Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Succesverhaal Ina: "ik heb mijn sportverslaving terug!"

Geschreven door Afvallen met Anne op August 26, 2011

"Na de vakantie van vorig jaar zat ik naar de zeldzame foto's waar ik op sta te kijken. Die 'Michelin-X-bandjes' waarvan ik dacht dat die wel meevielen vielen helemaal niet mee!" zegt Ina, beter bekend als ina1967 op de website, als je haar terug laat denken aan het moment waarop de knop om ging om te gaan afvallen. "Ik walgde van mezelf, dus het besluit om echt af te gaan vallen was snel gemaakt." Haar afslankmethode was simpel: 3 maaltijden en 2 à 3 tussendoortjes en meer beweging en regelmaat. Ze is 20 kilo afgevallen.

Ina (44) is 22 jaar getrouwd en heeft een zoon van negentien en een dochter van vijftien. Ze werkt als jeugdverpleegkundige twee dagen per week. Ook is ze een dag per week actief als vicevoorzitter van de Ondernemingsraad. Tot haar vijftiende deed ze aan professioneel turnen, maar later brak een tijd aan dat ze sport vreselijk vond. Twee zwangerschappen werkten niet mee aan een gezond gewicht en haar functie als verpleegkundige veranderde waardoor ze aan een bureau ging werken. Bovendien: "Ik was liever lui dan moe." Al die ontwikkelingen bij elkaar zorgden ervoor dat ze 75 kilo woog (bij een lengte van 1,65).

Geen dieet, maar leefregels
Voor het afvallen ging er dagelijks een zak chips doorheen. De enige beweging was van haar auto naar haar kantoor lopen en weer terug. Toen de knop om ging wist ze dat diëten voor haar niet zou werken. Daarom is ze regelmatig gaan eten en niet gaan snoepen. "Ik denk dat dit de beste manier is om niet alleen af te vallen maar ook slank te blijven. Geen dieet wat een tijdelijk gewichtsverlies geeft, maar simpelweg een aantal leefregels in acht nemen waarvan vooral het bewegen heel belangrijk is. Het duurt allemaal wat langer, dat geef ik toe, maar het geeft echt het beste resultaat op de lange termijn." Toen ze de mijlpaal van 65 kilo heeft gehaald is ze ook nog gestopt met roken.

Sh'bam!
"Nu sport ik iedere dag minstens een uur. Ik ben begonnen met twee keer per week Zumba, maar dit doe ik nu drie á vier uur per week. Daarnaast nog twee uur 'combat,' een uur bodyshape en een uur sh’bam. Een aantal weken geleden ben ik ook gestart met hardlopen. De bedoeling is dat ik volgend jaar met mijn collega’s de Ladiesrun ga lopen en eigenlijk wil ik ook nog de Halve Marathon van Rotterdam lopen." Ina heeft haar sportverslaving dus wel terug. Ze zit ook lekkerder in haar vel: "mijn zelfvertrouwen is aanzienlijk beter. Mijn figuur is heus niet perfect (wie heeft dat wel?, maar ik mag er zijn! Laatst werd ik zelfs nagefloten door bouwvakkers! Hoe leuk is dat!"

Verbintenis met anderen
"Ik heb waanzinnig veel steun gehad aan de site. De aanmoedigingen en lieve woorden van buddy’s zijn zo ontzetten speciaal. Je kent elkaar totaal niet maar je bent bezig met dezelfde strijd en dat verbindt. Daarnaast geeft het eetdagboek ontzettend veel inzicht in je eetpatroon en in de calorie-inname. Zo blijkt een eierkoek met kaas veel meer calorieën te bevatten dan je zou verwachten. Tezamen met de columns, succesverhalen en andere berichten is de site voor mij heel waardevol en haal ik er veel energie uit."

Ina vindt het belangrijk dat afvallen geen obsessie wordt en ondervond dat zelf. Ze neigde naar een eetstoornis: "compleet met snaaien en braken. Gelukkig wist ik het tijdig te doorbreken, maar wat een afschuwelijke tijd was dat. Echt dat wens je niemand toe."

Volg Valtaf.nl op Facebook en Twitter!
August 26, 2011 om 03:13
Super !!
August 26, 2011 om 05:13
:zogaatiegoed::okidoki: echt super wat je hebt gedaan. Hoop dat je nu echt ook gelukkiger bent! Je mag echt trots zijn opjezelf!! Super succes verhaal! Bedankt, dit helpt andere ook om door te gaan.

Bedankt!

Hele fijne dag.

Groetjes,

August 27, 2011, gewijzigd door Vijfster op August 27, 2011 om 06:31
'ik heb mijn sportverslaving terug', klinkt helemaal niet als een sccesverhaal in mijn oren.
de ene verslaving inwisselen voor de andere...........

natuurlijk ben je blij met je afgevallen kilo's. petje af voor jou. nu die andere verslaving nog omzetten in iets wat enigszins gezond is, ook op langere termijn.

succes!
August 27, 2011 om 09:21
Hé lieverd!

Je verhaal is helemaal "de max" meid!

Voor mij ben je een fantastisch voorbeeld en een enorme steun. Je ervaringen en de manier waarop jij je ontdaan hebt van die overtollige kilootjes zijn zoals je zegt wellicht de enige goede manier van doen... Ik ga ook voor die methodiek, jij bent het wandelende, of sportende, bewijs dat het echt werkt!

Ik hoop dat ik je nog heel lang mag volgen op deze site en wie weet kan er ooit wel eens een Holland - België run together op poten gezet worden ;-)

Dikke kus en heel veel liefs,
Fifi
Onbekend
August 28, 2011 om 04:32
:tinkerbell:Hey hoi Ina,
Gefeliciteerd meid, een goed duidelijk verhaal en geeft bemoediging voor mede lijners om er voor te gaan.
We zitten allemaal in periodes van vallen en opstaan, dat hoort erbij.

Dit geeft weer moed, dat het toch zal lukken, als je zelf wilt en doorzet:tinkerhart:.

Dank je dat je dit allemaal met ons wilde delen.
lieve groetjes :tinkerbel:
August 28, 2011 om 13:06
He... ik had al een reactie geschreven maar hij is weg dus een nieuwe dan maar

TOP TOP TOP

Ga zo door meid... Leuke verhaal en fijne buddy...
Je ben een goede steun en een super goed voorbeeld !!
Onbekend
August 28, 2011 om 17:00
Zeker mee enes leef regels en geen dieet maar sporten zou ik wat minder doen moet niet TE worden want overal waar TE voor staat is niet goed ook sporten niet.

Maar :petjeaf: hoor voor je geweldig voor de rest.
August 29, 2011 om 00:31
Hey Ina,

Wat een bemoedigend verhaal. Het lijkt je zo gemakkelijk af te gaan.Veel succes bij de laatste onsjes, het lukt jou wel!
:annetje67:
August 29, 2011 om 09:26
Geweldig!
Dikke tien!
Maar volgens mij is sporten, hoe lekker ook, drie keer in de week ook prima hoor!

Groet Barbara
Onbekend
August 29, 2011 om 14:51
Geweldige prestatie, kan je trots op zijn!
Je mag er zeker zijn, maar eh.... leuk om nagefloten te worden door bouwvakkers??

September 2, 2011 om 12:08
"Nu sport ik iedere dag minstens een uur. Ik ben begonnen met twee keer per week Zumba, maar dit doe ik nu drie á vier uur per week. Daarnaast nog twee uur 'combat,' een uur bodyshape en een uur sh’bam": dat lijkt me voor velen niet haalbaar. Eerder ontmoedigend zelfs.
January 31, 2012 om 15:46
Een uur per dag 7 dagen per week vind ik helemaal niet zoveel klinken. Het is de manier waarop het is opgeschreven denk ik. Ik sportte elke maandag woensdag en vrijdag ochtend ongeveer 2 uur en dat kwam dus zo ongeveer op hetzelfde neer. Zumba lijkt mij ook helemaal tegek om te doen. Vraag me af wat sh'bam, combat en bodyshape precies inhoud. Vind het superrrrgoed gedaan hoor.
October 4, 2012 om 12:49
Ik sluit me bij Kathleentje en Bar31 aan, voor de meeste is dat sporten met een 40 uurige werkweek echt niet haalbaar, hoe graag je dat ook wil, het zou voor mij denk ik ook de enige manier zijn om echt die kilo's definitief eens kwijt te raken, maar dat kan gewoon niet.

Daarnaast te veel is ook niet goed, een lichaam ook rust en herstel nodig.

En het enge: Wat als je nou ineens nooit meer zou kunnen sporten door een blessure... kan heel link zijn, bij deze hoeveelheid moet je echt dan afbouwen... anders krijg je een Erika Terpstra effect..

Maar eerlijk is eerlijk buiten dat.. een super resultaat en respect!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken