Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Afslankvakanties steeds populairder

Geschreven door Afvallen met Anne op March 27, 2011

Vakanties om af te vallen worden steeds populairder. Tussen 2000 en 2005 verdubbelde het aantal kampen voor kinderen om af te vallen, maar ook volwassenen kiezen steeds vaker voor een afvalvakantie. Deze waren eerst vooral bij vrouwen populair maar nu bestaat bijna de helft van de deelnemers uit mannen, volgens Forbes.com.

Vooral in de VS zijn dit soort dieetkampen erg populair. Zoals bekend heeft een schrikbarend hoog aantal mensen heeft in de VS obesitas (BMI>30). In plaats van de nadruk te leggen op extreem gewichtsverlies in een korte periode, richten deze dieetkampen zich op duurzame veranderingen in je levensstijl.

Wat past bij jou?
Er bestaan verschillende soorten programma’s. Sommige programma’s benadrukken outdooractiviteiten, zoals raften, surfen en bergbeklimmen. Anderen lijken eerder op wellnessbehandelingen waar ontspanning centraal staat.

Hoewel het thema en het dag-tot-dag schema varieert bij elke organisatie, richten de meeste programma’s zich op lichaamsbeweging, gezonde maaltijden en sociale aspecten.
Sommige experts waarschuwen voor dit soort vakanties. Ze zijn niet voor iedereen geschikt. Thuis vervallen de meesten weer in hun oude gewoonten.

Professor Paul J. Gately zegt dat heel weinig kampen de juiste aanpak hebben om gewicht te verliezen. ‘Ze moeten zich niet enkel richten op lichamelijke ervaringen, maar ook op emotionele en sociale ervaringen', aldus Gately.

Bron: Healthylives

Precies weten hoeveel je eet? Gebruik de Valt-af keukenweegschaal, bestel in de webshop!
March 27, 2011 om 03:27
Nou beter één start dan helemaal geen start!
Dat mensen er geld (veel geld) voor over wil hebben dat zegt toch wel wat over de situatie?

Kinderkamp? Helemaal top MITS met op een normale wijze kinderen begeleid dus géén strafkamp maar een BEGELEIDINGSkamp!
Incl. therapeuten. Het moet dus niet zo zijn dat het slechts om de kilo's gaat én..... ze moeten op een prettige manier omgaan met mensen!
March 27, 2011 om 03:30
Hier is afvallen een dienstverlening die je uitbesteedt. De organisatie van die vakanties maak je eigenaar van jou probleem. Vervolgens krijg je toestanden van ik heb er toch voor betaald en het resultaat is niet naar mijn tevredenheid en dat ligt dan aan de organisatie in plaats van aan jezelf.

Afvallen doe je op je eigen of in een groep maar in elk geval uit jezelf. Bergwandelen oid helpt echt ook al is het effect niet een blijvend andere leefstijl. Ik ben ooit 8 kilo in 17 afgevallen. Tent slaapzak en eten voor een week op mijn rug, echt wel dat je gespierder en met minder vet terugkomt. Maar ik heb altijd een goede conditie gehad, wat ik deed is denk ik minder geschikt voor echte dikke mensen. Vooral het feit dat ik al mijn eten moet tillen voor een lange tijd en er in de bergen echt niks anders is als je dagrantsoen doet wonderen voor de lijn.

Maar los van de activiteiten is zelf doen, zelf organiseren en daarmee zelf verantwoordelijk zijn voor het slagen cruciaal. En alle commerciële diensten hebben wat dit betreft hetzelfde manco. Ook al vertel je de deelnemers dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor het succes. Altijd zal blijven ik heb betaald dus bureau organiseer mijn succes maar even.
Onbekend
March 27, 2011 om 03:53
oe, wat een ware woorden van wandelaar over verantwoordelijkheid...
Tegelijkertijd is vakantie natuurlijk het moment waarop heel veel mensen een paar kilo aankomen, want dàn mogen de remmen los!
Omdat ik op gegeven moment in paniek raakte van mijn steeds stijgende gewicht, mijn vakantiegenoten slank zijn en juist wilden borrelen, eten etc, heb ik daarom bepaalde vakanties niet door laten gaan.
In plaats daarvan (tweemaal) met mijn sportieve moeder op fietsvakantie en (ook tweemaal) een welness/detox-vakantie geboekt.
Was ook heerlijk maar miste wel mijn vrienden, maar ja, die wilden alleen in de auto weg, luieren op het strand en heel veel genieten van wijn etc.
Heb toendertijd niet gezegd waarom ik niet mee wilde op vakantie, zo erg schaamde ik me voor de werkelijke reden. Nu weten ze dat ik aan het afvallen ben, voel me sterker om mijn eetpatroon aan te houden en hebben we in september weer een vakantie geboekt.
Een vakantie-afval-kamp zou ik nooit heen gaan maar de 'alles-mag'-vakantie is voor mensen met overgewicht ook geen aanrader. En zoals wandelaar al zei; eigen verantwoordelijk, zelf een ander soort (sportieve/ontspannende) vakantie bedenken is voor mij de beste optie!
March 27, 2011, gewijzigd door Ludo op March 27, 2011 om 06:19
Sommige experts waarschuwen voor dit soort vakanties. Ze zijn niet voor iedereen geschikt. Thuis vervallen de meesten weer in hun oude gewoonten.

Dat heb je ook met dieeten, dus een nadeel is het niet echt. Op zich niet slecht dat zulke kampen er zijn, alleen ipv kinderen kunnen ze er misschien beter de ouders heen sturen om op te voeden.
Onbekend
March 27, 2011 om 12:41
Ik vind die kampen ook absoluut niet slecht, mits een kind er zelf voor kiest.
Het lijkt me alleen het beste dat als ouders hun kind naar zo'n kamp sturen dat zij 'verplicht' worden om te leren hoe ze hun kind kunnen ondersteunen als de vakantie is afgelopen.
March 28, 2011 om 06:05
In vakantietijd heb je ook meer de rust om uit te gaan vinden wat een betere/gezondere levensstijl is. Ook zal het motiveren om met gelijkgezinde mensen je levensstijl aan te pakken. Ipv all-inclusive de hele dag te liggen en te eten: Ik weet wel welke vakantie ik dan zou kiezen. Het is een gat in de markt en helemaal niet zo verkeerd.
Natuurlijk ligt de naleving van eten/bewegen niet bij de organisatie.
March 28, 2011 om 09:14
Omdat ik nu al jarenlang bezig ben om op gewicht te blijven, is het voor mij pas ècht vakantie als ik wel alles kan eten & drinken.
Even niet 'opletten' en die eeuwige discipline opbrengen.
Doodeng om daarna mezelf te wegen (hoeveel ben ik aangekomen?),
maar goed.
Ben daar al mee bezig tijdens m'n vakantie, da's al erg genoeg!
Tuurlijk, als je zo'n vakantie wèl ziet zitten, dan moet je dat vooral doen.
Echter, mij niet gezien!
Onbekend
March 29, 2011 om 12:51
Wat ik graag zou willen doen is een BOOT CAMP WEEKEND.
Gewoon de hele dag afgebeuld worden door een trainer om eind van de dag heerlijk de sauna in te duiken en daarna gezond te eten en filmpje te kijken. Een vriendin en ik kijken hier al een tijdje naar, maar kunnen het nergens vinden!

Wat we anders gaan doen is een dag bij het leger...ik ben benieuwd of ik het vol zou houden!

Iemand hier ervaring mee?
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken