Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Onopvallend door afvallen

Geschreven door CarinaMG op February 23, 2011

De meeste mensen willen graag opvallen in hun leven: ze willen uitblinken, nagefloten worden, bijzonder zijn. Ik wil natuurlijk ook wel uitblinken, maar toch is het een wens van mij om onopvallend door het leven te gaan. Niet het omdraaien van het hoofd waard. Ik ben al mijn hele leven ERG opvallend, ERG bijzonder, en niet op een goede manier! Mensen draaien hun hoofd om en kijken naar me, maar zeker niet op een positieve manier. Ze kijken omdat ik zo enorm dik ben.

Als tiener was dat nog het allerergste, dat negatief opvallen. Ik was de enige dikkerd op school en ik was dan ook het mikpunt van spot en gepest. Op school was ik niet veilig, maar op straat was ik helemaal als een bang hert± klaar om aangeschoten te worden. Mensen (meestal jongeren) stootten elkaar aan om te wijzen op die dikke daar. Ik weet nog goed dat ik gewoon in de bus stond, en dat ik werd uitgelachen door een stel pubers. Ik wist niet waar ik moest kijken, en ik ben gewoon uitgestapt en gaan lopen om er vanaf te zijn (en lopen was iets wat ik niet graag deed!) Bij het uitgaan werd ik ook met grote regelmaat belachelijk gemaakt, dus ik ging niet meer uit. Carnaval was helemaal een drama, want meer de mensen gedronken hebben, hoe grover ze worden en hoe grappiger een persoon met obesitas blijkbaar is.

Ik merk dat dit langzaam begint te veranderen, nu ik zoveel ben afgevallen. Ik ben met Erik naar het concert van de Vrienden van Amstel Live geweest, met kaartjes die ik gewonnen had. Het was erg druk op het plein waar we ons moesten verzamelen, en ik moest naar de WC. Ik liep er heen, en onderweg ging er ineens een lichtje branden; een AHA-moment zoals ik die wel vaker heb de laatste tijd: He, ik bots niet meer tegen iedereen aan, ik kan me gemakkelijker door de massa bewegen. En nog beter: Ik kon me ONOPVALLEND door de massa bewegen! Mensen keken niet echt naar me en ik werd niet nagewezen of uitgelachen!

Ik was helemaal blij, want blijkbaar was ik van Heel Erg Mega-dik naar Gewoon Dik gegaan: niet de moeite om elkaar aan te stoten en er op te wijzen wat er nu toch voorbij loopt in elk geval. Ik word dus onopvallender en ik vind het heerlijk! De rest van de avond heb ik staan dansen en ben ik uit mijn dak gegaan bij dit geweldige concert, voor het eerst in jaren wat minder bang om gezien te worden. Ik ga steeds meer rechtop lopen en ik krijg steeds meer zelfvertrouwen. Natuurlijk was ik als dik(ker) persoon ook de moeite waard, maar omdat ik zo vaak nagewezen en uitgelachen werd, geloofde ik daar niet meer in. Nu komt de echte Cat naar boven, de Cat die wil dansen, uitgaan, lachen en plezier maken. De Cat die op straat loopt en in de bus zit zonder dat pubers er aandacht aan besteden. Ik kan oprecht met plezier zeggen: Ik hoop dat ik nog veel onopvallender ga worden!

Je kunt hier reageren op de column van Carina.
February 23, 2011 om 03:07
Mooi geschreven!

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken