Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Goede voornemens.. hoe houd je het vol?

Geschreven door Agis Zorgverzekeringen op December 27, 2011

Goede voornemens, hoe houd je het vol?
Killing, die feestdagen! Jouw voornemen voor 2012: afvallen! En nu écht! Afvallen staat al jaren met stip op nummer 1 in de lijst van voornemens. Maar hoeveel mensen hebben niet jaar in jaar uit dezelfde voornemens? Ofwel, hoeveel mensen houden zich er niet aan en haken af na een paar weken, of zelfs een paar dagen. Een slechte gewoonte is in principe in één maand af te leren. Het blijft een moeilijke opgave, maar je krijgt er zoveel voor terug. Hoe jong of oud je ook bent, voor een verandering in je leven is het nooit te laat. Laat dit overigens geen excuus zijn om het weer een jaartje op te schuiven…

Om te beginnen, laat het bij één voornemen. Afvallen, stoppen met roken, drie keer per week naar het zwembad en vaker je schoonmoeder zien… als je jezelf teveel doelen stelt, dan kun je het wel vergeten. Omdat het eindejaar traditioneel lijstjestijd is, geven we je hier een lijstje met tips om je nu eens echt te houden aan je grote voornemen.

1. Je motivatie
Denk goed na over je motivatie. Wil je het zelf wel en waarom? En is het wel realistisch, want een Brad of Angelina worden is voor velen onhaalbaar. Doe je het omdat je partner of omgeving vindt dat je moet afvallen? Of lijkt het je bij voorbaat een enorme lijdensweg? Begin er niet aan. Alleen als het je eigen wil en overtuiging is, heeft het kans van slagen.

2. Stapje voor stapje
Ga vooral niet op een drastische manier te werk. Als je de eerste dag radicaal alle zoetigheid laat staan, dan kan al dat zoete lekkers wel eens de baas over je gedachten worden. Doe het progressief en gun jezelf de tijd. Zo wordt het een positieve uitdaging in plaats van een verplichting. En vergeet de cijfers. Stel jezelf niet tot doel dat je 4 kilo wilt afvallen. Nee, concentreer je op een kledingstuk die je straks weer aankunt, of op een reactie van iemand om je heen.

3. Reminders
Herinner jezelf voortdurend aan je voornemen. Plak Post-its of foto’s op je computer, op je koelkast of de voorraadkast. Schrijf er iets leuks en positiefs op. En houd een blog of dagboek bij.

4. Vind een maatje
Dat zal niet moeilijk zijn, want afvallen staat al jaren met stip op nummer 1 in de lijst van voornemens. En het is alom bekend: samen ben je sterker. Op deze site alleen al vind je genoeg maatjes. Je kunt hieronder bij de reacties zo een oproep doen voor een skypemaatje of iemand uit de buurt.

5. Gemotiveerd blijven
Beloon jezelf met grote regelmaat en blijf je concentreren op de positieve aspecten. Gaat het een (paar) keer mis, vergeef jezelf. Denk even terug aan waarom je dit voornemen had en pak de draad weer op. Alleen dan kun je tot je doel komen. Als het wat langer duurt, so what? Houd dit citaat van Henry Ford maar in gedachte: Obstacles are those frightful things you see when you take your eyes off your goals.

Hulp bij afvallen: meer bewegen met de wandelapp van Agis
Bewegen helpt je bij je voornemen om af te vallen. Maar hoe zorg je dat je dagelijks genoeg beweegt? Agis Zorgverzekeringen heeft een leuke nieuwe app die je daarbij helpt. Deze ‘Blokje Om App’ van Agis geeft automatisch aan welke langere routes je kunt nemen om een frisse neus te halen. Zo beweeg je op een leuke en makkelijke manier toch wat meer en de app laat zien hoeveel calorieën je verbrandt.
Kijk op http://www.agisweb.nl/blokjeom

Deze app is een van de voorbeelden waarmee Agis een gezondere leefstijl wil stimuleren. Andere voorbeelden zijn cursussen en vergoedingen waarmee we je helpen om te bewegen en te ontspannen. Of bewust om te gaan met eten. Zodat je je prettig voelt. Met een gezonde geest in een gezond lichaam.

En dankzij onze samenwerking met Valtaf.nl krijg je een korting van 5% op de basisverzekering en 8% op de aanvullende verzekering. Je bespaart zo al snel meer dan € 100,-. Kijk voor meer informatie op
www.agisweb.nl/valtaf
Onbekend
December 28, 2011 om 11:23
ook hier weer de goede voornemen.... maar dan nu ook echt!!! 20 kilo in een jaar... moet toch te doen zijn? ik ga er voor!
December 29, 2011 om 14:29
Ik ga er ook voor! en het gaat me lukken ook ;)
En met elkaars steun gaat het zeker lukken :D
January 1, 2012 om 11:06
ik ga er ook voor !!! hoop dat deze site helpt, al moet ik die nu eerst nog leren kennen. Kleine doelen stellen helpt...
Onbekend
January 2, 2012 om 11:28
Ik zeg DOEN! :tong:
Onbekend
January 6, 2012 om 16:18
Mijn goede voornemen is dat ik elke zaterdag 1 uur ga op de wii ga wil echt mijn conditie weer opbouwen en afvallen natuurlijk mijn doel is om minimaal 12 kg af te vallen dit jaar (dus elke maand minstens 1 kilo meer is mooi meegenomen;)) maar doordat ik niet kan sporten vanwege een knieblessure probeer ik het via de wii en 2x in de week intensieve fysiotherapie en loop nog steeds bij een dietiste (afgelopen jaar 5kg afgevallen wat gigantisch moeilijk is zonder beweging en met stress) maar ik ga er weer helemaal voor wil iedereen heel veel succes wensen met de goede voornemens
Onbekend
February 4, 2012 om 12:13
Goede voornemens, prima. Maar lijkt de Nieuwspagina in geen week of weken, Knippertje's dagboek op 31 januari als uitzondering, niet te veranderen?

Is een verhaal van de nieuwe en veel belovende club, op 1 Februari geopend, geen voorpagina waard?
April 11, 2012 om 04:05
Was de draad helemaal kwijt maar ga nu weer proberen wat kilo's kwijt te raken. Ga er weer helemaal voor
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+