Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Slank recept: Snijbonenstamppot met parmaham en pijnboompitjes

Geschreven door Afvallen met Anne op May 20, 2012

Vanavond een Lente stamppotje op het menu. Ik heb de boodschappen al in huis gehaald en ga dit recept vanavond lekker maken. De aardappel verliest zijn populariteit in Nederland, maar ik kan niet zonder! Heerlijk vind ik het, in alle vormen en maten. Met of zonder schil, gekookt, gepoft, gebakken of gestampt. Het gaat er allemaal met liefde in. Van deze maaltijd kun jij zonder enig schuldgevoel genieten. Dit slanke stamppotje bevat maar 385 calorieën en is geschikt bij het afvallen.

Ingrediënten
– 400 gram aardappelen, geschild
– Halve grote ui, in grote ringen
– 35 ml halfvolle melk
– 200 gram snijbonen, gesneden
– 50 gram augurk, gesneden in kleine stukjes
– 30 gram pijnboompitten
– 8 plakken parmaham
– Zout en (versgemalen) peper

Bereidingswijze
– Kook de aardappelen met de ui en stamp ze fijn met de melk. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
– Zet ondertussen water op en blancheer de snijboontjes.
– Bak de plakken parmaham en droog ze op keukenpapier.
– Rooster de pijnboompitjes.
– Voeg de augurk bij de aardappelpuree en verwarm het geheel nog kort.
– Leg de stamppot op de borden met de parmaham erop. Bestrooi het met pijnboompitjes.

Voedingswaarde
– Calorieën: 387
– Eiwit: 24
– Koolhydraten: 43
– Vet: 13

Variatietips
– Voeg nog extra stukjes ananas toe aan deze stamppot. Dit smaakt erg lekker!
– In plaats van de parmaham kun je ook baconreepjes krokant bakken en deze door de stamppot mengen.
– Voor de visliefhebber smaakt kabeljauwfilet hier ook heerlijk bij! Lekker bakken in een klein klontje roomboter en een beetje citroen en lente ui erbij.

Sluit het abonnement Afvallen met Anne af en ontvang elke week heerlijke dagmenu's. Bovendien krijg je toegang tot alle artikelen en extra slanke recepten. Tot slot geef ik jou advies op maat. Zo bezit jij alle tools om succesvol af te slanken!
Onbekend
May 20, 2012 om 17:05
Of plakjes casselerib, niet bakken, gewoon erbij.

Wat ik doe met stamppotjes, snipper de ui en roer deze het allerlaatste erdoorheen.
Dat geeft een "frisse smaak" en een "bite" .
May 21, 2012, gewijzigd door Afvallen met Anne op May 21, 2012 om 14:45
Goede tip Suzzan. Hier heb ik zelf nog niet aan gedacht. Ik ga het binnenkort uitproberen
December 18, 2012 om 01:28
is dit voor 4 personen?
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+