Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Wist je dat...(kroepoek)

Geschreven door Kim op September 1, 2006

September 1, 2006 om 06:53
Weet iemand hoeje het beste zelf kroepoek kunt bakken. Ik heb een zakje in de toko gekocht maar als ik die in de olie bak wordt het eerder taai dan bros.
Wie weet de juiste temperatuur en tijd?

groetjes Supersized.
September 1, 2006 om 08:52
kroepoek weet ik niet....

jaren geleden bakte ik wel altijd imping (ook een kroepoekachtig iets....)

ik deed dat in zonnebloemolie...legde ze erin...moest erbij blijven staan want t zwelde gelijk op en dan gelijk eruit scheppen en op een keukenrol om uit te lekken...
maar ondanks dat er veel vet in de keukenrol kwam bleef er ook heeeeeeeel veel aan de imping zitten...
dus eigenlijk doe ik dat niet meer zo snel....al jaren niet meer eigenlijk...

patricia
September 2, 2006 om 05:07
Ik werk in een friettent en daar bakken we ook kroepoek (voor bij bami en nasi schotels). Het zijn dat van die kleine harde dingen voordat je ze bakt (ik neem aan dat dat de dingen zijn die je gekocht hebt). Wij gooien ze in het frietvet. Na enkele seconde wordt het dan wat groter en komt het wat verschrompeld bovendrijven. Dan duwen we het nog een keer naar beneden en dan is het niet meer verschropeld als het bovenkomt. Uit het vet halen (het losse vet er wat afschudden) en klaar is kees. Het duurt dan maar enkele seconden. Het is wel belangrijk dat je er bij blijft, want als je het te lang laat liggen wordt het heel hard, beetje bruin..
September 2, 2006 om 05:11
Dat platdukken zoals Bleu voorstelt is helemaal niet nodig! Het ligt aan de soort kroepoek die je wilt gaan bakken. Zij heeft het over de lange kroepoek die je meestal in restaurants krijgt. Maar er zijn zoveel meer soorten, de een nog lekkerder van smaak dan de andere. De kroepoek van de foto hierboven is een kleine soort (soms verschillend gekleurd) Gebruik een wok om kroepoek te bakken, zo kun je makkelijker met de schuimspaan overweg. Zorg dt je olie goed op temperatuur is, als de olie een blauwe walm afgeeft dan is het te heet en verbrand je kroepeok voordat het tot ontpopping komt. Test eerst de olie met 1 stukje, zinkt het naar de bodem en vormen er meteen belltejes omheen en zie je dat het meteen begint uit te vouwen, krom trekt enzovoorts, dan is je olie warm genoeg en komt jouw kroepoekje er perfect uit. Dan met de schuimspaan eruit nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Op dat moment de rest erbij doen, maar niet het hele pak natuurlijk. Een stuk of zes is beter. Meteen opeten of als je het wilt bewaren, eerst helemaal laten afkoelen, en in een airtight container doen met een stukje keukenpapier op de bodem; zo blijft het enorm lang goed.
September 2, 2006 om 10:33
Jazeker, 475-500 caloriën per 100 gram.
September 4, 2006 om 05:51
Bedankt voor jullie reacties. Eigenlijk doe ik hetzelfde. Het gaat hier om de grote schijven kroepoek zoals je ze bij de chinees krijgt. De olie verhit ik tot 180 graden leg de kroepoek er in en laat hem opkrullen en uitvouwen.

Bij mij wordt ie dan dus taai en laat ik het wat langer liggen dan wordt ie te bruin. Waarschijnlijk is die 180 graden dus niet de goede temperatuur. Maar wat moet het dan wel zijn.

groetjes Supersized.
September 7, 2006 om 04:37
kroeppoek bakken kan niet mis gaan lijkt mij, denk dat je kwaliteit van je harde plakken nog te bakken kroepoek slecht is of zo
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+