Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Stoppen met roken?

Geschreven door Newfigure Clinic op September 30, 2012

Gestopt met roken en afvallen
Gestopt met roken en afvallen is een combinatie die zeer frequent voorkomt. Dat is niet zo vreemd, wanneer u bedenkt dat de gemiddelde ex-roker ongeveer vijf kilo bijkomt in de eerste maanden van zijn rookvrij leven. Voor sommige ex-rokers is dit getal zelfs beduidend hoger. Dat iemand stoppen met roken en afvallen dus combineert is geen wonder. Naast een verlies van het mogelijk aangekomen gewicht, zijn er ook tal van ex-rokers die beiden combineren omdat het bij hun goede voornemens hoort. Wanneer u beslist om de zaken te veranderen, kunt u toch net zo goed voor het hele pakket gaan.

Stoppen met roken aankomen
Wanneer u stopt met roken, is de kans groot dat u zult aankomen. Hier zijn twee oorzaken voor te vinden. Een eerste reden van het aankomen ligt in de drang naar vervanging. Wanneer mensen stoppen met roken, voelen ze zich onrustig en alsof ze iets missen in hun mond en handen. De ideale compensatie hiervoor is voeding. Dus gaan mensen die stoppen met roken vaak ontzettend veel snoepen. Het is logisch dat aankomen een gevolg is. De tweede reden waarom u aankomt wanneer u stopt met roken is een louter biologische reactie. Roken heeft een grote invloed op ons metabolisme. Wanneer we stoppen met roken zal ons metabolisme vertragen. Wanneer we dan evenveel of zelfs meer eten, zullen we dus als vanzelf enkele kilo’s aankomen.

Verslavingen vervangen
Ik vertel u niets nieuws als ik zeg dat roken een verslaving is. Dat is dan ook meteen de reden waarom het zo moeilijk is om ervan af te stappen. Het verslavende karakter van roken is één van oorzaken waarom ex-rokers zoveel snoepen. Verslavingen hebben de eigenschap hardnekkig te zijn en wanneer u één afzweert, zult u makkelijk verleidt worden door een nieuwe. Snoepen is in dit geval de nieuwe verslaving. Wanneer u een boek leest over stoppen met roken, zult u merken dat niet de negatieve eigenschappen van het roken in de verf worden gezet, maar die van een verslaving. Het is uiteindelijk ook de verslaving die doorbroken moet worden. Wanneer hiermee komaf gemaakt is, zult u ook minder compensatiedrang ondervinden na een rookstop.

Stop nu met roken via: http://www.newfigurezoetermeer.nl
Onbekend
October 8, 2012 om 04:54
Ik ben 4 jaar geleden gestopt met roken.. ben in de eerste 3 maanden niks aangekomen. Daarna langzaamaan in een tijdsbestek van 2 jaar, 15 kilo. Inmiddels zijn er daarvan alweer 13 verdwenen in 2 jaar tijd, ook alleen maar omdat ik daar nu werk van heb gemaakt. Nu probeer ik van mijn snoepverslaving af te komen. Maar ook met stoppen met roken heb ik daar nogal moeite mee.. stoppen met roken heb ik in 10 pogingen geprobeerd.. met snoepen zit ik nu op 8.. dus er is nog hoop... het is al een heeeeeeeel stuk minder.. maar nog niet daar waar het moet zijn..
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+