Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Succesverhaal Afterstory: Saskia (Sjaspers op de site)

Geschreven door Afvallen met Anne op December 9, 2011

Saskia was één van de eerste deelnemers, toen zij zich in april 2004 aanmeldde op Valtaf.nl. Ruim een jaar later werd zij het eerste succesverhaal op de website. Nu blikt ze terug en vertelt ze hoe het met haar gaat.

In november van 2003 begon zij met afvallen, ze woog op dat moment 122,5 kilo. Saskia vertelt: “Ik had al verschillende dingen geprobeerd (diëten, afslankpillen, maaltijdvervangers, e.d.) maar allemaal zonder blijvend resultaat. Ik was mijn overgewicht zo zat dat ik aan een maagband of maagverkleining zat te denken, maar ik wilde eigenlijk niks waar ik de rest van mijn leven aan vast zou zitten. Ik wilde dus nog een laatste poging doen, maar dan wel iets wat ik voor langere tijd zou kunnen volhouden.” Door minder en gezonder te gaan eten, wist Saskia binnen twee jaar zestig kilo af te vallen. Ook is zij meer gaan bewegen. Niet alleen op de sportschool, maar ook door vaker te fietsen en de trap nemen in plaats van de lift.

Saskia kreeg veel complimenten over haar 'nieuwe' gewicht. “Al tijdens het afvallen kreeg ik regelmatig complimentjes, dat zorgde ook wel voor extra motivatie om door te blijven gaan. Vaak kunnen mensen zich wel moeilijk voorstellen dat ik zoveel kilo’s ben afgevallen door gewoon minder eten en meer bewegen. Ik heb zelfs een paar keer gehad dat mensen mij niet meer herkenden, familie of kennissen die mij al een tijdje niet hadden gezien.” Toch zijn er ook mensen bezorgd dat Saskia te ver doorslaat in het afvallen. Zelf zegt ze hierover: “Toen ik 80 kilo woog, zag ik er in hun ogen al slank uit, maar met mijn lengte was dit natuurlijk nog wel wat teveel en wilde ik gewoon doorgaan tot ik een gezond gewicht had.”

In de jaren die volgden is Saskia langzaam wat meer gaan eten. Wel zorgde ze ervoor dat haar gewicht niet boven 68 kilo uitkwam, zodat ze een gezond BMI bleef houden. In 2007 werd haar eerste zoon geboren. In 2009 beviel Saskia van een jongenstweeling. Ze vertelt: “Na mijn zwangerschappen heb ik een tijd net onder 80 kilo gezeten, maar ik had eerlijk gezegd geen fut om er wat aan te doen. Overdag was ik erg druk met de zorg voor 3 jonge kinderen en ’s nachts sliep de tweeling niet door. Begin dit jaar ben ik ook weer op mijn eetpatroon gaan letten (kleinere hoofdmaaltijden, verantwoord broodbeleg, gezondere tussendoortjes) en voor de zomer was ik alweer 11 kilo afgevallen. Ik weeg nu weer ongeveer 67.5 kilo en daar voel ik mij goed bij.”

Het gezonde voedingspatroon dat ze zichzelf aanleerde tijdens het afvallen, gebruikt Saskia nog steeds als basis. “Als ontbijt neem ik brintapap met een glas sap erbij, tussendoor neem ik dan een plakje ontbijtkoek of een stuk fruit. Als lunch neem ik 2 volkoren boterhammen waarvan 1 met verantwoord broodbeleg zoals jam of appelstroop en 1 met kaas of leverworst of pindakaas, want ook dit bevat goede vitamines en/of mineralen. Als avondeten eet ik eigenlijk alles, maar sommige dingen gewoon in mate. Ik heb sinds 2 jaar een nieuwe baan, waardoor ik nu op mijn fiets naar werk kan en sinds de kinderen er zijn, ga ik bijna elke dag wel een stuk wandelen met de kinderwagen. De oudste is net 4 jaar geworden en nu moet ik ook een paar keer per week op en neer naar school fietsen.”

Saskia is niet bang om terug te vallen in haar oude gewoontes. Ze is nog steeds gek op lekkere dingen, maar weet nu hoe ze ermee om moet gaan. “Ik weet inmiddels dat ik dit gewoon kan eten in mate zonder dat mijn weegschaal een enorme stijging laat zien. En als ik de dagen erna weer even wat meer oplet dan compenseert dat een beetje.” Steun krijgt ze door het bekijken van oude foto's. Ook heeft ze een spijkerbroek bewaard uit de periode dat ze het zwaarst was, die ze soms nog even bekijkt.

Door haar succesvolle afvalpoging is zij een motivatie en inspiratie voor andere deelnemers. Zeker vanwege het feit dat ze nog steeds een gezond gewicht heeft. Voor deelnemers die, net als zij, hun gewicht graag stabiel houden, heeft ze de volgende tip: “Het is erg belangrijk om een basis te hebben wat je voor de rest van je leven kan volhouden. Dat is een van de redenen waarom een dieet niet werkt, omdat je vaak dingen moet laten staan die je wel in het dagelijks leven tegenkomt. Kleinere hoofdmaaltijden, volkoren producten, verantwoorde tussendoortjes en voldoende water drinken. Je kunt gewoon een stuk taart nemen op een verjaardag of een keer uit eten gaan, maar neem dan wel een balansdag als compensatie.”

Wist je dat:
- Je bij bestelling van het boek Afvallen met Anne in de webshop een voucher krijgt van de Zwaluwhoeve waarmee je met 2 personen gratis entree krijgt t.w.v. 55,-?
- Je die voucher ook krijgt als je een abonnement met het boek als welkomstcadeau neemt ?
December 9, 2011 om 02:14
Leuk weer een (after)successtory !!!!!!!!!!

