Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Persoonlijk verhaal: Mensen zeggen de raarste dingen.......

Geschreven door Afvallen met Anne op November 1, 2012

Iedere maand schrijft deelneemster Terugnaar78 een persoonlijk verhaal. Vandaag weer een nieuw verhaal van deze doorzetster! Ben jij ook benieuwd naar de andere verhalen van deelneemster Terugnaar78? Lees dan ook: Op de foto? Ik verstop me niet meer! Als ík het kan, kan écht iedereen het, Snackbar verslaafd! en Mijn nieuwe fase tussen dik en dun in!

Mensen zegen de raarste dingen.........

Al enige tijd ben ik actief op valtaf.nl. Ongeveer 10 jaar geleden, ben ik veel afgevallen, zo rond de 30-35 kg. Helaas heb ik dat gewicht niet kunnen vasthouden en ben ik alles weer aangekomen (incl. bonuskilo's ). Op 16 januari van dit jaar ben ik opnieuw begonnen om mijn levensstijl definitief te veranderen. Ik sport veel, ik kook 6 dagen per week en ik snoep en snack verstandiger. Inmiddels ben ik van 114 kg gezakt naar 81 kg! Maar dit gaat dagelijks gepaard met de nodige ervaringen en dilemma's.....

Zesde zintuig
Ik merk aan mezelf dat ik een soort zesde zintuig aan het ontwikkelen ben als het gaat om 'bijzondere' opmerkingen die ik geregeld naar mijn hoofd geslingerd krijg vanwege mijn slankere uiterlijk. En dan heb ik het niet over de recht-uit-het-hart-gemeende complimentjes. Die zijn uiteraard superlief en van harte welkom! Ik bedoel hier de lompe, domme, jaloerse en soms zelfs kwetsende opmerkingen.

Lomp
Laatst ging ik bij een vriendin op de koffie en haar vriend was toevallig ook thuis. Hij zei tegen mij: "We zijn erg blij voor je dat je zoveel bent afgevallen. We weten niet of je het zelf in de gaten had, maar je was echt vierkant hoor!" "Bedankt!" zei ik. "Nee, heb ik echt hé-lé-mááál níet in de gaten gehad....." De blik die ik hem toewierp en de stilte die ik vervolgens liet vallen, zorgde ervoor dat zijn gezicht steeds roder werd.

Je weegt vast nog maar de helft?
Een medewerker van een andere organisatie stapt 's ochtends samen met mij de lift in:"Tjee, jij bent veranderd! Hoeveel gewicht ben je kwijt? Toch zeker wel de helft van je lichaamsgewicht!?" "Ach ja", zeg ik. "Het is wat hè? Ik woog eerst 90 en nu nog maar 45kg"! Terwijl ik hem strak aankijk, realiseert hij zich dat dit niet echt een intelligente opmerking was....zucht. Hoofdschuddend stap ik de lift uit.

Niet meer de dikste?
Onlangs moest ik iets afgeven op kantoor op een andere afdeling waar alleen maar vrouwen werken:"Zooo, jij wordt slank!" riep één van die vrouwelijke collega's. "Nog even en wij hier moeten ook aan de lijn gaan doen!" (ondertussen wijzend naar de overige collega's van die afdeling). "Hoezoo?" vraag ik. "Voelen jullie je niet ok? Of is het voor jullie ineens vervelend dat IK niet meer de dikste van dit kantoor ben?" Iedereen met open mond achterlatend, wandel ik zelfverzekerd naar mijn eigen kantoor.

Jaloers?
Laatst was ik lunchen met een kennis die ik al een tijdje niet gezien had. Ik kon aan haar merken dat ze erg onder de indruk was van mijn nieuwe uiterlijk. Tijdens onze ontmoeting viel me ook haar jaloerse houding op: "je bent echt enorm slank geworden in je gezicht", zei ze. Alleen in m'n gezicht dacht ik nog? De rest niet?
"Welke maat broek draag je nu?" vroeg ze vervolgens. Voordat ik ook maar antwoord kon geven, zei ze: "Als ik een broek maat 40 aan kan en jij ook, dan ben ik toch veel slanker dan jij? Want ik ben nl. veel langer dan jij". Tuuuurlijk, dacht ik. Wat een logica.

Kwetsend..
Vorige week was ik samen met vriendlief in één van onze favoriete restaurants. De eigenaresse hadden we al een tijdje niet gezien. Ze nam me op van top tot teen en zei vervolgens tegen vriendlief: " Je mag haar nu wel thuis vastbinden, hoor! Anders ben je haar zo kwijt!"Toen ze eenmaal bij een andere tafel stond te praten, fluisterde ik gekscherend tegen mijn vriend: "Ach ja, in januari van dit jaar was ik nog een lelijke hork en wilde niemand me. Toch?"

