Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

1 punt kersenvlaai evenveel kcal als 600 gram kersen

Geschreven door Afvallen met Anne op August 6, 2010

Het is kersentijd. Als je de supermarkt binnenkomt loop je er gelijk tegenaan; bakjes kersen. Of denk je gelijk aan kersenvlaai als je aan dit zomerse vruchtje denkt? Het is af en toe leuk om twee totaal verschillende producten met dezelfde ingrediënten naast elkaar te zien. In een punt kersenvlaai (150 g) zitten evenveel calorieën als in 600 gram kersen!

In een punt kersenvlaai van 150 gram zitten 302 calorieën. 53 gram koolhydraten, 9 gram vet en 4 gram eiwit.
In 600 gram kersen zitten ook 302 calorieën. Dat zijn calorieën die alleen afkomstig zijn van koolhydraten, namelijk 79 gram. In kersen zitten geen vetten of eiwitten.

Het is niet raadzaam in een keer 600 gram kersen te eten. Dan word je misselijk. Eet liever 100 gram kersen als tussendoortje. Dat is met 54 kcal een heerlijk slank tussendoortje. En nog gezond ook, want kersen zijn rijk aan vitamine C en kalium.

In kersenvlaai zitten in tegenstelling tot verse kersen nog wat eiwitten. Daarvoor hoef je geen taart te eten, eiwitten kan je beter uit onder andere magere zuivel, peulvruchten, ei, vis en vlees halen. Vooral dankzij het vet bevat de punt kersenvlaai veel calorieën. 9 gram vet in een product levert 81 calorieën en dat tikt aan.

Neem voor een lekkere variatie op het fruit dat je normaal eet ook eens een bakje kersen!
Onbekend
August 6, 2010 om 03:38
Kersenvlaai is wel wat lekkerder dan 600 gram kersen... :taartgulzig: ;)
Neem aan wanneer je een kersenvlaai neemt, je dit niet alleen voor de kersen doet, maar ook voor de andere ingredienten. ;)
:taartaardbeien2: Krijg er trek van... :--)
August 6, 2010 om 05:36
Ben gek op kersen en af een toe een stukje vlaai van 2 cm mag heel af en toe. Maar @Margje60jij bent nu gelukkig op gewicht maar mensen, zoals ik en vele anderen op :valtaf2:moeten nog een lange weg en dan moeten we toch echt tellen en afwegen, zowel letterlijk als figuurlijk.
:tian:
August 6, 2010 om 05:53
Vind de kersen veel te duur momenteel.
vier euro voor een doosje, schandalig gewoon.
August 6, 2010 om 06:07
Van 600 gram kersen misselijk :grinnik:?????? Nee hoor, geen last van. Een kilo eet ik zo weg :wappi:! HEERLIJK!!!!! En dan hoef ik er echt geen vlaai bij.
Kersen zijn altijd duur, omdat ze met de hand geplukt worden. Maar ik koop liever een kilo kersen (7 euro zo uit de boomgaard) dan een kersenvlaai..... heb je er ook nog eens langer plezier van!
Onbekend
August 6, 2010 om 10:10
margje60
Jij bent een van de gelukkigen die dat (opnieuw) geleerd heeft. Een hoop mensen zijn hier (nog) niet toe in staat en sommigen zullen het nooit leren.
Het volgen van een dieet kan een goede aanloop zijn om structureel te veranderen je datgene wat je eet. Soms komt het erop neer dat je 'dieet' je nieuwe eetpatroon wordt. En dat bedoel ik op een positieve manier.
August 6, 2010 om 13:26
Mmmmmmm... die kersen hebben mij geïnspireerd, lekker een bakje meegebracht bij het boodschappen doen!
August 6, 2010 om 20:00
Van Kersen word je niet zo snel misselijk. Zijn juist vruchten die je goed door kunt blijven eten. Ik had laatst een bak kersen mee naar mijn werk en op mijn bureau gezet, maar voor ik het wist had ik ze bijna allemaal opgegeten. En er zitten er toch al snel 500 gram van in een bakje :D al vraag ik me af wat je overhoud als daar de pitjes en de steeltjes vanaf zijn getrokken :P
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+