Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Rust, reinheid en regelmaat

Geschreven door Gesina1964 op May 14, 2011

Rust, reinheid en regelmaat.
Wie kent nog de drie R-en uit de jaren vijftig? Toen zo belangrijk gevonden bij de opvoeding van kinderen en waar later in de jaren zestig hartelijk om werd gelachen toen de “vrije opvoeding” om de hoek kwam kijken.
Maar is het wel zo achterhaalt? En als je het vertaalt naar het dagelijkse leven als je wilt afvallen?
Zelf ben ik nu in een periode geraakt, na ongeveer een half jaar ziek te zijn geweest en nog steeds herstellende, waarin ik aan het vechten ben en wanhopig zoek naar hoe mijn leven (en afvalproces) er uitzag voor die tijd.

Die drie R-en zijn dan best wel handige handvatten:

Rust: voor mij vertaal ik dat naar: rust in je hoofd. Voor mij als emotie-eter een heel belangrijk aspect.

Reinheid: voor mij heeft het ook met je gedachtengang te maken. Laat je doel niet vertroebelen door “sabotage-denken” en doemdenken.

Regelmaat: daar zit ook zo’n waarheid in voor mij: ik heb regelmaat nodig. Regelmatig eten, regelmatig sporten, regelmatig ontspannen. De dag moet een bepaalde structuur hebben, raakt die zoek dan raak ik het overzicht kwijt en doe ik maar wat qua eten. Het regelmatig sporten is heel lastig als je niet goed in je vel zit maar eigenlijk moet je juist dan de draad oppakken en doen wat je wel kan, wat je aan kan.

Het klinkt eigenlijk zo eenvoudig: lekker bewegen en eten als je honger hebt op een verstandige manier maar zo gauw er een kink in de kabel komt op wat voor manier dan ook dan ben ik het kwijt.
Maar je kan toch ook niet je hele leven alle “kinkjes” vermijden?
Zou de kapstok van de drie R-en misschien helpen als ik dat in mijn hoofd prent?
Onbekend
May 14, 2011 om 04:43
Wat ontzettend herkenbaar! De 3 R-en waren zo verkeerd nog niet! Ik vaar daar ook het beste bij!
May 14, 2011 om 06:06
Voor mij ook erg herkenbaar! Ik denk dat ieder mens het wel een beetje nodig heeft! Met name in het koppie, maar ook in het verdere dagelijks leven vind ik het fijn!
Mooi stukje!
May 14, 2011 om 10:06
inderdaad, heel herkenbaar. Het werkt voor mij het beste, met meer stress, dingen die erbij komen of nog even moeten gebeuren wordt het houden aan mijn dieet er niet makkelijker op.
3 x R dus, helaas komt het er niet altijd van maar het streven is er wel naar, en als je weet dat het werkt wil je er wel naar terug.
groetjes lies
May 14, 2011 om 17:26
Ik ben helemaal voor!
Mijn BBB zijn zeker gebaat bij RRR

Wil nog wel toevoegen

Rust- tijdens de maaltijd zodat je concentratie ook daadwerkelijk daar ligt.

Reinheid- zuivere voeding zonder toevoegingen

Regelmaat- eetmomenten op geregelde tijden zodat m'n lijf weet waar het aan toe is.
May 15, 2011 om 04:55
Meestal staan de 3 R-en in de opvoeding ook voor "laten huilen" bij baby's en gewoon om de 10 minuten gaan kijken. Daarom hou ik er niet zo van. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen in het algemeen minder huilen op de leeftijd van 1j als ze als baby snel getroost werden.

Groetjes,
:silkje:
May 16, 2011 om 13:01
Vergeet naast de 3 R'en de W+D niet: Wilskracht & Discipline!
May 16, 2011 om 15:40
Een kinkje in de kabel is nooit erg. Als je maar niet bij die kink blijft hangen, maar meteen door gaat met de rest van de (kinkloze) kabel. Als je blijft hangen bij de kink wordt het een kabelbreuk, terwijl als je meteen doorgaat het maar een kinkje blijft die je misschien (als je wat verder in de kabel bent) er zo uit kan trekken. Om even symbolisch bij de kink te blijven...

Succes!

:kussie:

miepiemo
May 17, 2011 om 15:20
Mijn interpretatie van de 3 R-en

Rust: Zorg voor voldoende slaap
Reinheid: Poets je de schompes (verbrand je lekker veel calorien mee)
Regelmaat: Eet op vaste tijden 3 hoofdmaaltijden en 2 (of eventueel 3) kleine tussendoortjes.
Onbekend
May 17, 2011 om 17:02
Voor mij ook heel herkenbaar.. het is nu elf jaar geleden dat ik een hersenvliesontsteking heb gehad.. En de neuroloog heeft mij laatste keer dus nog ff duidelijk vertel dat het beste is om te doen..Dus voor mij zijn dat Rust- Iedere avond op tijd naar bed en de volgende morgen vaste tijd opstaan .(Geen nachten meer feestbeesten)Reinheid -Lekker schoon op jezelf zijn en je lekker vertroetelen met een bodylotion...Natuurlijk ook je huis bijhouden..Regelmaat. Vaste tijden eten gezonde maaltijden 3 en 3 tussendoortjes...wandelen om me hoofd leegte maken en natuurlijk ook sporten om me te ontspannen..dit wel opvaste dagen ...
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken

Trefwoorden