Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Succesverhaal Karin: “Afvallen is loslaten, opruimen en groeien”

Geschreven door Afvallen met Anne op April 13, 2011

Er brak iets bij Karin toen zij door haar gewicht niet meer goed kon bukken om iets van de grond te rapen. Ze vond dat ze de 112 kilo die ze woog aan zichzelf had te danken. Daarom besloot ze ook zelf af te vallen. Op eigen kracht vlogen de kilo’s eraf maar op een bepaald moment lukte dat niet meer. Inmiddels met hulp van de diëtist gaat het helemaal de goede kant op. Karin is in totaal al 25,4 kilo afgevallen en hard op weg naar het streefgewicht van 80 kilo!

Emoties onder de vetlaag
Karin, op de site ‘Mientjepuk’, is een spiritueel ingestelde vrouw. Naast het runnen van een gezin heeft zij haar eigen praktijk als paranormaal therapeut. Daarnaast is ze hard aan het studeren om klassiek homeopaat te worden. Als ze terugkijkt, is de reden dat Karin zoveel aankwam voor haar duidelijk. Ontevredenheid en stress zorgde ervoor dat ze veel ging eten. Karin heeft last van hooggevoeligheid (HSP). Dit houdt in dat ze emoties voelt van mensen om haar heen. Hier wist ze zich geen raad mee, wat zich omzette in snoepen. Toen ze 112 kilo woog besloot ze het anders aan te pakken. Van alles wat ze at liet ze 1/3 weg. Ze vertelt hier zelf over: “Op deze manier afvallen ging goed, ik merkte ook dat als ik afviel dat ik dan ook stukjes emoties ging loslaten. Ik kwam heel mooi die dingen tegen die ik zo fijn had weggestopt onder mijn vetlaag.” Karin leerde zo dat afvallen een proces is wat niet alleen met je gewicht te maken heeft. Telkens als ze niet meer afviel keek ze naar haar problemen en emoties en ging hiermee aan de slag. Vaak was het een kwestie van bewust worden dat de pijn er nog zat om het vervolgens los te laten.

Hulp bij afvallen
Een paar jaar later zaten er weer 7 kilo’s aan. Afvallen op eigen kracht lukte niet meer, Karin schakelde toen een diëtist in. Ze valt nu af met ‘het-dieet-voor-mij’, een persoonlijk afgesteld koolhydraatarm dieet wat ze vergoed krijgt van haar zorgverzekering. “Het was heel zwaar de eerste paar weken, tjonge wat ben ik boos geweest. Dat had te maken met afkicken van suiker en koolhydraten, nu gaat het prima,” vertelt ze. Ze raadt andere deelnemers niet haar eerste manier van afvallen aan. Karin vertelt dat deze manier mentaal heel zwaar is. Naar de diëtist gaan voor een dieet op maat kan wel iedereen proberen vindt ze. “Naast een persoonlijk dieet is het fijn om om de twee weken te gaan wegen zodat je een stok achter de deur hebt,” zegt ze. Het meest positieve aan afvallen is volgens Karin dat je jezelf weer ziet staan. Karin heeft geleerd haar emoties en onvrede niet weg te eten maar te voelen en ze er te laten zijn. Ze zegt: “Ik zie het afvallen voor mij als een kado wat ik mezelf gegeven heb, wat ik beetje bij beetje heb leren uitpakken en de inhoud is nog mooier dan ik me voor mogelijk had kunnen houden.”

Opgeruimde geest in een opgeruimd lichaam
De kracht die ze van de buddies op Valtaf.nl krijgt is enorm. Zij zijn er voor je bij moeilijke en fijne momenten vindt Karin. Ze heeft een advies voor andere deelnemers: “Geef niet op, jij bent diegene die eet. Als je doorzet, dan kom je ook een keer op je streefgewicht en kun je oprecht weer blij zijn met jezelf. Afvallen is uiteindelijk alleen maar dichterbij jezelf komen, ik hoef me nu niet meer te verstoppen onder een vetlaag, ik kan mezelf zijn, eindelijk.” Ter afsluiting geeft Karin nog een paar inspirerende woorden: “Als je je geest ook hebt opgeruimd en laat groeien dan weet je dat je die kilo’s niet meer nodig hebt, want je bent gegroeid als mens. Ga die dingen doen die je al heel lang wilde, want je bent het waard. Zoek je eigen weg, want die is de moeite waard om te gaan bewandelen.”


In 12 weken een paar kilo kwijt? Volg "Afvallen met Anne in 12 weken"!
April 13, 2011 om 03:00
mooi!!!
April 13, 2011 om 03:08
Heel mooi en inspirerend verhaal :zogaatiegoed:
April 13, 2011 om 03:11
Fantastisch gedaan en mooi gesproken! Succes verder.
April 13, 2011 om 03:13
Zéér herkenbaar en ook :02goedgedaan: natuurlijk!

:volhouden:
Onbekend
April 13, 2011 om 03:20
:knapgedaan:
respect

:irene3:
April 13, 2011 om 05:18
Chapeau! :petjeaf:

Succes met de laatste kilo's!
April 13, 2011 om 08:21
Mooi geschreven!!!
:nevergiveup:

:monsje:
April 13, 2011 om 08:58
Lieve karin!!!!
Wat heb jij ,je gevoel toch weer mooi verwoord.
En je mag zeker met recht trots zijn op jezelf.
Trots, omdat je een sterke vrouw bent.
Trots, op je fijn gevoeligheid
Trots op wat je tot nu toe allemaal hebt bereikt!,En ik? Ik ben
"TROTS" dat we elkaars buddy's zijn door dik&Dun liefs van:
:liefke:
April 13, 2011 om 09:11
Amen!

Dat woord kwam in me op, na dat ik jouw adviezen las bij je geweldige succesverhaal. Ik sluit me er helemaal bij aan. En toch stap ik af en toe weer in die veilige valkuil van aan je gevoelens voorbij gaan en ze lekker weg stoppen...

Succes en proficiat met je succesverhaal!

groetjes van :aletje:
ECM
April 13, 2011 om 13:20
Respect! xx

April 14, 2011 om 08:27
Een geweldig resultaat, maar inderdaad, waar zouden we zijn zonder onze buddies :)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken