Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dikke mensen hebben hogere kosten dan dunne mensen

Geschreven door Afvallen met Anne op September 23, 2010

Dikke mensen hebben hogere kosten dan dunne mensen. Niet alleen omdat ze meer geld uitgeven omdat ze meer voedsel binnenkrijgen (…) maar het gaat om indirecte kosten. Zoals een hogere benzinerekening en omdat ze vaker ziek zijn.

Als je zwaarder bent drukt er meer gewicht op de banden. En dan heeft de auto meer benzine nodig om de auto 120 kilometer per uur te laten gaan. Mensen met overgewicht zijn ook vaker ziek en zijn minder productief. Dit zeggen onderzoekers van de George Washington University.

Wat zijn de kosten precies? Op jaarbasis 3340 Euro voor vrouwen en 1830 Euro voor mannen volgens de Daily mail. Dat je het even weet. Als je BMI tussen 25 en 30 is kost het je al een stuk minder geld. Een vrouw is dan 360 Euro kwijt en een man 295.

Je kan beter een beetje geld uitgeven aan een Special Care-abonnement zodat je uiteindelijk heel wat geld bespaart. Sluit direct een Special-Care-abonnement af!

Bron: Nu.nl

Onbekend
September 23, 2010 om 11:36
Hmmm, klinkt allemaal op zich wel logisch ware het niet dat ik praktisch nooit ziek ben. Alleen voor rare dingen zoals een blinde-darm operatie oid. En dat heeft weinig met overgewicht te maken. Misschien dat het wel in het algemeen geldt.

Aan de andere kant stoken mensen met overgewicht minder doordat ze een dikkere speklaag hebben en zijn ze beter voor het milieu :)
September 23, 2010 om 12:35
Een dikkere speklaag :) Geweldige opmerking Marco!
En zonder special care abonnement kan je ook afvallen he!
September 23, 2010 om 13:31
Ligt eraan wat het aantal Kilo's aan overgewicht is natuurlijk!

Denk dat dit eerder geldt voor de extreem zwaarlijvigen boven de 150 Kilo!
September 23, 2010 om 13:48
is het al 1 april?
September 23, 2010 om 14:36
Ik ga juist failliet sinds ik flink afgevallen ben. Kleding kopen is zo langzamerhand een verslaving aan het worden,kapper zie ik nu ook weer meer,laarzen passen weer....Nee,ik kan niet zeggen dat ik meer geld kwijt was dat ik veels te dik was...
September 23, 2010 om 16:10
Ik vind de laatste zinnen wel een beetje schaamteloze reclame, en misleidend...

maar verder wel interessant om te weten
EAH
September 23, 2010 om 16:39
Belachelijk......

Als je op nu.nl kijkt (waar dit artikel op stond) zie je dat het artikel afkomstig is uit de daily mail (een krant in engeland) Denk niet dat je deze krant heeel serieus moet nemen.
Krant wordt als volgt omschreven.

De politieke mening van de Daily Mail is rechts, conservatief en populistisch en de krant is kritisch over de EU, immigranten, buitenlanders en andere minderheden. Naast de gebruikelijke artikelen over politiek, economie, binnen- en buitenlands nieuws en opinie wordt zeer veel aandacht besteed aan sport, roddel, (seks-)schandalen van nationale en internationale beroemdheden, gezondheidstips en vrouwenzaken als make-up, mode en stijl. De bijnaam van de krant, vooral gebezigd door tegenstanders ervan, is de Daily Wail (dagelijkse klaagzang).

De Daily Mail wordt over het algemeen afgedaan als boulevardblad, en de journalistieke betrouwbaarheid is twijfelachtig.[bron?] De krant profileert zichzelf als iets netter, betrouwbaarder, degelijker en vooral meer "middle-class" dan bijvoorbeeld Britse sensatiekranten als The Sun en de Daily Mirror. De Daily Mail kent dan ook geen zogeheten Page Three Girl. De doelgroep van de krant is de lower-middle-class.[1] Het is de grootste concurrent van de Daily Express, en de Daily Mail lijkt op veel terreinen dan ook op deze krant, met name wat de gebruikte lettertypen, politieke mening, schrijfstijl en nieuwskeuze betreft.


Daarnaast heb ik gekeken op de site van de George Washington University..... ik kon het artikel niet terug vinden....

Nogmaals belachelijk dus.... ik ben in geen 10 jaar ziek geweest en dat met een BMI van 36....
September 23, 2010 om 19:37
vooral de laatste 2 zinnetjes zijn het ergste.
September 23, 2010 om 20:13
Kortzichtig hoor!!!

Enne... evenals de andere reacties vind ik hier de reclame voor een specialcare abonnement nogal misplaatst.
September 24, 2010 om 01:35
Dus we zijn gewaarschuwd: niet carpoolen met dikke mensen?!!

Oef....pijnlijk artikel, inderdaad.....

September 24, 2010 om 01:54
Vind het een misplaats stukje , niet echt leuk om te lezen voor
de mensen hier .
lijkt wel een vreemd reclame artikel voor special care abonnement.Ken magere mensen die meer ziek zijn .
September 24, 2010 om 03:42
Wat een onzin. Ik heb me in al geen bijna 3 jaar niet ziek gemeld op mijn werk..

Of gaat het hier over mega mega obesitas mensen? Iig zal het wel weer zo'n 'dom' engels onderzoek zijn.
September 24, 2010 om 04:17
in 1 woord belachelijk.Dit is anti reclame maken voor je zelf
Ben bijna heel mijn leven al te dik en nooit ziek behalve een vekoudheidje.
September 24, 2010 om 06:10
??? ja gelukkig hoeven we niet alles te geloven wat men schrijft. Overgewicht vaker ziek...mogelijk meer kans op. Ondergewicht idem.

Beetje knullig om dat een flauwe gein of hoe het dan bedoeld is dat je nu maar beter lid kunt worden voor geld besparen?

Site was toch opgezet voor gezonde voedings adviezen en tips niet om lid te worden om smakelijke recepten die je krijgt en e.v. advies van de dietisten? Dat laatste is fijn. Maar veel voordelen heeft een abbo. niet eens.
Mis plaatste zinnen dus van de redactie naar mijn mening
September 24, 2010 om 06:19
@allemaal

Als redactie brengen wij AL het nieuws over afvallen en gezonde voeding. We zetten netjes de bron erbij, zodat iedereen zelf kan inschatten wat ze ermee doen. Vaak zetten we ook onze eigen mening erbij.

Ik denk dat er goed gekeken moet worden naar wat een onderzoek zegt: Een onderzoek zegt: Dikke mensen geven over het algemeen meer geld uit als dunne mensen. Dit betekent niet dat ALLE dikke mensen meer geld uitgeven of vaker ziek zijn. Maar wel dat het vaker gebeurd.

En het is nu eenmaal in vele grote onderzoeken gebleken dat overgewicht een aantal gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Dat is toch ook de reden waarom we willen afvallen en gezonder gaan leven? Sommigen kunnen hierbij het Specialcare-abonnement gebruiken en dat is helemaal geen schande.
September 24, 2010 om 06:29
Waar ik dan altijd benieuwd naar ben is onder HOEVEEL mensen is het onderzoek gedaan? 10, 20, 100, 1000....?
Meestal niet representatief maar goed, meer dan de helft van zulke onderzoeken kunnen zo de prullenbak in.
September 24, 2010 om 19:02
ook ik heb persoonlijk weinig gemerkt van een hoger ziekteverzuim. laatste keer ziek was toen ik een jaar geleden van m'n fiets donderde en 2 weken niet kon lopen.
het hangt natuurlijk wel van de dikkerd af. ken ook een dik meisje op de universiteit dat op zich wel slim is (duh, vwo-diploma), maar erg lui, niet fietsen, niet sporten, vaak 'spijbelen'. maarja, dunne mensen kunnen ook lui zijn.

dat dikke mensen gemiddeld minder productief zijn geloof ik weinig van. zie ik eerder in het licht van 'een van de weinige nog toegestane vormen van discriminatie': mensen zoeken nu eenmaal vaak een zondebok als er iets niet perfect loopt op het werk, en je mag de bruine mevrouw niet meer de schuld geven, roken doet de baas zelf ook, dus dan ga je maar voor de dikkert
September 26, 2010 om 08:46
't Is alleen zo jammer dat veel mensen dit soort onderzoeken generaliserend gebruiken, zodat 'dikke mensen vaker ziek zijn dan dunne'. En als een werkgever dat ook gaat geloven, neemt hij/zij geen dikke mensen aan, 'want die zijn altijd ziek'. En generaliseren zijn mensen nou eenmaal erg goed in (Ik? Ik generaliseer nooit! ;) ).

En nee, ik ben ook één van de dikke mensen die zich tot nu toe zelden of nooit hoeft ziek te melden, maar dat ik zie ik, dankzij alle onderzoeken, meer als mazzel dan als iets anders. Want ik denk wel dat de kans op ziekte groter wordt als je dikker bent. Het langst waar ik me (gedeeltelijk) ziek voor heb moeten melden is voor psychische klachten. (En die zijn eerder oorzaak van m'n overgewicht dan dat dat het andersom is)
Onbekend
September 27, 2010 om 04:21
Dat dikke mensen meer geld uitgeven aan voedsel dan dunne mensen?? daar zet ik mijn vraagtekens bij!
Het is helaas nog steeds zo dat gezonde producten een stuk duurder zijn als de "slechtere" producten.
Een doos frinkandellen kost € 1,68 (voor 20 stuks) terwijl mijn stukje vleesvervanger of dat magere stukje vlees misschien wel 2 of 3 keer zo duur is voor 2 stukjes.
Ze zouden veel beter gezonde producten zoals groente, fruit en mager vlees goedkoper kunnen maken in plaats van een vettax invoeren voor slechtere producten.
Want als ik in de positie zou zitten om te moeten kiezen voor een week slecht eten of een halve week goed eten... dan had ik de keuze snel gemaakt, hoe ongezond ook.

Schaapie23
ISO
September 27, 2010 om 08:51
Ik snap niet zo goed waarom iedereen zich de conclusies uit het onderzoek zo persoonlijk aantrekt. Er is niet gezegd dat alle dikkere mensen meer ziek zijn. Het risico dat men dan vaker ziek bent is gewoon groter. En dat is niet onderzocht onder een kleine groep mensen dat is al lang geleden bewezen door gedegen onderzoek.

Hierbij een stukje van de site van het gezondheidscentrum:
Mensen met overgewicht hebben meer kans op ernstige ziekten zoals suikerziekte, hoge bloeddruk, galstenen, hart- en vaatziekten, rug- en gewrichtsklachten en bepaalde soorten kanker. Ernstig overgewicht zorgt ook voor meer kans op ademhalingsproblemen, slaapapneu (stokkende adem tijdens de slaap), jicht, onvruchtbaarheid, menstruatiestoornissen, geboorteafwijkingen, psychische en sociale problemen en verslechtert het lichamelijk functioneren.

Het kan dus best zijn dat jij niet of nauwelijks ziek bent, maar de gezondheidsrisico's zorgen er wel degelijk voor dat dikke mensen vaker verzuimen.

Verder stoor ik me helemaal niet aan de reclame voor het Specialcare abbonement. Dit is gewoon een commerciele site. Hoe moeten ze anders hun leden werven....!!

October 11, 2010 om 17:10
dikkere mensen kosten meer geld ?
nou sorry hoor maar volgens mij is een zak patat en een doos frikandellen goedkoper dan een zak aardappelen, groente en een stukkie vlees ;) haha...

en ik werk in de zorg met dementerende ouderen ( héél zwaar, OOK voor mijn lichaam ) maar ik ben * Klopt af * bijna nooit ziek!! heb dit jaar wél het noro virus gehad, maar goed, daar vraag ik niet om
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+