Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Ongezonde leefstijl van vrouwen maakt 4 jaar ouder

Geschreven door Myrthe op December 30, 2010

De gemiddelde vrouw wil het liefst tien jaar jonger lijken dan ze werkelijk is. Uit een recente poll blijkt dat dit niet echt wil lukken. Vrouwen zien er namelijk vier jaar ouder uit. Dit komt door een ongezonde leefstijl. Roken, drinken, het eten van fastfood, het gebruiken van de zonnebank en het niet goed verzorgen van de huid zijn de boosdoeners.

Het onderzoek is gehouden onder 8000 Britse vrouwen van boven de 25. Het bleek dat deze vrouwen zich gemiddeld 10 minuten per dag zorgen maken over ouder worden. Dat is in totaal 2,5 dag per jaar! We verpesten dus twee dagen per dagen met zorgen voor morgen. Bijna tien procent van de vrouwen zou zelfs een injectie of plastische chirurgie overwegen om er jonger uit te zien.

Een kwart van de vrouwen eet twee tot drie keer per week een vette maaltijd. Bovendien drinken de vrouwen gemiddeld 448 glazen alcohol en roken ze 894 sigaretten per jaar. Britten staan bekend om hun drinkgedrag (vooral op vakantie) dus de getallen zijn niet enorm schokkerend. Dokter Ravi Jain vertelt de Dailymail: “Roken, alcoholconsumptie, schade door zon, slechte eetgewoonten en zelfs een gebrek aan lichaamsbeweging zorgen voor een snellere afbraak van collageen en versnellen het verouderingsproces”.
Collageen is een eiwit dat er voor zorgt dat je huid stevig en elastisch is en blijft. Na je 25e neemt de aanmaak van collageen af. Hierdoor veroudert je huid en krijg je rimpels.

Uit het onderzoekje bleek ook dat de grootste zorg van eenderde van de vrouwen minder aantrekkelijk worden is. Tien procent van de vrouwen tussen de 51 en 55 waren doodsbang op hun moeder te gaan lijken. De jongeren (25-30) onder de ondervraagden hadden als grootste angst om verlaten te worden door hun partner.

Bron: Medinews.nl, HLN.be, DailyMail.co.uk
Onbekend
December 29, 2010 om 08:13
>> We verpesten dus twee dagen per dagen met zorgen voor morgen. << ???
December 30, 2010 om 06:12
Wat een stuk ! Ik heb idd wel eens een stuk op t.v gezien over de Britten,zeg maar. Die leven idd niet erg gezond maarja dat heb je hier in Nederland natuurlijk net zo goed. Wat te denken van de Amerikanen, daar is Big. Ik vind wel dat als je wat dikker bent er soms wel ouder uit ziet. IK kwam pas een meid tegen van mijn middelbare school, mijn hemel, die zag er niet uit, vond ik. Ik herkende haar eerst helemaal niet. Die had vroeger een redelijk normaal postuur. Gelukkig begon zij er zelf over maarja dat kon je ook niet over het hoofd zien. Het valt mij trouwens nog mee dat 'maar'10 procent bang is om op hun moeder te gaan lijken. Ik heb de afspraak met mijn kinderen dat zij mij wakker schudden als ik raar ga doen of die vervelende trekken ga vertonen van mijn moeder. En dat gaan zij zeker wel doen. Want dat zou echt erg zijn. Doeiiii:fijnejaarwisseling: groetjes van Wanda
December 30, 2010 om 07:22
ik rook niet, drink maar af en toe ( hoogtuit 3x per jaar) alleen het vette eten moet ik wat minderen
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken