Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Claudy Gaga

Geschreven door Puka2010 op March 2, 2011

Op een verloren moment zat ik wat te surfen op internet. Ik had de column van Carin op valtaf.nl al een paar keer gelezen, mijn Facebook, Twitter en LinkedIn pagina’s gecheckt op updates, mijn hotmail opgeschoond, mijn wallpaper voor de 180e keer deze week aangepast en uiteindelijk belandde ik, waar ik altijd beland uit verveling: De privé pagina van de Telegraaf. Jan de Hoop was opgelucht (en ik ook, als trouwe Twittervolger van Jan), Yolanthe wilde mijn mening (ik ben van mening dat Yolanthe niet alleen teveel tandvlees maar ook teveel ego heeft) maar de kop die mijn aandacht trok luidde als volgt:

Lady Gaga bloot in clip

Ik vond Lady Gaga eigenlijk altijd al geweldig, door het soort muziek wat ze maakt, de teksten die erbij horen, het feit dat ze een muzikaal eerbetoon is aan Madonna, dat ze overal schijt aan heeft en in een mum van tijd is uitgegroeid van een nobody naar een subicoon. (Madonna is een icoon, Gaga is ondergeschikt dus een subicoon). De vleesjurk, vleesbikini en bijbehorende vleesaccessoires die ze eens heeft gedragen laat ik bewust buiten beschouwing, anders komt de dierenrechtenactivist in mij naar boven en krijgen we een hele andere column.
Ik had echter nog nooit een videoclip van haar gezien, tenminste, als je de 20 seconden ‘Bad Romance’ waarin ze als een vrouwelijke Edward Scissorhands door het scherm huppelt, niet meerekent.
Aangezien er nu een nieuw nummer uit was wat blijkbaar veel weg had van een oud nummer van Madonna, was ik toch te nieuwsgierig en klikte vol verwachting op het gekantelde driehoekje (beter bekend als de play-knop) in mijn Youtube venster. Ik voelde me als een zielig mannetje wat bij het woord bloot al gelijk een muisarm en een strakke onderbroek ontwikkelt, maar ik, als Madonna fan van het eerste uur, moest deze clip gewoon zien.

En het onmogelijke gebeurde. De vrouw raakte een snaar. De bekende gevoelige snaar. In mijn geval, de hypersensitieve snaar. Jaloezie, afgunst, onzekerheid, verwarring en woede borrelden in mij op, als een goede scheet na een avondje Mexicaan. Niet door het feit dat ze in die clip een alien baart, maar ze danste op mijn scherm in een bikini (dus Telegraaf, niet bloot, maar een bikini), en wat zag ze er goed uit. Dat Olvarit-dieet (moet je natuurlijk wel volgen als je gaga heet) werkt dus echt!
Ik hoorde (refererend aan de column van Carin) the boyfriend zeggen “Clau, dat is echt veel te mager, als jij zo wordt maak ik het uit” en mijn moeder “je moet echt niet meer afvallen hoor, dan wordt het lelijk” maar die twee stemmetjes verdwenen zo weer uit mijn hoofd. Ik was jaloers, niet op haar danskwaliteiten, want (mezelf op de borst kloppend) dat doe ik haar zo na, en ook niet op de vele tattoos die haar ontsieren, maar op haar prachtige lichaam. Als ik nu 13 zou zijn en mijn seksualiteit nog zou moeten ontdekken zou mijn hele kamer volhangen met posters van haar, alszijnde mijn grote voorbeeld, mijn fantasie en mijn geloof. Ik zou iedere avond tegen haar zeggen Lady Gaga ik hou van jou, ik hoop dat ik later zo knap word als jij.
Maar ik ben geen 13, ik ben een 32-jarige vrouw die jaloers is op Lady Gaga.

