Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Gezond eten in een druk leven

Geschreven door Stepaday op May 14, 2012

Heb je een druk leven en ben je altijd in de weer? Gezond eten schiet er dan weleens bij in. Even snel langs de bakker, frietzaak of supermarkt op het station is dan makkelijk en snel. Maar niet altijd goed voor je lijn en voor je lichaam. Stepaday helpt je met handige tips hoe je ook zonder al te veel moeite en tijd toch gezond kan blijven eten.

Ontbijt
Ben je in de ochtend vaak druk met de kinderen? Het ontbijt schiet er hierdoor weleens bij in. Toch is het belangrijk om gezond te ontbijten. Laat de spek, gebakken eieren en croissantjes liggen en kies liever voor een bakje yoghurt met vers fruit. Toch zin in iets warms? Een geroosterd broodje met een gekookt ei is niet alleen lekker maar ook goed voor je!

Lunch
Een lunch met vrienden of vriendinnen is vaak heel gezellig, maar snel een aanslag op je lijn. Wist je dat een uitgebreide lunch al gauw 1000 calorieën bevat? Laat de (vaak vette) clubsandwich, friet en quiche staan en kies wat vaker voor een ongebonden soep of salade. Eet je ’s middags liever warm? Een gezonde maaltijd bestaat voor minstens de helft uit groente, voor een kwart uit mager vlees, kip of vis en een kwart koolhydraten. Wees zuinig met de suikerrijke frisdranken en vruchtensappen.

Diner
Een etentje buiten de deur is voor veel mensen de ideale start van een avondje uit. Wat betreft de eettips gelden dezelfde zoals bij “lunch” zijn beschreven. Wil je vanavond echt eens die chocolademousse proberen? Laat het voorgerecht staan en kies voor een licht hoofdgerecht. Zo houd je genoeg ruimte over voor een lekker dessert. Gezonde, minder calorierijke toetjes zijn: vers fruit, sorbetijs en hangop.

Tussendoor
Ook onderweg kan je ineens (lekkere) trek krijgen. Zorg er daarom voor dat je altijd een gezond tussendoortje bij de hand hebt.
* Fruit is altijd goed. Varieer volop in kleur en je weet zeker dat je alle vitamines binnen krijgt die je nodig hebt!
* Koek. Er zijn lekkere koeken verkrijgbaar die weinig calorieën bevatten. Gezonde keuzes zijn: Evergreen, Sultana of een plakje ontbijtkoek.
* Heb je stevige trek? Een handje ongebrande en ongezouten noten vult goed en zijn ook nog eens rijk aan gezonde vetten en vezels.

https://www.stepaday.nl/artikelen/eten-en-drinken/gezond-eten-een-druk-leven/
March 27, 2013 om 04:59
Oooh ik heb zo'n hekel aan ontbijten... mede daardoor ontbijt ik met een maaltijdshake, maar hoe goed is dat eigenlijk???
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden