Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Podcast Gezond Gewicht - Afl 4 - Later als ik slank ben!

Geschreven door DanielleP1984 op March 15, 2011

Dit is geen artikel om te lezen, maar om te luisteren. Je kan dit artikel luisteren door hier te klikken.

Gezond gewicht podcast aflevering 4:

Welkom
o Aflevering 4, 1e op valtaf.nl de website voor buddies van dik naar dun
o Wat is een podcast? Soort radioprogramma, audioblog
o Wie ben ik?

Nieuws
Deze week helaas geen nieuws.

Later als ik slank ben
o Belofte om volgende keer antwoord te geven op de vraag wat me tegenhoudt om echt voor het afvallen te gaan.

Feedback
Deze week geen feedback, aangezien dit de eerste week is. Tips en opmerkingen kun je hieronder in een reactie zetten.

Als je een leuk idee hebt voor de uitzending, neem het op als mp3 en stuur naar het volgende adres:gezondgewicht@live.nl In de volgende aflevering wordt het afgespeeld!
Onbekend
March 15, 2011 om 08:45
Leuk gedaan Danielle :+:
:succes: met het vinden van het antwoord op de vraag wat je tegenhoudt om echt voor het afvallen te gaan.
March 15, 2011 om 09:51
Leuke podcast! Leuke manier om met anderen te delen wat er in je om gaat.
Even een puntje van kritiek/feedback: Ik denk niet dat je een datum moet stellen aan de zoektocht naar het antwoord waarom je jezelf saboteert. Stel dat het juiste antwoord niet binnen twee weken te vinden is, simpelweg omdat je er bv nog niet klaar voor bent, dan wil je toch een reden vinden, en kom je met een onjuiste reden aan. Dan hou je jezelf alleen maar voor de gek.
Ik denk dat je heel anders moet beginnen: leer eens tevreden zijn met wie je bent, ook met je gewicht. Leer weer van het leven te genieten en niet zo erg bezig te zijn met het afvallen. Tijdens je zoektocht naar een beter gevoel, naar je innerlijke schoonheid, zou je zomaar vanzelf eens je probleem tegen kunnen komen. ;)
March 15, 2011 om 19:22
Hey lieve Daniëlle,

Wat een eerlijk verhaal en creatief zo via een podcast!
Er komen allerlei dingen in me op natuurlijk en ik weet niet of het voor jou ergens op slaat:
Leef in het nu!
Wacht niet op later-als-ik-slank-ben om te gaan leven (in alle opzichten)! Je bent jong en leuk, geniet daarvan!
Zie afvallen niet als een prestatie die je moet leveren, voorál niet voor anderen!
Als ik het goed begrijp ben je al maaaanden stabiel: dat is geweldig en heel erg hoopvol!

Al kijk ik uit naar je volgende podcastje: ik ga je niet aan die 2 weken houden. Als het zo simpel was als "ik stel een datum en dan weet ik het", dan had je het allang gevonden. Soms valt het kwartje juist als je er niet mee bezig bent... (de mijne deed dat absoluut!)

Liefs, CD
Onbekend
March 16, 2011 om 04:47
Zó herkenbaar!

Alleen heb ik nu wel met mezelf afgesproken: te kleine broeken koop ik niet meer! En dan blijkt het toch wel heel fijn om een GOED PASSENDE broek om je kont en heupen te kunnen trekken, en dan blijkt ook dat je er dan goed uit ziet! Maar eerlijk is eerlijk: ik koop dan wel in de uitverkoop, want ja, ik ga niet een heel dure broek kopen in een grote maat, dat is toch zonde. (!!!! wel suf eigenlijk)

Winkelen is nog steeds niet echt een feest voor mij, zeker niet als ik met m'n superslanke zus en gewoon-slanke moeder op stap ben, bij wie alles leuk lijkt te staan. Dan denk ik ook... ik koop later wel iets (moois/duurs), als ik ben afgevallen, het is nu zonde van het geld. Maar ja, vooralsnog word ik uiteindelijk alleen maar zwaarder.

Hoe dan ook... Ik hoop dat er een oplossing ergens op je ligt te wachten. Je weet wat je moet doen om af te vallen. Nu alleen nog DOEN. (zo weet ik dat ik heel goed afviel toen ik jogde, maar ik zag er zo tegenop om weer te beginnen, etc... Ben zondag voor het eerst weer geweest, viel hartstikke mee!!! Gisteren weer geweest, en nu wil ik het toch weer regelmatig blijven doen, en dan hopen dat de kilootjes net zo wegsmelten als de voorgaande keren). Soms blijkt het makkelijker dan je zelf denkt...

En natuurlijk val je dan wel eens terug (die lekkere dingen blijven lekker - dat is nu eenmaal zo), maar als je maar in jezelf blijft geloven en het bijltje er niet bij neer gooit, dan zou het toch goed moeten komen. Dat je niet weer terug bent op je startgewicht maar er nog altijd 8 kilo af hebt weten te houden is hier al een bewijs voor. Nu is het alleen tijd om gewoon weer te gaan doen wat jij weet dat goed voor je is. Gewoon doen, niet over nadenken verder (ja maar... niks ja maar... gewoon doen!), en dan voel je je over twee dagen al een stuk beter en volgende week ben je gewoon alweer een kilootje kwijt. :DD:

(helpt het, deze peptalk??? ;) )

Veel succes! Voor jou, voor mezelf, en voor iedereen die hiermeer worstelt. Als we er niet in zouden geloven, zouden we hier ook niet zijn op deze site, dus laten we het nu maar gewoon gaan doen dan!

Zet 'm op he!

xx Linda
Onbekend
March 17, 2011 om 07:22
@Fukushima.. wat een rot opmerking..

ik vind het laf van je dat ik niet op je profiel kan komen.. geen foto.. en dan zo'n opmerking..

@Daantje..gooo daan.. je bent een lieverd.. :knuffel:
March 17, 2011 om 07:54
@Barkie, BEDANKT!

@RSgirl, Bedankt voor je feedback, je zegt echt hele goede dingen. In mijn volgend podcast ga ik hier iets meer over vertellen.

@CellarDoor, few dat je met niet aan die twee weken houdt. In het nu leven is inderdaad belangrijk en dat ik stabiel ben is ook knap. Ik vind het ook tijd om weer een dalende lijn te zien.

@Karla/Linda, Bedankt voor je feedback, ook deze ga ik in mijn volgende show gebruiken!

@Fukushima, Heb je nog tips voor mij om het beter te krijgen? Sowieso moet ik investeren in betere apperatuur. Zou je hieraan mee willen brengen door een donatie te geven? Als je dat wilt, neem dan contact met mij op.

@Noortje, Dankje lieffie!
Onbekend
March 17, 2011 om 10:44
Danielle,

Respect voor je lef! Eigenlijk is het een soort dagboek dat je niet leest maar verteld.
Ook ik denk....wacht niet op "als ik"....lichter ben, slanker ben, ouder ben....etc. Zelf heb ik het ook lang gedacht: als ik 58 kilo weeg dan ben ik gelukkig. Toen ik 58 kg. woog was ik ook gelukkig en trots...maar 1 opmerking over mijn buik (ja, dat losse vel leek op zwangerschap) en ik was weer volledig de kluts kwijt. Dus nu ik zelfs maat 36 had kon iemand me nog kwetsen met een "uiterlijke" opmerking. Geluk ligt niet aan een getal op de weegschaal, maar hoe je in je vel zit.
Nu weeg ik 64 kilo en ja het is moeilijk om in balans te blijven. Tip: begin alvast vandaag met genieten, schrijf elke dag 5 geluksmomenten op (niet gewichts gerelateerd). Als je teveel in de toekomst kijkt, heb je geen oog voor wat vandaag gebeurd. Het is zo jammer om te wachten tot later als je slank bent...misschien komt dat later wel nooit en heb je heel veel moois voorbij zien gaan ....

Succes.... groeten Linda
March 17, 2011 om 17:03
ik lees liever. een stem kan zo afleiden.
maar toch........succes met wat je wil doen.
March 18, 2011 om 03:47
Ik sluit me aan bij Vier. Bij lezen bepaal je lekker zelf welke stukken je minder aandachtig leest en welke stukken niet.

Nu zit je naar een grijs scherm te koekeloeren om het hele verhaal aan te horen. Geen kritiek op Danielle maar ik had het liever op schrift gezien dan op deze manier. Dit voegt helemaal niks toe.
Onbekend
March 18, 2011 om 19:26
Ik heb ook het liefst geschreven tekst, maar vond dit gewoon erg origineel gedaan.
Je kunt minder aandachtig lezen, maar ook minder aandachtig luisteren...

Feedback richting Daniëlle:
Schrijf je tekst en lees die op, zodat je minder 'eh' zegt en minder herhaalt.

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Heb jij ook Twitter?

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken