Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Tips: Slanke sandwiches bij de Paasbrunch

Geschreven door Afvallen met Anne op April 2, 2012

Het is weer bijna zover; volgende week is het Pasen. Speciaal voor deze feestdag geef ik jullie drie tips voor heerlijke, slanke sandwiches geschikt bij een Paasbrunch. Deze sandwiches komen zeker bij mij op tafel te staan! Wellicht hebben jullie zelf al plannen wat er tijdens deze brunch gegeten en gedronken gaat worden. Hier ben ik erg benieuwd naar. Graag reacties ter inspiratie voor elkaar, zodat alle tafels vol komen te staan met feestelijke en slanke gerechten en hapjes tijdens de Paasbrunch.

Sandwich scrumbled eggs met zalmsnippers en bieslook
Kluts eieren in een schaal. Giet hier een scheutje melk bij en breng het op smaak met peper. Verhit de pan met een eetlepel olie en giet het eimengsel in de pan. Roer hier met een spatel doorheen wanneer het ei begint te stollen. Zet het vuur uit wanneer het ei gestold is en roer er de zalmsnippers en bieslook doorheen. Beleg je (volkoren) sneeen brood met het eimengsel en dek het af met een tweede snee brood. Snijd de sandwich dwars doormidden zodat je feestelijke driehoekjes krijgt.

Sandwich gerookte kip met avocado en mosterd
Beleg je (volkoren) sandwich met wat halvarine, mosterd, gerookte kip, plakjes avocado en tot slot wat rucola. Dek dit af met een tweede snee brood en snijd de sandwich dwars doormidden.

Sandwich Philadelphia, witlof, appel, walnoten en honing
Snijd witlof in reepjes, appels in kleine blokjes en breek de walnoten in stukjes. Besmeer (volkoren)brood met Philedelphia light en beleg met de witlof, appels, walnoot en druppel er een lepel honing overheen. Dek het vervolgens af met een tweede snee brood en snijd de sandwich doormidden.

Tot slot
Steek prikkers in de sandwiches zodat ze stevig blijven staan en serveer de broodjes op feestelijke borden. Serveer bij de sandwiches een kan met water, ijsklontjes en schijfjes limoen. Ook erg feestelijk om bij een brunch te serveren is het volgende: Vul een kan met een laagje siroop. Stop hier vervolgens verse munt, limoen en ijsklontjes in en giet er spa rood bij.

Kun je ook wat inspiratie gebruiken voor een feestelijk diner? Kijk dan naar het driegangen Paasmenu. En wat dacht je van het vegetarische menu?

Ik wens jullie allen alvast een prettig en slank Pasen toe!

Met Afvallen met Anne in 12 weken leer je jezelf een gezonde en slanke leefstijl aan voor de rest van je leven. Het boek biedt voor elke dag een smakelijk menu, aangevuld met tips, recepten en calorieënlijstjes en kost nu maar €14.50!
April 2, 2012 om 06:10
Wrap met ham en gekookt ei.
Besmeer een wrap met yoghurtslasaus, leg in het midden een beetje sla, een plakje achterham en snij een eitje in 4 delen en leg dat erover, met een beetje verse bieslook, oprollen en klaar. Voor kleine hapjes kun de wrap in kleine stukjes snijden.

Variatie: kan ook met gerookte zalm en verse roomkaas.
April 2, 2012 om 08:35
Dankje voor deze heerlijke tip!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden