Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

12 tips om blijvend af te vallen

Geschreven door GezondheidsNet op July 4, 2012

Mensen met overgewicht zijn ware experts: ze weten alles over de nieuwste diëten, hebben vaak al vele vormen van beweging geprobeerd en zijn ontzettende doorzetters. Ook al mislukt een poging, een paar maanden later beginnen ze gewoon weer opnieuw. Maar hoe kun je het beste op gewicht blijven?

* Bepaal waarom het voor jou zo belangrijk is om gewicht te verliezen. Het is belangrijk dat je heel duidelijk weet wat je motivatie is. Schrijf deze motivatie op, zodat je hier in moeilijkere tijden kracht uit kunt putten.

* Stel een duidelijk doel. We willen er allemaal wel uitzien als een fotomodel. Maar vraag jezelf daarbij af of dit haalbaar is voor jouw lichaam. Wil je dit van jezelf vragen? Een irreëel doel geeft waarschijnlijk alleen maar frustraties. Leg de lat niet te hoog. Blijf vooral gezond en jezelf, maar houd wel je doel voor ogen.

* Stop niet met eten! Het is een fabeltje dat je door te stoppen met eten sneller gewicht verliest. Je lichaam wordt alleen maar zuiniger met wat er wel binnenkomt en dit zorgt ervoor dat je snel zult aankomen op het moment dat je wat meer gaat eten. Het bekende jojo-effect.

* Ga bewegen! Maar zoek wel iets wat je leuk vindt, anders hou je het niet vol.

* Regelmaat is erg belangrijk. Het voorkomt dat je jezelf voorbij holt en vergeet te eten. En het voorkomt dat je juist doorslaat in een zeldzaam moment van rust. Je hebt recht op tijd om voor jezelf te zorgen. Tijd nemen om te eten, hoort daarbij.

Lees de laatste 7 tips!
July 4, 2012 om 06:32
Goede tips, gelukkig kende ik ze al toen ik begon met lijnen, toen ik startte zat ik bijna op de 80 kilo en dankzij de site en mijn eetpatroon aan te passen heb ik er 3,5 jaar over gedaan om mijn streefgewicht te bereiken. Dus, gooi ook die slechte gewoontes de deur uit en val af!
Dan probeer ik op gewicht te blijven ;)
July 8, 2012 om 10:34
Ik heb me gisteren ingeschreven en kan nu niet meer invullen wat ik eet op een dag,wat doe ik fout.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+