Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Afvallen op lokatie: Bruiloft

Geschreven door Freya op September 8, 2010

Een vaak gehoorde reden om af te vallen is een aankomende bruiloft van een familielid, vriendin of misschien die van jezelf! Iedereen wil op een dag zoals deze stralen en genieten van de gezelligheid en de liefde. Is dit een plek om af te vallen?

Mijn persoonlijke mening is: Nee! Helemaal als het je eigen bruiloft is, moet je volop genieten en geen zorgen maken om een hapje meer of minder. Het enige waar sommige bruiden zich wel zorgen om maken, is dat ze misschien uit de jurk scheuren omdat ze toch vaak strak zitten. Probeer daarom wel op te letten wat je eet, maar waarschijnlijk heb je toch niet heel veel tijd voor.

Als je een bruiloft hebt moet je hier op tijd op anticiperen. Het is namelijk wel een uitzonderlijke gebeurtenis. Vaak weet je al maanden van te voren dat er een bruiloft aan zit te komen, begin daarom direct met een gezond dieet in plaats van een crashdieet twee weken van te voren. Dit crashdieet zal ervoor zorgen dat je bij de volgende bruiloft drie weken van tevoren moet beginnen om de weer aangekomen kilo's af te vallen.

Ben je een bezoeker van een bruiloft? Gevaar is daar vooral de drankjes en de hapjes. Neem je een mixdrankje, mix deze dan met een lightfrisdrank en neem soms een glaasje water tussendoor. Dit geldt ook voor de wijn- of bierdrinkers onder ons. Je voelt je de volgende dag ook veel beter.

Daarnaast komt een schaal met hapjes niet heel vaak langs, positioneer je op een dergelijke manier dat je niet staat waar ober de hele tijd langs jou moet. Dit scheelt weer een aantal bitterballen op een avond.

Is er een buffet? Klik dan hier voor meer tips hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Vorig jaar hebben we een uitzondering gemaakt voor Claudette, die had een trouwjurk binnengekregen die een maat te klein was. Zij moest een paar kilo afvallen voor haar bruiloft en om in haar jurk te passen. Klik hier om het verhaal te lezen!

Onbekend
September 9, 2010 om 02:12
Ik wilde ook een kleine 5kg afvallen om in mijn jurk te passen, dan hoefde die niet vernaaid te worden. Ben tijdelijk gestopt met de pil om het makkelijk te maken en dat hielp!
September 9, 2010 om 03:09
Voor mijn eigen bruiloft in mei dit jaar ben ik in een jaar tijd 25 kg afgevallen zodat ik niet in maatje 50-52 maar in maatje 44 op kon. Want dat vond ik toch mooier. Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik mij ook steeds lekkerder ging voelen naarmate ik afviel, dus nu wil ik het zo houden.

Op de dag zelf heb ik niet opgelet wat ik at. Ik heb gewoon gegeten waar ik zin in had (een lekker ontbijtje, lunch, bruidstaart, buffet, hapjes, wijntje) maar wel tot ik genoeg had, dus niet tot ik bommetje vol zat.

Nieuwsgierig als ik was, heb ik me op de trouwdag ook nog gewogen en de volgende dag en wat bleek: ik was zelfs 5 ons afgevallen. Komt waarschijnlijk door alle beweging: veel lopen tijdens de fotoreportage en de borrel voor het eten. En 's avonds natuurlijk veel lopen tussen de gasten en vooral lekker dansen.

Wij hadden in elk geval een top dag. En ik kan zeker iedereen aanraden: let niet op wat je eet, maar eet alleen als je zin hebt en tot je genoeg hebt.
September 10, 2010 om 17:46
beetje onzin om op een bruiloft op je gewicht te gaan letten. voor de bruid al helemaal, maar voor de gasten eigenlijk ook.
zo vaak ga je nou ook weer niet naar een bruiloft, op zo'n leuke dag moet je gewoon genieten en niet het aantal calorien in de bruidstaart tellen.

dat je in de aanloop naar je eigen bruiloft nog even snel 10 kilo crash-dieet kan ik me dan wel weer voorstellen. ook al is het natuurlijk niet echt gezond.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+