Fijn dat het nog steeds goed gaat Saskia.
Geniet van je kids !
December 9, 2011 om 03:06
Heel knap dat je het zo vol kan houden. Je bent een motivator!
December 9, 2011 om 03:22
Weer een verhaal wat mij motiveert om door te gaan ! Super hoor Saskia!
Onbekend
December 9, 2011 om 03:43
Hartstikke leuk geschreven en het laat zien dat als je alles met mate doet, het ook goed komt.
Petje af!
December 9, 2011 om 04:52
Wat knap van je Saskia, zelfs na de zwangerschap weer terug op een prachtig gewicht. Inderdaad een bron van motivatie:+:
December 9, 2011 om 05:19
Goed zeg !!!
Onbekend
December 9, 2011 om 05:44
geweldig, echt super, mijn complimenten
December 9, 2011 om 06:50
Ha, fijn de succes stories zijn terug.

Saskia, super gedaan. :gefeliciteerd2:
Onbekend
December 9, 2011 om 07:12
Complimenten......super!!
December 9, 2011 om 10:11
Superstory

Een verhaal om aan te denken op moeilijke momenten

dankje Saskia

December 9, 2011 om 11:59
Gefeliciteerd Saskia,

Heel motiverend voor anderen,om te laten zien dat je het zelf kunt als je het echt wilt!
Geweldig!Zooooo herkenbaar!
Het gaat inderdaad om de levensstijlverandering!

Je hebt het geweldig omschreven!Ik kan zo mijn handtekening eronder zetten!Haha

Hartelijke groet van Ria (Wielrenster):wielrennen:
December 10, 2011 om 03:18
Het mooie aan dit verhaal vind ik vooral dat ze voorheen al allerlei dieten, pillen en maaltijdvervangers had geprobeerd. Zelfs aan een operatie zat te denken. En uiteindelijk is het haar gelukt door gewoon gezond te gaan eten en meer te bewegen.

Voor mij een extra motivatie om ook gewoon door te gaan met gewoon gezond eten. En meer bewegen. Dat ga ik nu doen. Laptopje dicht en rennen maar :)
December 10, 2011 om 04:49
Fijn dat het toch gelukt is,voor mij dus een motivatie om door te gaan.
Bij mij is de factor rust belangrijk. Door zo nu en dan een rustmoment te hebben ben ik ook aan het afvallen. Bewegen en letten op mijn eten deed ik al.
Groetjes Televisiekastje
December 10, 2011 om 06:02
Dit is precies zoals ik het ook doe. Ik ben in 2009 begonnen met een gewicht van 100 kilo en bijna drie jaar later weeg ik nog steeds rond de 68/72 omdat de basis gezond is met af en toe een dag lekker genieten van iets te veel eten ;-)
Onbekend
December 10, 2011 om 09:41
Positief en motiverend verhaal!
Hier is ook na jaren eindelijk het kwartje gevallen dat ik met gezond eten en meer bewegen mijn doel kan bereiken. Ik ben er nog steeds verbaasd over dat ik hiermee afval en dat het me al die jaren nooit zo gelukt is.
December 10, 2011 om 14:14
Geweldig om te lezen dat je nieuwe eet- en leefpatroon zo goed is gebleven al die tijd! Heel motiverend en fijn om te lezen - maar ook knap, je hebt de knop echt omgezet!
:fooddiva:
December 10, 2011 om 16:40
Wat goed van je dat jezelf zo onder controle hebt!!!! Gefeliciteerd. Je hebt het helemaal zelf gedaan met een nieuwe levensstijl.
December 12, 2011 om 07:51
Heel goed van je! :respect:
December 12, 2011 om 11:12
Wauw! wat goed,wou dat ik het zo onder controle kon houden. Ik ben en blijf kennelijk een jojo. Maar nu ga ik er weer voor, blijvend!

Geniet van je kindjes en het leven!
December 12, 2011 om 14:38
Type hier je reactie...
Wat ontzettend goed zeg. Geniet van alles, je nieuwe lichaam, je leefstijl en natuurlijk je kinderen.
Groetjes Trijntje.

December 13, 2011 om 04:34
Hoi saskia, wat ontzettend knap dat je je gewicht nog steeds zo goed onder controle hebt! Ik ben toen in dezelfde tijd als jij begonnen bij valtaf, maar helaas is mijn succes toen niet gebleven en ben ik inmiddels na 2 zwangerschappen ruim 30 kilo zwaarder. Het account van toen (sannetje) heb ik niet meer, maar ik begin opnieuw en zeker na het lezen van jouw succesverhaal voel ik me nog meer gemotiveerd!
Onbekend
December 13, 2011 om 05:24
Kijk, weer zo'n prachtige prestatie. Daar wordt een mens toch vrolijk van? Het kan dus wel!!!! Daar houd ik me aan vast. Zij is een voorbeeld voor ons allen. Geweldig gedaan meissie!
Onbekend
December 13, 2011 om 16:40
Goed gedaan, een motivatie voor ons om door te gaan.
December 14, 2011 om 00:59
Leuk om te lezen! Ik ben ook helemaal voorstander van gewoon gezond eten en bewegen. Het eerste deel, het afvallen, gaat bij mij goed, en straks begint het tweede deel, het stabiliseren. Fijn om te lezen dat het je gelukt is!
En ook fijn dat dit bericht ook beschikbaar is voor mensen zonder betaald abonnement trouwens. :)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+