Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Zwanger??

Geschreven door Fynnsmom op December 5, 2010Ik heb een heerlijke baan, een waar ik al jaren van droom. Ik werk sinds 8 maanden in een winkel die baby- en kinderkleding verkoopt. Het is een bekend kindermerk met oerhollandse kleding en accesoires. Ik was al fan van het merk maar nu mag ik er ook nog werken!!

Het voordeel van deze baan is dat ik de hele dag boven kinderwagens ‘hang’. Iets dat ik nogal heerlijk vindt! Allemaal mooie kindjes, zwangere mensen, ‘verse’opa’s en oma’s en alleen maar frisse en felle kleurtjes om me heen. Kortom: elke werkdag is een feest!

Een paar maandjes geleden toen we nog in de zomermaanden zaten stond ik op een zaterdag in de winkel. Mijn werkkleding (veel te strak t-shirt met felle kleur) zat nog lekker toen de dag begon maar zoals bij mij wel vaker gebeurd, tijdens de dag (vooral na de koffie) kreeg ik nogal last van mij darmen. Dat houdt in dat mijn buik nogal gaat bollen. Als je dan een tshirt aanhebt dat toch al niet erg losjes zat en je zo moe bent dat je lekker tegen de balie staat te leunen ziet het er nogal ‘rond’uit zeg maar. Een hele aardige oma was aan het afrekenen bij mijn collega toen ze zich plots naar mij omdraaide en zei: “zal wel helemaal moeilijk zijn om je in te houden tussen die babyspulletjes als je hier werkt en zwanger bent he?!” , waarop ik antwoord “ja, dat lijkt mij ook, daarom zijn we dat allemaal niet van plan mevrouw!”. De mevrouw loopt vreselijk rood aan en lacht een beetje beschaamd. Als mevrouw de deur uit is, vraagt mijn collega of t wel gaat??!! Die mevrouw schrok er zelf ook van geloof ik, verteld ze me..Ik moet er hard om lachen…kan gebeuren toch? Moet ik er maar niet zo lomp bij gaan hangen…

Ondertussen zijn we in de winter beland. Na nog drie maal de vraag te hebben gekregen of ik ook zwanger ben heb ik besloten om niet op dieet te gaan maar wel op mijn eten te gaan letten. Ik heb me aangemeld bij valtaf.nl om lotgenoten te vinden die ook ziek zijn (kom ik later op terug), mama zijn en meer dan 20 kilo moeten afvallen. Ik wil me langzaamaan wat meer bewust worden van wat en hoeveel ik eet om vervolgens toch echt weer aan een dieet te gaan starten. Ik ben echter wel realistisch genoeg om in een voor mijn gezondheid slechte periode en zo vlak voor de feestdagen met een dieet te starten. Als ik het dan niet volhoudt pak ik t misschien niet meer op. Wel wil ik proberen door bepaalde dingen al te laten voor oud en nieuw 5 kilo kwijt te zijn.

3,5 kilo onderweg en dus na 3 weken al bijna mijn eerste kleine doelstelling bereikt..Vandaag ben ik trots op mezelf! Ik trek mijn panty aan en daarover mijn mooist zittende spijkerbroek..het is tenslotte hartstikke koud buiten en bovendien lijk ik met deze panty aan nog meer afgeslankt. Na mijn correctiehemdje te hebben aan getrokken gaat er een nieuwe blouse overheen. Ik heb m bewaard voor de dag dat ik m durfde te dragen aangezien hij ietsje getailleerd is. De vriendin die mij me was toen ik m kocht zei dat ik m heel goed kon hebben, toch heb ik m nog niet aan durven trekken…tot vandaag!! Er lopen verticale strepen op dus kleed mooi af. Ik kijk in de spiegel en denk ja, vandaag sta ik er leuk op! Ik ben trots op mezelf! Het zijn maar een paar kilo maar t begin is het moeilijkste…hier moet ik mijn motivatie uit halen zometeen…

Op het werk ben ik druk in de weer met aanpassingen en kleding verhangen want morgen begint plots de sale! Er komt een mevrouw binnen. Ze wordt binnenkort oma en ze wil al even inspiratie opdoen. Ze weet immers het geslacht van de baby nog niet. We raken fijn in gesprek en ik merk dat mevrouw niet kan wachten tot haar kleinkind zich laat zien! Mooi is dat toch…
Nog net voordat mevrouw naar buiten wil lopen draait ze zich om en vraagt; Bent u eigenlijk ook zwanger? Ja he?!...........
December 5, 2010 om 05:25
Pfoehhhh, een mooie werkplek, maar ik zou er zelf gek van worden.
Leuke column, en ik wens je veel succes met de kilo's die je eraf wilt hebben.
December 5, 2010 om 05:43
Hoi Suzanne,
Dat heb ik zooooo vaak te horen gekregen... en ik werk absoluut niet met babyspullen of babies! Mensen die daar zelf mee bezig zijn zijn er heel blij mee en ik denk dat ze het goed bedoelen hoor, maar echt leuk is het niet, zeker niet als je net veel bent afgevallen. Ja, je kunt er het beste om lachen... Leuk om te lezen met hoeveel plezier jij je werk doet trouwens!
Onbekend
December 5, 2010 om 05:48
Wow , wat goed geschreven......
Ach laat ze, en lach erom. Jij hebt nu eenmaal die bouw en dat gewicht.
Je hebt een goede start gemaakt en dat in deze oo zoo moeilijke maand.
Welkom op Valtaf, en ik hoop nog veel van je te lezen.
Mét een bolle buik of "lekker" slank...;)

:suzzan:
December 5, 2010 om 06:36
Al kan ik niet meer om iemands buik heen en lopen ze met tasjes van elke babyzaak: ik ga het ECHT NOOIT MEER vragen!
Ik heb collega's zat die per halfjaar enorm in gewicht schommelen en soms komt er een baby uit maar vaak was het gewoon een niet zo lekker verdeelde extra speklaag.
Aan mij is het gelukkig nooit gevraagd en intussen pas ik natuurlijk ook meer in de oma-categorie hahaha.

Leuke column en veel succes Suzanne!
December 5, 2010 om 09:27
hmmm ik keek laatst in de spiegel en vroeg mijzelf af of ik soms zwanger was.... pffffff want ik weet dat ik het niet ben...
December 5, 2010 om 09:50
Oei dat lijkt me inderdaad pijnlijk :(
December 5, 2010 om 11:12
Hahahah leuk geschreven !!

Ja ik heb ook regelmatig last op opgezette buik, lactose intolerantie dus. En ja het is gauw zichtbaar ook.
Ik ga je volgen !! Successss.
Onbekend
December 5, 2010 om 13:13
Leuk geschreven (+) maar het lijkt me :eek: als mensen denken dat je zwanger bent terwijl dat niet zo is...
December 5, 2010, gewijzigd door Liefebees op December 5, 2010 om 20:41
Haha ik ken het!
Heb die vraag verleden jaar meerdere malen gehad toen ik over terras hobbelde of in het restaurant stond in mijn werkkleding. met felicitaties alles er op en er aan! (Nu zei ik ook na de 10e onbekende die het vroeg dat ik inderdaad zwanger was van een tweeling van mijn zogenaamde 20 jaar oudere minnaar, moet er zelf ook de lol van in blijven zien he) Vriendinnen vroegen ook of ik zwanger was Als ik nu ook fotos terug zie van 20 kilo geleden snap ik het erg goed, ik zag er ook écht zwanger uit ;)

dus erg herkenbaar!

:liefebees:
December 6, 2010 om 11:52
Grrrrrrmmph!!!! Wat dacht je?? Loop naar de plomp!?!?!?
Om gek van te worden zeg! Maar ja, je moet maar zo denken; in zo'n winkel zo'n gedachte snel gemaakt omdat de sfeer er naar is. Als je een dagje hebt doorgebracht op een psychiatrische afdeling, denk je daarna ook dat bij iedereen dïe je tegenkomt een steekje los is.
Dus....laat je niet van de wijs brengen en ga lekker zo door als je nu doet! Je doet het namenlijk supergoed als je het mij vraagt en het zal dan ook vast en zeker niet lang duren of alle net ontzwangerde vrouwen kijken met een jaloers blik naar je en verzuchten; "was ik ook maar weer zo slank als die verkoopster!!!!!

December 6, 2010 om 19:49
Hahaha, ik heb dat zelf ook wel eens gehad. Ik heb een poosje op de kraamafdeling in het ziekenhuis gewerkt en ja, dan is de vergissing snel gemaakt! Ik had me al omgekleed en ging naar huis. Ik stapte in de lift en er stapte ook een kersverse dolgelukkige vader in die stralend aan me vroeg of ik ook zwanger was! Natuurlijk duizend verontschuldigingen en een ongemakkelijk voelend ritje in de lift maar ik kon er wel om lachen! Hij was zo gelukkig! Volgens mij zag hij alleen nog maar zwangere vrouwen om zich heen!
Leuke column! Ik hoop dat je er meer zal schrijven! Succes!
:kwebbel69:
Onbekend
December 7, 2010 om 06:55
Leuke column idd!

Ik heb het zelf ook al vaak genoeg meegemaakt. Ik ben klein (1.58) en was iets te zwaar ( woog toen 63 kg, nu 56-57 kg) MAAR ik heb ook de ziekte van Crohn, waardoor mijn buik vaak opgezet is. Daarom krijg ik ook regelmatig de vraag of ik zwanger ben, omdat ik verder helemaal niet dik ben, maar wel vaak een opgezette buik heb. Ik baal toch elke keer weer van die opmerkingen, al is het soms ook wel leuk om te zien hoe die ander zich dan begint te schamen :P
December 7, 2010 om 10:13
Grappig verhaal en ook nog herkenbaar. Ook ik werd wel eens voor zwanger aangezien en tja als ik dan in de spiegel keek kon ik ze geen ongelijk geven.. Het zal altijd mijn zwakke plek blijven want gisteravond ontdekte ik iets bekends in de spiegel. Die had ik al een tijd niet meer gezien en voila, na alle stamppotten, chocoladeletters, banketletters, dikke speculaas, strooigoed liet hij zich weer zien. Mijn buik dus. Tijd om weer eens de broekriem aan te halen.

Succes!

:oy:
December 7, 2010 om 10:40
Hahah.. superstuk! En zo te lezen voor velen herkenbaar. :D

Pas geleden was voor mij ook de eerste keer dat ik die vraag kreeg.. (na toch in een jaar tijd zo'n 8 of 9 kg. kwijt te zijn).
Ik was op een sieradenparty en een onbekende vrouw klopte mij 'liefkozend' op mn buik, met een opmerking in de trant van 'gefeliciteerd, je bent mooi zwanger'.

En ik kreeg spontaan de slappe lach. Die vrouw voelde zich nog een stuk vervelender dan ik...zij kon wel door de grond zakken! en mn moeder kon dat mens wel wat doen.. :-).. ze heeft de hele avond op me in zitten praten dat die vrouw gek was en dat het helemaal er niet zo uit ziet enzo...;) nou, ik weet inmiddels dus wel beter...en m'n buik is nog ongeveer het dunste gedeelte van mn lichaam!

Gelukkig veel lotgenoten hier!

:bye:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken

Trefwoorden