Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Met een klein budget toch elke dag gezond eten

Geschreven door Jesse van der Velde op January 1, 2012

Eén van de redenen waarom veel mensen niet gezond eten is omdat ze gezonde voeding te duur vinden. Als je gezond wil gaan eten heb je echter helemaal geen goed gevulde portemonnee nodig. Zodra je je verdiept in biologische voeding zul je namelijk ontdekken dat je ook met een kleine beurs gezond kunt eten, zolang je maar weet welke voedingsmiddelen de meeste voedingswaarde hebben en hoe je daar de heerlijkste gerechten mee kunt maken.

Je kunt op een heleboel manieren geld besparen op je boodschappen en toch veel gezonder eten - bijvoorbeeld:

• Zet alleen die dingen op je boodschappenlijstje die je ook echt nodig hebt. Koop met name niet meer verse producten dan je in die week kan eten, want groenten en fruit die hun beste tijd gehad hebben bevatten veel minder goede voedingsstoffen en kunnen zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid.
• Kies altijd zoveel mogelijk voor biologische groenten en fruit. Zijn deze niet in jouw buurt verkrijgbaar of past het even niet in je budget, koop dan niet-biologische groente en fruit, maar was deze altijd goed voordat je ze eet of bereidt.
• Koop wat in het seizoen is. Zowel groenten en fruit zijn veel goedkoper én lekkerder wanneer ze in het seizoen zijn.
• Koop groenten en fruit niet voorverpakt maar los. Als je je groenten en fruit zelf afweegt betaal je niet voor de verpakkingen, stickers en reclame.

Het kopen van gezonde biologische voeding is een van de beste investeringen die je kan doen voor je jezelf en je gezin. Door alle goede voedingsstoffen die in biologisch eten zitten blijft je lichaam gezond, en soms kan gezonde voeding zelfs bijdragen aan de genezing van kwalen. Gezonde voeding is dus elke cent meer dan waard!

Dit is een samenvatting van het artikel “Gezond boodschappen doen met een klein budget”, toegankelijk voor Gezonde Gewoontes klanten, waarin je leert waarom natuurlijke, biologische voeding vaak veel duurder is dan andere levensmiddelen en hoe je met een klein budget toch heel gezond kunt eten.

Kijk voor meer informatie ook op onze Partner Community hier op valtaf.nl
Onbekend
January 1, 2012 om 19:45
nou ja, gezond eten is prima, maar met een gezin is goedkoop groente inkopen bij een natuurvoedingswinkel schreeuwend duur hoor. je kunt er wel je peulvruchten, pasta en miso en tamari kopen, maar de koekjes kun je beter zelf bakken.....en de groente is in een niet biologische super ook van redelijke kwaliteit volgens de keuringsdienst. overigens kun je bij de lidl behoorlijk wat biologische groente kopen, en veel goedkoper dan in de natuurvoedingswinkel.

:lutje:
January 11, 2012 om 08:51
Ik vind de inhoud mbt de titel niet echt informatief
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+