Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Driemaal hoera voor de Anti Dieet Dag!

Geschreven door Afvallen met Anne op May 5, 2012

Zondag 6 mei is het wereldwijd Anti Dieet dag. Dit wordt alweer de 20e keer en dat juich ik alleen maar toe! Deze dag is opgericht als reactie op de zelfmoord van een meisje van 15 jaar oud. Zij kon er niet meer tegen dat ze dik was. De Obesitas Vereniging roept iedereen op die dag niet te lijnen maar stil te staan bij wat belangrijker is: een (onbereikbaar) schoonheidsideaal of je gezondheid? Vanuit mijn ervaring als voedingskundige merk ik dat schrikbarend veel mensen voor de eerste optie gaan. Extreem diëten kan ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben. Hierover meer in dit artikel en 5 punten waar een dieet naar mijn idee aan moet voldoen.

Gemiddeld doen vrouwen twee keer per jaar een lijnpoging om te voldoen aan het huidige schoonheidsideaal. Weinig mensen lukt het dit gewichtsverlies blijvend vast te houden. Sterker nog, ruim de helft van hen wordt na elke poging wat zwaarder dan voorheen. Dan weer een afslankpil of -poeder en dan weer een crashdieet. Er is wel gebleken dat men ver gaat voor een maatje nul. Dit is ook niet gek als je je bedenkt dat de tv en bladen vol staan met super slanke modellen. De meeste van hen volgen echter ongezonde diëten en sporten praktisch fulltime.

In the beginning there was light
Mijn klomp brak toch wel toen ik hoorde van het zonnedieet. Een Zwitserse vrouw raakte geïnspireerd na het zien van de documentaire 'In the beginning there was light.' In deze docu wordt beweerd dat je niet hoeft te eten. Je kunt leven op spiritualiteit alleen. Kortom: leven van je eigen adem en zonlicht. Erg tragisch dat deze vrouw het dieet niet lang heeft volgehouden en afgelopen winter is overleden. Ik denk niet dat je er voedingskundige voor hoeft te zijn om dit soort dingen te kunnen voorspellen.

5 gulden regels
Wil je afslanken? Doe dit dan op een gezonde manier. Gebruik je gezonde verstand en hou je in ieder geval aan de volgende 5 punten:
1. Kies voor een afslankmethode die bij jou past en waarvan jij gelooft dat je het vol kunt houden.
2. Volg een methode met minimaal 1200 calorieën per dag. Zoveel energie heb je in ieder geval nodig wil je voldoende voedingsstoffen binnen krijgen.
3. Kies voor een afslankmethode met evenwichtige en gevarieerde voeding in combinatie met voldoende lichaamsbeweging.
4. Zet je vraagtekens bij afslankmethodes die productgroepen of bepaalde producten verbiedt. Gaat dit om ongezonde producten zoals snoep of chips is er niks aan de hand. Maar wordt er bijvoorbeeld fruit of gekookte groenten verboden, ga dit dan niet klakkeloos volgen.
5. Kies voor een dieet waarbij je drie hoofdmaaltijden en minimaal twee tussendoortjes per dag kunt eten.

Laat je niet voor de gek houden door wondermiddeltjes of curieuze diëten waarbij de kilo's er in no time vanaf vliegen. Gebruik je gezonde verstand: eet gezond en beweeg!

Bron: wtf.nl en gezondheid.be

Sluit het abonnement Afvallen met Anne af en ontvang elke week heerlijke dagmenu's. Bovendien krijg je toegang tot alle artikelen en extra slanke recepten. Tot slot geef ik jou advies op maat. Zo bezit jij alle tools om succesvol af te slanken!
May 5, 2012 om 05:41
Uit solidariteit met mensen die op ongezonde manier lijnen een goed initiatief en goed Anne dat je er hier op de site aandacht aan besteedt!
Onderstaand bericht is ook hoopvol (als men er zich inderdaad aan gaat houden!):
//http://www.ad.nl/ad/nl/1002/Showbizz/article/detail/3250756/2012/05/04/Vogue-wil-geen-graatmagere-meisjes-meer-in-het-blad-hebben.dhtml.
Ik ben nog steeds verbaasd dat de meest simpele methode (eetgewoonten aanpassen, gezond maar wél lekker) uiteindelijk het beste resultaat geeft!
Liefs Tjoepie

May 5, 2012 om 12:11
Ik doe mee... 6 mei is voor mij ook een bijzondere dag, de geboortedag van mijn vader die in 2001 plotseling is overleden. Wij denken dan extra aan hem, dit jaar met een heerlijke rijsttafel van moeders dus een mooie gedachte. Ik lijn dus eigenlijk nooit op 6 mei, dan eten we juist samen. Een hobby van Pa...
May 8, 2012 om 03:03
dat kwam mooi uit dan, want ik heb die dag mijn verjaardag gehouden, maar wist niet dat het anti dieet dag was!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden