Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dieet Uitgelicht: het yoghurtdieet

Geschreven door Myrthe op September 30, 2010

Verrassing! Het hoofdingrediënt van dit dieet is yoghurt. Alleen yoghurt eten lijkt mij niet zo voedzaam, dus ik heb me even in dit dieet verdiept. Wat blijkt? het dieet is gebaseerd op een twijfelachtig onderzoek. En je moet om de dag twee liter yoghurt eten. Oef!

Drie bekertjes yoghurt (200 ml) als onderdeel van een caloriebeperkt dieet leidt tot ongeveer 20 procent meer gewichtsverlies en 60 procent meer vetverlies dan een dieet met evenveel calorieën zonder yoghurt. Een hele mond vol. Michael Zemel (University of Tennessee, Knoxville) bestudeerde hiervoor 34 personen met overgewicht. Hij ontdekte dat de calcium in yoghurt de enzymen in vetcellen die de verbranding van vetten regelen stimuleert.

Het yoghurtdieet:
De eerste twee weken van het dieet zijn het heftigst. Je moet om de dag een yoghurtdag houden. Op zo'n yoghurtdag moet je twee liter magere yoghurt eten. Als je last hebt van duizeligheid mag je een druivensuiker nemen.
Op de overige dagen moet je het volgende eten:
- 3 schaaltjes magere yoghurt
- 3 boterhammen met mager beleg
- 3 appels
- mager vlees/vis, groente, aardappels

De derde week is het dieet iets soepeler met één yoghurtdag en twee ‘gewone’ dagen, waarop je mag eten zoals je normaal eet. De overige vier dagen volg je weer deze richtlijnen:
- 3 schaaltjes magere yoghurt
- 3 boterhammen met mager beleg
- 3 appels
- mager vlees/vis, groente, aardappels

In week vier bestaat het dieet uit één yoghurtdag en drie ‘gewone’ dagen waarop je mag eten zoals je normaal eet. De overige drie dagen volg je weer deze richtlijnen:
- 3 schaaltjes magere yoghurt
- 3 boterhammen met mager beleg
- 3 appels
- mager vlees/vis, groente, aardappels

Langer dan vier weken mag je het yoghurtdieet niet volgen.

Het yoghurtdieet: volgen of niet volgen?
Het grootste nadeel aan dit dieet is dat er te weinig variatie inzit. Je eet vier weken lang constant hetzelfde. Een goede reden waarom je dit dieet maar vier weken mag volgen. Zoveel yoghurt in je buik voelt mogelijk niet prettig en gaat je waarschijnlijk na een paar dagen vervelen. Nog een nadeel van het yoghurtdieet is dat het een echt crashdieet is waarbij je snel gewicht verliest. Het gevolg van zo'n dieet is echter het jojo-effect. Er is helaas geen onderzoek gedaan naar de effecten op lange termijn.

Het onderzoek naar het effect van yoghurt in een dieet is niet zo betrouwbaar als het lijkt. Het lijkt onafhankelijk te zijn omdat het door de Universiteit van Tennessee is gedaan. Maar Michael Zemel stond ook aan het hoofd van een non-profit organisatie die zuivel als afslankmiddel promoot. Die non-profit organisatie werd betaald van geld uit de zuivelindustrie.

Bron: afvallen-weblog

Wil jij op een gezondere manier afvallen? Klik hier om een Special Care-abonnement te nemen! Daarmee leer je hoe jij gezond kan afvallen en krijg je persoonlijk voedingsadvies.
September 30, 2010 om 06:57
Dan kunnen we beter na elke maaltijd yoghurt nemen. Dat hielp bij mij goed. :kuppukuppu:
Onbekend
September 30, 2010 om 06:59
Dus je hebt 1 yoghurtdag, 1 of meerdere dagen waarop je normaal mag eten, maar wat zijn nu de richtlijnen voor de overige dagen???

Antwoord Myrthe:
Op de overige dagen eet je:
- 3 schaaltjes magere yoghurt
- 3 boterhammen met mager beleg
- 3 appels
- mager vlees/vis, groente, aardappels


Dankje Myrthe!
Het was wat onduidelijk in het artikel en stond er gelukkig niet drie keer in ofzo... :)
September 30, 2010 om 09:43
Het wordt wat eentonig dat dieet uitlichten. Elke week een ander voedingsmiddel wat je onbeperkt mag eten. Het maakt ook echt niet uit of dat yoghurt, eieren of stroopwafels zijn. Alles wat je zoveel eet wordt je zat en dan ga je minder eten en dan val je af. Wat zouden we volgende week onbeperkt mogen eten?
September 30, 2010 om 10:56
Hallo ik ben Joke Vrins. 65 jaar woon in Breda. Mijn gewicht is nu 76 en ik wil naar 70 `a 72 kilo.Ik ben al 12 kilo afgevallen in een half jaar tijd want ik ben begonnen met jij valt af op 8 Februari 2010.Ik ben chronisch ziek en heb daarnaast ook nog een handicap vanwegevergroeingen. Mij hobby`s zijn schilderen2:[kunst]:wandelen: lezen schrijven en samen met manlief genieten van onze kleinkinderen.Ook doe ik een maal per week per week paramediche sportonder begeleiding van een Fysiotherapeut.En zwem ook eenmaal per week onder begeleiding.Naast dat zit ik elke dag op de home trainer een uur te fietsen.Belangrijk om te bewegen als je af wilt vallen.Ik ben door het slikken van medicijnen en een goed leventje ernaast van wijn drinken en misschien te ongelijkmatig eten in een paar jaar 20 kilo aangekomen. Reden nog steeds onbekend.Ben menig maal bij huisarts en dieetiste geweest.Omdat ik slecht kleine voetjes heb en graag wil blijven lopen en bewegen moest ik wel afvallen. Heb eerst Dr Frank dieet gevolgd totik suiker te kort had of eigenlijk koolhydraten.Ik had gelezen over jij valt af op plus online en heb me gelijk opgegeven en het boek jij valt af besteld.Het was echt niet moeilijk deze stap te nemen. want mijn motivatie om af te vallen was mijn gezondheid wel waard.Het ging niet zo vlug omdat ik door minder beweging wat lopen betrof niet goed uit de voeten kon. Nu gaat het gelukkig weer een stuk beter.:jfeest::afeest::mollie4:Ik beweeg volop en voel me uitstekend ondanks dat ik nog niet helemaal op m`n gewicht ben dat ik wil bereiken. Belanrijk is jezelf te belonen met iets waar je wat aan hebt. Toen ik 80 kilo woog was ik zo blijk dat ik me voor de zomervakantie een hele mooie tankini heb gekocht.Uit het boek Jij valt af gebruik ik dagelijks mijn dag maaltijden en tussen doortjes. Mijn man stimuleerd me en is nu ook zo van de recepten gecharmeerd dat hij dikwijls meedoet,mede omdat het heerlijke recepten zijn die wij zelf niet zouden bedenken.Echt lekker en genoeg want daar raak je wel aan gewend.De maag is vaak groter dan de buik of men vergeet de tussendoortjes op een verkeerde manier te gebruiken.Ik geef de schrijvers van het boek eeen dikke 10.
:afvallen100%: Voor al diegene die bezig zijn en nog willen beginnen wil ik dit zeggen hou vol en neem het boek of neem het care abonnement. Ik had het laatste niet nodig want mijn motivatie blijft en ik ben helemaal hoteltebotel van het boek Jij valt af.Ik ga daar dan ook nog steeds mee door en als ik aan het einde ben begin ik weer opnieuw. Ik ben al voor de tweede keer opnieuw begonnen.Alleeen in de weekends hou ik me er niet zo vast aan en wanneer er iemand jarig is let ik wel een beetje op wat ik eet maar geniet toch van alles eromheen.Dat moet kunnen want je pakt de draad weer op om verder tegaan. De positieve kant van het afvallen is dat je weer leuke maatkleding aan kan ,meer kan bewegen en mezelf goed in m`n velletje voel.Ik heb het in ieder geval niet voor niets gedaan.Want ik kan nu volgende week als onze zoon trouwt:huwelijk::bubbels: me vrij goed bewegen en lekker voor een keer laten gaan om te nemen van al het lekkers wat over de dis komt.Het gebruik van plus online en het vermeld staan op de site van Jij Valtaf.nl is een steuntje in de rug geweest.Met name dat men steeds vroeg of je je gewicht wilde doorgeven elke week. Nou dat heeft wonderen gedaan bij mezelf..zoiets van Yes het is me weer gelukt.Voor alle deelnemers ga door en :geloofinjezelf::gazodoor2: want je zult het na verloop van tijd merken dat kleding te ruim is en er genoeg motivatie is omdat je je gezond voelt en bewgingsvrij.Eens dan komt er voor jou ook die tijd net als die er voor mij is gekomen.En natuurlijk er ook voor gaan om op gewicht te blijven.Groetjes en veel succes allemaal. Joke Vrins Jokopook.
October 1, 2010 om 08:47
Joke, ik geloof dat je dat beter in je profiel kan zetten en niet in deze discussie over het yoghurtdieet...
:panda:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden