Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Slank en afvallen smaakt lekkerder dan friet!

Geschreven door CarinaMG op February 16, 2011

Het is een vraag die me vaak gesteld wordt de laatste tijd: “Wat eet jij nou op een dag?” Iedereen weet ik dat de operatie gehad heb, iedereen ziet dat het gewicht eraf vliegt en dat ik me goed voel. Maar ze willen wel graag weten wat ik nu kan eten. Ze zijn benieuwd of ik -net als de kennis van de buurvrouw van hun neef, ook veel moet spugen, en of ik misschien geen vlees of brood kan verdragen. Ik heb echter geluk: Mijn maagje Tina is een sterke dame en tot nu toe kan ik alles eten!

Natuurlijk houd ik me wel een bepaalde regels; zo eet ik suikervrij en ik eet geen gefrituurd voedsel, dus ik weet nog niet of ik daar ziek van word. Met een gastric bypass heb je 30-50% kans dat je last krijgt van 'dumping-syndroom', als je (veel) suikers eet. Omdat de suikers zowat rechtstreeks in je dunne darm terecht komen, gaat het lichaam dan overal vocht vandaan trekken en dan voel je je erg beroerd. Hartkloppingen, zweten, overgeven en noem het maar op, dat hoef ik niet mee maken! Ik laat de suikers dus lekker links liggen, want ik wil dit eerste jaar na de operatie zoveel mogelijk afvallen. Als ik op gewicht ben dan zie ik wel weer hoeveel ik kan verdragen.

Goed, suikervrij dus. En geen gefrituurd eten en ik kies wel een beetje voor vetarme dingen en halfvolle of magere varianten van etenswaren. Maar verder: ik kan alles eten! Ik spuug nooit, ik heb nergens last van en ik kan gewoon met de pot mee eten,, ik kan alleen veel minder op! En juist omdat ik zo weinig ruimte heb in mijn maagje, wil ik die ruimte opvullen met dingen die gezond en belangrijk zijn: eiwitten en groenten! Dus als we aardappelen, groenten en vlees eten, dan neem ik eerst mijn vleesje, en dan nog wat groenten. De aardappelen laat ik meestal links liggen, want die nemen teveel onnodige ruimte in. Maar ik hoef op die manier gelukkig niet apart te koken!

Om voldoende van die o zo belangrijke eiwitten binnen te krijgen, begin ik de dag met een beetje melk of kwark met eiwitpoeder. Dan maak ik een goede start, en ik zit er bomvol van! Voor de lunch eet ik bijvoorbeeld een cracker met filet americain, of een kopje lekkere soep, of een salade met wat kip en feta er doorheen. En het avondeten neem ik met de pot mee, als het iets is wat ik kan eten. En als mijn gezin iets eet wat ik niet mag hebben, zoals friet of pizza? Dan maak ik mijn eigen prutje en dan probeer ik de geur van die knapperige frietjes gewoon te negeren! Dat is niet altijd makkelijk, want ik zou wel een frietje van mijn kinderen weg willen grissen, maar ik doe het niet. Tina heeft gezond, voedzaam eten nodig voorlopig. Als er pizza wordt gegeten, dan maak ik gewoon mijn eigen variant van een volkoren tortillabodem met wat tomatensaus, kip en magere kaas. Ook erg lekker en ik kan er nog geen kwart van op!

En het beste is: ik heb compleet geen honger! Dat gapende gat van vroeger is nu weg. Ik moet mezelf er af en toe aan herinneren om te eten en zodra ik een paar happen op heb zit ik vol. Ik mis het dus niet echt dat ik niet veel kan eten. En dat knapperige frietje? Slanker zijn en afvallen smaakt veel lekkerder dan friet!

Je kunt hier reageren op de website van Mijn Geheim.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken