Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

5 diëten die niet werken

Geschreven door GezondheidsNet op June 29, 2012

Er bestaan honderden zogenaamde wonderbaarlijke diëten die beloven dat je flink afvalt bij minimale inspanning. Maar niets is minder waar. Op de lange termijn kom je van dit soort diëten zelfs aan. 5 diëten die zeker niet werken.

Volgens experts is het lastig te zeggen welke diëten niet werken. Want zelfs met het slechtste dieet val je af, maar dan vooral in het begin. Daarna komen de kilo's er weer aan. Wees daarom alert en denk vooral niet dat er 'magisch' eten is of dat er wonderbaarlijke pillen zijn.

De 5 slechtste dieetvormen op een rij

1. Eén productgroep
Diëten die zich concentreren op slechts een paar voedingsproducten of voedselgroepen. Denk bijvoorbeeld aan het koolsoep- of grapefruitdieet. Hoe lang hou je een dergelijk dieet vol? Alleen koolsoep eten is zeer eenzijdig.

Bij sommige diëten eet je maandag tot en met vrijdag hetzelfde, maar in het weekend mag je helemaal 'los'. Trap er niet in, een dergelijke 'beloning' werkt juist averechts.

2. Detoxdiëten
Detoxen oftewel ontgiftingsdiëten zijn gericht op lichaamsreiniging, leverreiniging, darmspoeling en hormooninjecties. Wetenschappers zijn van mening dat deze diëten pure nonsens zijn. Elk menselijk lichaam heeft namelijk organen, zoals de lever en nieren, en een immuunsysteem die zichzelf ontgiften. Spoelingen en reinigingen zijn daarom volstrekt overbodig.

3. Magisch voedsel
Diëten met 'magisch' voedsel of ingrediënten (zoals supplementen of appelazijn). Helaas bestaan er geen 'magische' middelen. Je valt niet af met een hoeveelheid supplementen, enzymen of drankjes.

Hier vind je meer diëten die niet werken
June 29, 2012 om 16:49
:lol:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+