Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Slank recept: Risotto met groene asperges

Geschreven door Afvallen met Anne op April 10, 2012

De paasdagen zijn alweer voorbij. Misschien heb je genoten van het driegangen Paasmenu of ben je lekker uit eten gegaan. Vanavond moet er weer wat nieuws op het menu komen te staan. Wat dacht je van deze risotto met groene asperges? Dit slanke lentegerecht bevat maar 441 calorieën en is dus erg geschikt bij het afvallen. Sommige mensen zijn huiverig voor het bereiden van risotto. Op de een of andere manier klinkt het als een moeilijk te bereiden gerecht. Dit is helemaal niet het geval. Het is alleen een kwestie van goed blijven roeren. Blijf jij een half uur geduldig bij je pan staan, zal jouw risotto een succes worden!

Ingrediënten:
– 1 eetlepel olie
– 1 kleine ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 150 gram risottorijst
– 1 dl witte droge wijn
– Bouillonblokjes voor 6 dl bouillon
– 400 g groene asperges, gesneden in stukjes
– (Versgemalen peper)
– 40 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
– Verhit olie in een hapjespan
– Fruit de uien en de knoflook op een laag vuur.
– Voeg de risottorijst toe en blus het geheel af met de wijn.
– Zet ondertussen een waterkoker aan en los de bouillonblokjes op in het water.
– Voeg een scheutje water toe. Roer de risotto goed. Voeg een volgend scheutje bouillon toe wanneer de risotto het meeste water heeft opgenomen. Blijf roeren! Voeg net zolang water toe totdat de risotto al het water heeft opgenomen.
– Kook ondertussen de asperges in 8 minuten gaar en giet deze af.
– Voeg de asperges toe aan de risotto nadat je het laatste scheutje bouillon hebt toegevoegd.
– Breng op smaak met peper en verdeel de risotto over twee borden.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon:
Calorieën: 441
Eiwitten: 17
Koolhydraten: 65
Vetten: 12

Variatietips:
– Dit gerecht smaakt ook lekker met stukjes gerookte kip.
– In plaats van asperges kun je ook andere groenten toevoegen, zoals courgette, erwtjes of bietjes.
– Een eenvoudige frisse salade smaakt goed bij de risotto. Snijd komkommer en cherrytomaatjes in stukjes en besprenkel hier wat balsamicoazijn overheen.

Je kunt mij volgen op de website. Als je een abonnement afsluit ontvang je elke week dagmenu's en heb je toegang tot extra recepten en artikelen.
Onbekend
April 10, 2012 om 05:25
Jammie asperges!! helaas ben ik de enige in huis die het lust. Maar dit ziet er super lekker uit. Ik ga het proberen.
Onbekend
April 10, 2012 om 16:39
Combi van twee favo's van mij.

Ik zit toch even te verzinnen, weinig kleur in deze maaltijd,
Zo een klein beetje rode paprika heel fijn gesneden er doorheen smaken??
April 11, 2012 om 03:05
Ik denk dat dat goed smaakt ja, als je het inderdaad maar fijn snijdt. Als je er een salade bij maakt met cherrytomaatjes ziet het er ook al een stuk leuker uit denk ik :)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+