Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

We eten slank vandaag! Slanke speculaaskwarktaart met mandarijntjes

Geschreven door Myrthe op November 26, 2010

Vandaag geen avondmaaltijden in ‘We eten slank vandaag’, maar een lekkere slanke taart. We zijn namelijk verkozen tot ‘Beste website van het jaar 2010’ in de categorie gezondheid & welzijn. We willen jullie bedanken voor het stemmen op Valtaf.nl voor ‘Website van het jaar 2010’. Deze taart is lekker winters en heel toepasselijk voor het aankomende Sinterklaasfeest. Geniet lekker van deze heerlijke slanke taart en een fijn weekend.

Slanke speculaaskwarktaart met mandarijntjes
Voedingswaarde per punt: 211 kcal

Ingrediënten voor een taart voor 12 personen
200 gram speculaasjes
25 gram margarine
10 blaadjes gelatine
2 blikjes mandarijnen
500 gram magere kwark
1 zakje vanilesuiker
250 ml slanke room

Bereidingswijze
1. Maal de speculaasjes in een keukenmachine fijn of verkruimel ze met een vijzel of met de hand.
2. Smelt de margarine in een pannetje.
3. Meng de koekkruimels door de boter en bedek de bodem van een springvorm met dit mengsel. Goed aandrukken en tien minuten in de koelkast hard laten worden.
4. Week de gelatine ongeveer tien minuten in koud water.
5. Vang het sap van een blikje mandarijntjes op in een pannetje.
6. Verwarm de siroop in een pannetje.
7. Haal het pannetje van het vuur en meng de gelatine door de siroop.
8. Laat het mengsel in een bak koud worden tot het lobbig wordt.
9. Meng hierna de kwark door de gelatine.
10. Klop de slagroom stijf.
11. Voeg de slagroom met de vanillesuiker toe aan het kwarkmengsel.
12. Meng ook de mandarijnpartjes uit een blikje door het mengsel.
13. Schep de vulling in de springvorm en laat de taart vier uur in de koelkast stevig worden.
14. Versier de taart met de overige mandarijnpartjes. Gooi eventueel nog wat speculaaskruimels over de taart heen.

Singletip: Organiseer een leuke buddiedag en bak deze taart voor je buddies.

Vegatip: Vervang de gelatine door agaragar.Dit wordt gemaakt van algen en zeewier en is volledig vegetarisch.

Variatietip: Gebruik ook eens andere koekjes voor de bodem, bijvoorbeeld bastognekoekjes. Wil je deze taart lekker zomers maken? Gebruik dan aardbeien en bosbessen of andere lekkere vruchten.

Meer lekkere recepten? die staan in het boek Jij.valtaf.nl! Bestel Jij.valtaf.nl! gelijk in de webshop!
November 26, 2010 om 01:44
:gefeliciteerd2:

Was het gisteren gezellig in de beurs van Berlage?

Nou, dan nemen we er één op de winnaar:
:bubbels:

:aangeschoten:
November 26, 2010 om 01:59
Mmm, lekker!

Maar wat zijn 'manderijnen'?
Onbekend
November 26, 2010 om 02:06
OOOOOO :kwijl: wat lekker..........

Thanx
November 26, 2010 om 02:37
Ziet er inderdaad super lekker uit :)
Dat probeer ik volgende week eens uit! Bedankt.
November 26, 2010 om 02:45
Van harte gefeliciteerd met het behalen van deze eer!! Jullie zijn het waard!

Groetjes,

:caffelatte:
November 26, 2010 om 04:11
Ik las het recept en dacht: jammer, niet geschikt voor vegetariërs, staat er onder het recept een tip om gelatine te vervangen! Goed gedaan! Maar die mandarijntjes uit blik vervang ik door verse, het is nu volop mandarijnentijd dus...... En nog gezonder ook! Je wilt niet weten hoe het schilletje van de mandarijntjes eraf gehaald wordt voor ze in het blik gaan.
November 26, 2010 om 05:31
Kwartiertje

Mandarijnen = clementines.

Dikkie

Die uitzending heb ik ook gezien :eek:
November 26, 2010 om 05:39
Van harte proficiat!
:gefeliciteerd2:
Jullie verdienen het.
Ga zo door
De taart ga ik zeker een keer maken Lijkt me erg lekker.
November 26, 2010 om 05:44
:gefeliciteerd2:
jullie hebben t ook dubbel en dik verdiend
gerweldig hoor
November 26, 2010 om 06:25


Ga zo door:!:

En de taart ga ik zeker een keer proberen.

November 26, 2010 om 07:35
@kwartiertje

Manderijnen komen vast uit dezelfde winkel als bastongekoekjes

Overigens zijn mandarijntjes uit een blikje veel lekkerder dan verse (je verwacht toch niet dat ik al die partjes zelf ga ontvellen...)

PS: probeer deze taart niet te maken met ananas want dat werkt niet.
November 26, 2010 om 07:38
:gefeliciteerd2:

En wat een lekker recept, ga ik zeker maken voor sinterklaasavond.
Onbekend
November 26, 2010 om 08:09
mmmm... lekker, die ga ik proberen!

Van harte gefeliciteerd met deze mooie titel!
November 26, 2010 om 14:06
Ik ga het recept geven aan onze horecatrainer op mijn werk.
Misschien leuk eens met de jongeren te maken, en dan kan ik proeven
November 26, 2010 om 16:27
Kiwi gaat ook niet samen met gelatine, net als ananas van Wazzup. Er zitten enzymen in die de bindende werking van gelatine ongedaan maken.
November 26, 2010 om 17:44
ik zie alleen geen mandarijntjes op de foto maar frambozen en bramen!!!!!!!!!!!!!!!!
November 27, 2010 om 12:10
@wazzup
het probleem-enzym zit alleen in verse ananas. uit een blik zou geen probleem moeten geven.
Onbekend
December 5, 2010 om 05:51
Ik heb hem gemaakt, hij is heeeeerlijk.
Alleen die 25 gram boter om een "stevige" bodem te krijgen is te weinig. Verzin ik wel iets op.;)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+