Gelukkig maar. Want die 32-jarige vrouw heeft de kracht om die jaloezie om te zetten in iets positiefs, namelijk de drive om vol te houden waar ze mee bezig is, afvallen en hardlopen. Mijn streefgewicht is nog 3 kilo van mij verwijderd, maar het zal me lukken om dit te bereiken, en het zal me nooit meer lukken om dik te worden. En die 32-jarige vrouw heeft gelukkig ook een gezonde dosis relativeringsvermogen en hersenen zodat ze in staat is om te zeggen dat Lady Gaga misschien zonder make up wel helemaal niet zo mooi is, dat er vast wel iets aan gephotoshopped is, dat ze door andere mensen perfect gestyled wordt, dat het niet helemaal normaal is om babyvoeding te eten als volwassen vrouw en dat de geweldige Lady Gaga misschien daarom wel eens flauwvalt op het podium. Ik ben daarentegen nooit flauwgevallen als ik moest optreden met dansen, ben zonder make up ook nog best om aan te zien, heb geen personeel nodig om mezelf te stylen, draag geen kleding gemaakt van rauw vlees en ik walg al bij de gedachte aan baby’s, laat staan aan het eten van Olvarit!

Maar ondanks dat, is Lady Gaga sinds vandaag mijn grote voorbeeld. Niet zozeer om haar lichaam (nou ja, stiekem toch ook wel, sorry mam!) maar meer om de positieve boodschap die ze uitdraagt.

I’m beautiful in my way
‘Cause god makes no mistakes
I’m on the right track baby
I was born this way

Don’t hide yourself in regret
Just love yourself and you’re set
I’m on the right track baby
I was born this way


Zo. En nu ga ik lekker om een broodje Olvarit. Eeeeeh, gezond!
Onbekend
March 2, 2011 om 05:46
Wederom een geweldige colum!!!

:ellalouise:
March 2, 2011 om 06:15
Ik heb echt helemaal niets met Lady Gaga (ofja, ik ben een 'neutrale'), maar deze songtekst vind ik wel betekenisvol. (: En ik moet toegeven dat ik echt precies hetzelfde dacht toen ik haar in die bikini (ofja, wat is het, kinky bustier met onderbroek) over mijn laptopscherm zag krioelen.

Leuke column!
March 2, 2011 om 06:56
Ik vind de column helemaal niet oppervlakkig. Ok Dostojevski heeft misschien net wat meer diepgang, maar deze column leest erg prettig en ik vind hem leuk!
En er is ook een heleboel wat ik als vrouw wil zijn:
Gezond, mooi, slank, geliefd, slim, snel, goed in alles wat ik doen etc.
Ga straks maar eens de videoclip bekijken.
March 2, 2011 om 07:23
Amen, lady Gaga heeft echt een boombastic lichaam. Dat is ook mijn streven, totaal niet te mager of lelijk, maar gewoon zoals het mensenlichaam ooit bedoeld was voordat de mens geen maat meer wist te houden.
March 2, 2011 om 07:56
Ze heeft idd wel een mooi lichaam (heb net even clip zitten te bekijken). Maar heeft ze nou implantaten in haar schouders en jukbeenderen zitten? Want dat vind ik dus echt niet mooi (vreselijk lelijk zelfs). Jammer om zo'n lichaam te verminken.
March 2, 2011 om 08:37
:zogaatiegoed:Super column met een prachtige boodschap. En dáár gaat het om !
March 2, 2011 om 08:54
:petjeaf:
March 2, 2011 om 09:17
:thanx: maar weer.

Ik vind ze nog steeds heel leuk en heel waar, dus laat maar komen die columns.
Jaloers op het lichaam van Gaga zal ik nooit worden.
Ik was nooit slank, en ben realistisch genoeg om dat niet na te streven. Mooi is relatief, met goede make up kom je een eind.
Aan de babyvoeding was ik 62 jaar geleden. Moet er niet aan denken dat ik nu aan de olvarit zou moeten.
Kortom ik ben niet tevreden, maar doe het al jaren met wat ik heb/ben. En dat is best veel.
March 2, 2011 om 09:41
Hmm..moet die clip een keer gaan bekijken!

Gaga heeft idd een prachtig figuur...heeft ze altijd gehad. Kijk maar naar haar andere clips!

Mooie column
March 2, 2011 om 09:51
Het nadeel met olvarit is dat je dan eigenlijk ook luiers moet gaan dragen. Heb dr ooit drie weken op geleefd vanwege een maagvliesontsteking. Het houdt je van de straat, zullen we maar zeggen. Maar misschien is Gaga's stoelgang er inmiddels op ingesteld.

March 2, 2011 om 11:03
en Gaga's EGO?
March 2, 2011 om 15:55
Ik vind lady gaga maar een mager scharminkeltje... sorry ;)
March 2, 2011, gewijzigd door Tweety74 op March 2, 2011 om 17:11
Hele leuke column met een mooie boodschap!!
Onbekend
March 3, 2011 om 01:32
Leuke column. Ik vind die nieuwe videoclip echt verschrikkelijk. Ik heb hem na 60 seconden uitgezet. Ik mis de Gaga van net toen ze begon. Het is er echt naar de kop gestegen.
Onbekend
March 3, 2011 om 03:21
Yolanthe teveel tandvlees:grinnik:
Inderdaad jij zegt het, het was mij ook al opgevallen.
Het is maar 1 zinnetje in je column maar juist die zin bracht een glimlach op mijn gezicht.
:yougogirl:
March 3, 2011 om 06:47
Leuk, lekker leesbaar (meer alinea's volgens mij? ;-)en openhartig, waardoor het mij ook aansprak. Goed dat je trots kunt zijn op wat jij al hebt bereikt, dat is nl niet vanzelfsprekend. Er zijn zoveel mensen die veel overgewicht hebben en waarbij het keer op keer maar niet lukt om dat te tackelen. En jij bent nog maar 3 kilo van je streef af, ik wilde dat ik dat ook kon zeggen...

Groetjes :aletje:
March 3, 2011 om 13:18
Wat een lekkere eerlijke column, waarin toch maar weer duidelijk wordt hoe het "ideale" beeld van de vrouw heel onbewust op onszelf geprojecteerd wordt en hoe het onze hersencelletjes bezighoudt. Of we nu willen of niet.

Ik vind lady Gaga wel een vrouw die, op voornamelijk provocatieve wijze, de aandacht op zichzelf weet te vestigen. Vooral toen ik hoorde in een interview, dat de vleesjurk stond voor de acceptatie van homosexuelen in het amerikaanse leger, vond ik dit zo absurd dat ik moest lachen.

Denk dat ik maar eens ga lopen in een jurk van gebruikte theezakjes, en dan zeg ik dat het mijn statement is om aandacht te vragen voor de onderdrukking van de Tibetanen in China!

Amy
Onbekend
March 3, 2011 om 14:49
I LOVE LADY GAGA!!!!:koningterijk:
March 5, 2011 om 06:04
Leuk stukje Claudia.
Maar wat mij opvalt is dat je schrijft:

het soort muziek, wat
een nieuw nummer , wat
een zielig mannetje, wat

Wellicht heb ik iets gemist in onze taalontwikkeling?
Maar ga svp gewoon door met leuke overpeinzingen ook al zijn de teksten van Gaga in feite oud nieuws.:bigsmile:
March 5, 2011 om 06:33
Heel leuke column, maar waarom jaloers op het uiterlijk?

Je bent zoals je bent en wie weet is die Gaga wel een monster van binnen!

Toen ik 21 jaar was woog ik 49 kg en had een prachtig, geen wasborden maar gewoon slank lichaam!
Moet er niet aan denken om nu op mijn 60ste weer 49 kg te wegen! Puur ongezond.

Dus... elke leeftijd heeft zijn bekoringen en leef daarnaar zou ik zeggen.
Het heeft geen nut om jaloers te zijn op jongere mensen, maar... dat leer je nog wel in de loop der jaren, Claudia!

Je bent wie je bent en streef ernaar om innerlijk gelukkig te zijn.

:camira:

March 5, 2011 om 07:55
Je bent wijs genoeg geworden om te weten dat babyvoeding is gemaakt voor baby's en niet voor volwassen vrouwen.
Maar van binnen ben je nog steeds een meisje van 13 die jaloers is op het uiterlijk van een popster.

jammer.

Maar het levert wel een leuke column op :)
March 8, 2011 om 13:26
Ik vind Gaga maar GAGA maar weg. Voor mij is ze niks anders dan een abnormaal mens. Ik hoef haar figuur ook absoluut niet.
De persoon zelf vind ik maar niks. Mensen shokeren om de top te bereiken. Bloot verkoopt dat weten we!!
Muziek van haar kan ik nog wel luisteren.
Zoveel onzekerheid door zo n mens zal me niet bereiken.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken