Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Lang leve de anti-aanbaklaag in de koekenpan: minder vet

Geschreven door Afvallen met Anne op September 23, 2010

Een koekenpan zonder anti-aanbaklaag? Dat is zo 1990. Gebruik jij nog zo’n oud bokje voor je gebakken kipfilet of visje? Dan ben je wel een beetje ouderwets. Je baksel koekt aan en daarom is het bikken onder de hete kraan na het eten. Je pan gaat onderdoor aan alle krassen en het belangrijkste: je gebruikt meer bereidingsvet dan nodig. Weg met die oude koekenpan.

Je giet een ieniemienie-scheutje vloeibaar bak-en-braadproduct in je pan. Vervolgens laat je je zalmfilets in de pan glijden. Je geniet van het licht sissende geluid. De pan lijkt wel een ijsbaan want het zalmfiletje glijdt moeiteloos een stukje opzij als je deze een klein zetje met de spatel geeft. Het idee dat je slechts 10 ml bak-en-braadvet aan je eetdagboek toevoegt na het eten bezorgt je opwinding. Lang leve de anti-aanbaklaag in de koekenpan.

Wil jij jouw eetdagboek laten controleren? Sluit dan direct een Special Care-abonnement af!
September 23, 2010 om 07:02
Inderdaad wel fijn dat je minder vetten/olieën dient te gebruiken voor de bereiding van de voeding.

De mogelijk nadelen (gebruik teflon en bijhorende gevolgen) worden wel niet belicht en zijn voorlopig nog omstreden.
Op volgende link vind je wat informatie terug: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/25353-het-gevaar-van-teflon-en-antiaanbaklagen.html

Ik heb wel geen idee van de betrouwbaarheid van voorgenoemde link.. :beschaamd:
September 23, 2010 om 07:34
Mij is verteld dat wanneer de laag beschadigd is en dus los kan raken, je de pan weg moet doen. Omdat die laag kankerverwekkend is.
Onbekend
September 24, 2010 om 04:13
Smeer liever nog je zalmfiletje in met behulp van een kwastje, dan gebruik je nog minder, en heb je geen last van hete spetters! (Tip uit een boek van Jamie Oliver)
September 24, 2010 om 19:11
volgens mij is die aanbaklaag inderdaad niet echt zo gezond. ik neem in ieder geval liever geen risico.

vraag me trouwens af hoeveel van de extra bak-olie je daadwerkelijk opeet? als ik zeg maar friet eet dan eet ik immers ook niet al de olie op die in de frituurpan zat.
is de hoeveelheid aanhangend vet nou echt minder met zo'n anti-aanbak geval? want het lijkt mij dat je een bepaalde hoeveelheid vet/olie nodig hebt voor een korstje, en dat de rest gewoon in de pan achterblijft.
September 25, 2010 om 11:57
@selena81
Dat vind ik nou een goede vraag. Daar zou ik het antwoord ook weleens op willen weten.

Overigens kun je je zalm ook in aluminiumfolie in de oven leggen. Dan heb je helemaal geen vet nodig.
August 13, 2011 om 08:08
Koop dan een pan van Sysas, dat is ook anti-aanbak maar dan niet met Teflon, kijk maar eens op hun site.

Ik heb hem ook, en hij is echt geweldig, bak bijna alles onder vet/olie. Alleen voor vis een lepeltje olie. Bak er van alles in, mijn oven wordt een heel stuk minder gebruikt.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+