, 2010 om 09:39
:wow:
Echt helemaal te gek... en SNEL!!! Gefeliciteerd! Een motiverend verhaal ook voor ons die er nog niet zijn...
August 4, 2010 om 10:14
super man!!!mn complimenten
August 4, 2010 om 11:19
Couldn't agree more
:applaus::applaus::applaus:
Onbekend
August 4, 2010 om 13:37
Waanzinnig goed gedaan !!!

En het grootste compliment heb je afgelopen week gekregen :knipoog:

Je hebt beloofd om niet naar je kilo's te gaan zoeken.

IK heb geleerd van jouw verhaal......

Geloof in jezelf en vooral wees trots"

Leuk jouw succesverhaal hier te lezen.
En voor straks....een SUPER vakantie !!

:hug: Suzan
August 4, 2010 om 15:26
:klappen:

:knapgedaan:

Jouw verhaal geeft andere weer motivatie, moed, geloof dat het kan lukken.
Jouw verhaal zorgde bij mij voor weer een rotsvast vertrouwen in mijzelf.
:dankje:

:genietervan:
August 4, 2010 om 16:25
knap gedaan.
August 5, 2010 om 03:21
TOP!
August 5, 2010 om 04:01
:knapgedaan:
:trotszijn:
*9*:banaan1:*9*


:zilverroos:
Onbekend
August 5, 2010 om 05:21
Hi!

Wat een krachtig verhaal! Dank je daarvoor :)!
En natuurlijk gefeliciteerd met je resultaat!!

ISO
August 5, 2010 om 06:08
Wat een inspirerend verhaal! Hartstikke knap van je.
August 5, 2010 om 08:35
Mooie prestatie, nu nog eraf zien te houden (+)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+