Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Afvallen en 's avonds trek? Op tijd naar bed

Geschreven door Afvallen met Anne op August 16, 2011

Er zijn een aantal momenten op de dag waarop je trek krijgt. Dat is meestal rond 10 uur 's morgens, 16 uur 's middags en 21 uur 's avonds. Dat zijn die typische momenten tussen ontbijt, lunch en diner. Tijd dus voor een tussendoortje. Maar soms kun je jezelf niet bedwingen teveel tussendoor te eten. Vooral 's avonds, dan hoor je je keukenkastje roepen.

Overdag lukt het nog wel. Dan weet je dat je iets later weer gaat lunchen en is de lekkere trek nog niet toegeslagen. Rond 22:00 is het moeilijker om ongezonde tussendoortjes te laten liggen. Je hebt geen trek in een stuk fruit maar meestal in een lekkere snack. Om dit te voorkomen is er een hele goede en simpele oplossing; ga naar bed. Hoe later je naar bed gaat hoe groter de kans op snacktrek.

Een ander voordeel van op tijd naar bed en dus langer slapen is dat je uitgeruster bent en meer energie hebt. Hierdoor blijf je beter gemotiveerd om het afvallen vol te houden en daarnaast blijkt uit onderzoek dat mensen die te weinig slapen meer honger hebben en niet of minder goed afvallen.

Kun jij echt nog niet slapen als je zo vroeg in bed ligt? Ga dan toch naar bed en lees een boek of een tijdschrift. Of speel Angry Birds op je IPhone. Omdat je al in bed ligt en je tanden hebt gepoetst ga je minder makkelijk richting het keukenkastje om iets lekkers te pakken.

Heb je rond die tijd zoveel trek dat je hierdoor niet in slaap kunt komen is het toch verstandig om nog iets te nemen zoals een plakje ontbijtkoek of een glas melk (vult lekker).

Volg Valtaf.nl op Facebook en Twitter.
Onbekend
August 16, 2011 om 02:06
Helemaal herkenbaar dit verhaal. Ik heb gelukkig veel middag/avond diensten, waardoor ik dit "snack" moment niet thuis ben. Zolang ik maar niet in de verleiding kom, dan is er niks aan de hand.
August 16, 2011 om 02:39
Ik ga in bad als ik trek krijg 's avonds, word ik meteen moe en val dus heerlijk in slaap.
August 16, 2011 om 03:04
thee drinken, thee drinken en nog's thee drinken :)
August 16, 2011 om 03:55
cup a soup helpt mij
August 16, 2011 om 04:05
Superherkenbaar, maar ik word nog eens extra s nachts wakker en heb dan honger.

De theetip ga ik proberen. Wat zou ik s nachts kunnen doen?
August 16, 2011 om 04:09
En gewoon een augurk eten? Of van die kleine tomaatjes? Zijn lekker en gezond, en stilt de trek.
Onbekend
August 16, 2011 om 04:15
ik had ooit 'goedenacht' thee van zonnatura, nou... in plaats van dat ik lekker sliep, werd ik dus wakker van m'n volle blaas. dus dat 'thee drinken, thee drinken en nog eens thee drinken'... zou ik toch niet aanraden als je lekker wilt slapen. :DD:

groetjes, Linda
August 16, 2011 om 05:05
te herkenbaar dit hahahaha
maar wat als je nu een avonddienst hebt en je komt thuis om laat ik zeggen 22.30 uur en je giert van de trek????
meteen naar bed is dan geen optie maar de keukenkastjes ook niet
meteen je tanden poetsen dan maar en dan maar hopen dat je alsnog niet zwicht?
dat van dat boek lezen doe ik al heel lang ook omdat je dan zo lekker slaperig wordt
maar goeie tips zijn welkom hoor

succes Mieke
August 16, 2011 om 06:56
De 22.00 uur honger is meestal hartige trek. Houd in je dagplanning ruimte voor een kleine snack. Een augurk of een klein blokje kaas kunnen dan prima.
Onbekend
August 16, 2011 om 07:35
@ Mieke: als je een avonddienst gehad hebt, lijkt het me logisch dat het ook gewoon echt maagtrek is, dus niet alleen lekkere trek, en zou ik dus als ik jou was een boterham pakken ofzo! Want na werken, mag je best wat eten. Alleen kies dan inderdaad voor iets verantwoords :)

August 16, 2011 om 07:49
Inderdaad heel herkenbaar. Ik ga ook naar bed als ik snack trek krijg. Maar als ik 's avond hard gesport heb wil ik nog wel eens een banaan of een appel eten anders word ik meestal 's nachts wakker met een hard rommelende maag.
August 16, 2011 om 08:12
Ik gebruik deze tactiek ook nog wel eens, alleen ooit begint die trek al zo vroeg, dat te bed gaan nog niet helemaal een optie is..

EN @Fiekje22;
Het is ook heel ongezond om naar het sporten niet meer je voorraadje aan te vullen, heb je nodig voor je herstel
August 16, 2011 om 08:51
Ik heb dat ook. Als ik 's nachts wakker wordt, komt het nog weleens voor dat ik trek heb. Als ik dan niets neem, dan lig ik of uren wakker, of ik ben elk uur weer wakker van de honger. En een rustige nacht is er niet bij.
August 16, 2011 om 11:56
en als je een pukkel hebt trek je een papieren zak over je hoofd?

Oplossing ala een struisvogel...kop onder het dekbed en het is er niet meer?
Of is het gewoon 'komkommer'-tijd?


Mss is een lijstje met producten die je lekker kunt peuzelen een iets betere oplossing dan iedereen vroeg naar bed sturen.
August 16, 2011 om 14:40
Wat ik ook zelf een heel goed idee vindt, is als je na 20.00 uur probeert niets meer te eten, en een suikervrij kauwgommetje neemt. Heb je toch het idee, dat je iets hebt, en heb je ook zeker geen trek meer in andere ongezonde dingen! Misschien heeft iemand daar iets aan?
August 16, 2011 om 14:59
Waarom niet gewoon lekker wat fruit eten? Ben je van al dat "gezeur" over honger af.
August 17, 2011 om 00:20
of een rijstwafel met kipfilet,
minitomaatjes
een schaal(tje) rauwkost, met duivis dip(half frietsaus half yogert + zakje)
wat magnetron popcorn
magere chocolade melk(warm met kaneel)
een appel uit de oven met een eetlepel vanillevla,
een kop lawaaisoep(bouillonblokje met alleeen soepgroenten
Onbekend
August 17, 2011 om 06:12
Kop in het zand is misschien best een goede tactiek als je ontzettend veel zin hebt in chocolade. Op tijd naar bed en het niet meer kunnen nemen, omdat je er gewoon zin in hebt en even een chocoladeaanval hebt. Maar ik vind inderdaad dat als je écht trek hebt, je gewoon wat kunt eten. Iets gezonds! Niets verkeerds mee hoor :) (ik neem vaak augurkjes met wat magere achterham erom. Heerlijk!)
August 17, 2011, gewijzigd door Simonesoeting op August 17, 2011 om 09:22
Ik vind 's avonds een kom magere yoghurt met een kiwi of aardbeien/aalbessen :kiwi::aardbeien: toch wel errug lekker. En mijn dietiste zegt dat dit juist mag! En idd, al die thee,
:teafortwo:
als je dan 's nachts er weer uit moet dan lig je daarna weer zo lang wakker.
August 17, 2011 om 12:56
Haha hoe herkenbaar allemaal!!

August 17, 2011 om 14:00
Meestal is dit het gevoel van zin hebben in... (een koekje, chips, iets zoets,...) en niet zozeer echt honger hebben. Je hebt dan 's avonds al gegeten dus echt honger kan je normaal gezien niet hebben.

Ik denk dat het beter is om toch iets kleins te eten als je toch echt honger hebt, neem dan iets gezonds. Want sommige mensen kunnen niet slapen als ze zin hebben in iets en denken dat het echt honger hebben is..

Als ik 's avonds "honger" krijg, neem ik een paar aardbeitjes met zoetstof... Zo heb ik het gezonde van fruit binnen, maar ook nog iets zoets.. Zo kan ik er weer tegen!!

Groetjes
August 18, 2011 om 07:12
Ik weet zeker dat het werkt! Nu nog zover zien te komen dat ik het ook inderdaad ga DOEN!
August 18, 2011 om 10:36
Optijd je tanden poetsen, dit wil ook wel helpen daarna heb je geen zin in snoepen, omdat je dan ze nog een keer moet poetsen.
Maar je kan best wel opblijven.
August 19, 2011 om 09:22
Even zeuren,hoor. Ik heb moeite met het woord ; honger. Wij hebben hier gelukkig geen honger, wel trek. Als je beelden uit Afrika ziet, daar is pas honger. Daar moet ik altijd aan denken als mensen het hier over honger hebben.
August 19, 2011 om 10:08
Ik hou er met mijn dieet rekening mee dat ik s avonds nog wat kan eten, als het maar niet meer is dan 500 kcal
:christ:
August 19, 2011 om 17:53
jaaa dat snacken s'avonds dat doet het 'm bij mij, de kilo's vliegen eraan! Overdag heb ik er geen last van , dan ben ik de hele dag aan het werk, en op de winkelvloer mogen wij niet eten of drinken, dus dit doe ik alleen in de pauzes. Maar s'avonds! probeer wel gezond te snacken maar iets ongezonds is ook lekker... ;)pfff zwaaaaar!

grtzz cinn
August 22, 2011 om 08:33
Ik ben echt de vier uur snaaier, dan heb ik gewerkt en duurt het avondeten nog te lang,maar ga weer het goede voorbeeld volgen,gewoon een broodje eten of wat yoghurt.suc6 allemaal en truus 1123 je hebt helemaal gelijk,wij hebben hier geen idee van echte honger..:tbtje:
August 25, 2011 om 09:30
Ik zorg ervoor dat ik soep heb. Ik trek alles uit de ijskast van groenten en gooi het bij elkaar. Paar bouillonblokjes erbij en hup een pan soep voor een paar dagen.. Trek? neem een soepje.. ff in de magno en klaar.. gezond en lekker..
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+