Til ik er te zwaar aan?
Volgens mijn wederhelft moet ik het allemaal niet zo 'zwaar' opvatten, want men bedoelt het over het algemeen goed. Ligt het dan echt aan mij? Lijkt het dan maar zo dat mijn slankere voorkomen een soort vrijbrief is voor velen om zich nu ineens negatief uit te laten over mijn eerdere overgewichtperiode? Zonder enige schaamte? Snapt dan niemand dat ik nog steeds dezelfde ben als toen? (alleen gezonder en fitter). Dus dat sommige dingen hard kunnen aankomen? Waarschijnlijk niet...

Ik heb me voorgenomen om vanaf nu alle opmerkingen op een positieve manier op me in te laten werken! Ik glimlach bij iedere lompe opmerking die dus eigenlijk goed bedoeld is! Met die gedachten dat niet iedereen de gave heeft om op een tactische manier een compliment te maken!

Ik ben reuze benieuwd welk 'compliment' jou het meest verbaasde.....?
Onbekend
November 1, 2012 om 08:58
Hoi Terugenaar,
Ik denk dat je voornemen een goede is. Vergeet al die negatieve uitlatingen. Die brengen je niets behalve negatieve energie. Richt je puur op het positieve!
Helaas herken ik je verhaal goed. Zelf vond ik de volgende het ergste... Mijn moeder vorige week. Ik was enthousiast aan het vertellen dat ik nu zo lekker kleding kon kopen omdat ik niet meer hoef te kijken of iets me past maar alleen hoef te kijken of iets me leuk staat. Ze zei:" ja, ik vind het fijn voor je hoor dat je nu zo veel bent afgevallen. (En nu komt het...) Ik had eerst echt medelijden met je. Je was ook zo wanstaltig dik.... Ik trok vroeger iets uit het rek maat 38/40 en het pastte me altijd. Ik had nooit veel moeite om op gewicht te blijven."
Het was echt confronterend voor me dat ze het zo tegen me zei.
Terwijl ik al 36 jaar niet beter weet dan dat ze met periodes aan het lijnen is/was. Dat ze nu een BMI van ruim boven de 30 (33) heeft en dat het haar nu niet lukt om af te vallen. Wat ik overigens best begrijp in haar situatie en op haar leeftijd. Maar goed...
Gauw vergeten dus!
Ik vind het heel knap wat je voor elkaar hebt gekregen. Ik heb echt heel veel respect voor je en dat meen ik! :bigsmile:
Geniet van alle positieve complimentjes want die verdien je!
:groetjesvanmij:
November 1, 2012 om 09:28
meestal heb ik met de opmerking zo iets van ach laat maar maar de opmerking die me bij is gebleven is de opmerking: je slaat helemaal door! heb jij niet die ene ziekte?
ik had toen een bmi van 26!!!
en de grappigste opmerking. "zo jij bent veel afgevallen! hoe heb je het gedaan!!!""met gezond eten en bewegen" "oh laat maar. vind ik veel te moeilijk!"Sinds wanneer is afvallen makkelijk!:|
November 1, 2012 om 13:51
Hoi Terugnaar78,

Ik heb ook een slanke periode gehad en heb het toen extreem moeilijk gehad met opmerkingen van klanten, die je 'nieuwe ik' dan opeens 'goedkeuren', maar je 'oude ik' volledig de grond inboorden. Aangezien je je tussen je oren nog steeds 'dik' voelt en dan spreek ik even voor mezelf, zijn die, vaak goedbedoelde, opmerkingen erg kwetsend. Aangezien ik elke dag in de winkel stond, kreeg ik veel van deze opmerkingen te verduren, op een gegeven moment werd ik het spuugzat.
De gedachte dat ik beter dik had kunnen blijven, kwam steeds vaker naar boven (en heb uiteindelijk mijn gewicht ook niet kunnen vasthouden), maar ik had natuurlijk destijds beter aan mijn innerlijk kunnen werken, mezelf weerbaarder kunnen maken tegen dit soort dingen.
En ja, natuurlijk zijn er veel jaloerse mensen, vooral vrouwen, alhoewel ook de heren vroegen hoe ik dat toch gedaan had. Je moet maar bij jezelf denken dat die mensen veelal door onwetendheid zulke uitspraken doen. Velen voelen zich zelf 'tekort schieten' als ze jou zien. Ik denk altijd maar hoe goed het van iemand is om zich zo in te spannen om af te vallen, zeker omdat ik weet hoe moeilijk het is. Ik ben dan niet jaloers, maar gun het diegene van harte. Je hebt immers zelf de verantwoordelijkheid. Ik kan me alleen maar geinspireerd voelen door mensen wie het gelukt is om slank te worden, bij deze ben jij dat! Succes met alle nieuwe inzichten en ik hoop meer van je te lezen!

Groetjes,

Amanda
November 1, 2012 om 17:06
Ik snap jouw / jullie emotie helemaal hoor. Maar aan de andere kant moet je 't ook gewoon zien als "ego" strelen. Het komt toch vaak voort uit jaloezie. Het is ook een stukje status & aanzien wat je wint door enerzijds er beter uit te zien (vind je zelf immers ook, toch?), maar ook dat je karakter en discipline toont.

Het enige verschil is dat er ineens allerlei emotie bij komt kijken die anderen vaak niet eens snappen.

Maar als jij je FIAT inruilt voor een Ferrari en je komt daar ineens mee aanzetten. Dan krijg je ook blikken naar je toe. Enerzijds respect, anderzijds jaloezie. Dan worden er ook grapjes over gemaakt, over die oude gare Fiat van je ... maar omdat daar geen emoties bij zitten zijn ze wel leuk, of ga je er makkelijker mee om. Misschien helpt 't ook als je niet cynisch terug doet, maar 't dan inderdaad wat positiever aan te pakken. Vaak werkt dat op termijn nog sterker zelfs ... Want dan gaan ze meer en meer inzien wat een "goed" persoon je bent en ze zichzelf vaak rot gaan voelen. Zoals Ghandi de Engelsen wist te verjagen uit India door zich juist passief en correct op te stellen. Ook toen begonnen de Engelsen zich steeds rotter te voelen om hun gedrag en vertrokken ze.

Ik zou 't inderdaad proberen wat positiever gaan zien. Aan de andere kant kant 't juist ook weer een graadmeter zijn om 't kaft van 't koren scheiden. Mensen die 't je schijnbaar niet gunnen, verdienen jouw aandacht misschien ook niet. Mensen die inderdaad alleen maar de oppervlakte zien ipv de mens. Dan weet je meteen wat je aan ze hebt.

Zo zie ik 't nu ook. Als ik een meisje leuk vind, maar ze toont geen interesse, en als ik 30 Kg lichter ben ineens wel interesse toont, tja ... geweldig gevoel, maar ze kan echt opzouten. Wat heb ik nou aan zo'n persoon?

In zakelijke kring blijft 't lastig, omdat je nu eenmaal met die mensen moet werken. Maar ook dat slijt wel weer ... Mensen wennen aan de nieuwe situatie. Want dat is 't ook vaak he. Verandering, daar gaan mensen vaak niet zo goed mee om. Komen ze in de weerstand en duurt het even voordat er acceptatie is.

Maar volgens mij zijn we allemaal, de 1 wat meer dan de ander, schuldig aan 't maken van een 1e indruk, of een 1e oordeel. Dat zit in van alles, van uiterlijk, wat iemand zegt tot non-verbale maniertjes.

En ik denk dat we ook allemaal weleens dingen zeggen zonder er eerst goed over na te denken en dat je daarna wel door de grond kan zakken en dat je 't terug wilt nemen. Want soms zit er gewoon geen kwade bedoeling achter, maar kan 't soms wel zo overkomen.
November 1, 2012 om 19:59
Ik denk ook, dat veel van dat soort opmerkingen voortkomen uit jaloezie.. Ik werk in een klein bedrijf, en was nogal aan de zware kant, en werd daar ook flink mee geplaagd. Nu ik zoveel ben afgevallen, vinden sommigen het nodig (onwetende sukkels, haha) om te zeggen dat ik "zo'n ouwe kop heb gekregen"?? Maar stiekum zijn ze nu ook allemaal op hun lijn aan het letten, crackers aan het eten en over koolhydraten aan het praten.. ;)

Wees trots! Lach! Het is echt kei- knap wat je hebt gedaan!
November 2, 2012 om 02:50
Meid, gelukkig ben je zelfbewust genoeg om het naast je neer te leggen!
Ik weet niet of het jaloezie is, maar blijkbaar is hetgeen wat onze ogen zien aanleiding om de hersenen tot een bepaald beeld te brengen... zelfs ík, die toch zelf veel te dik ben, betrap me erop dat ik toch een ordeel klaar heb, allee op 'het oog'! Terwijl ik het toch ook weet hoe z'n beoordeling voelt.
Maar laten we er geen doekjes om winden: een gezond, slank lichaam is over het algemeen aantrekkelijker en veel mensen die eigenlijk af zouden moeten vallen vertellen dat ze zich prima voelen zoals ze zijn... voor slanke mensen is het soms ook moeilijk te peilen. Bovendien schijnt men vaak te denken dat als je zo'n enorm postuur hebt, dat je dat ook een ziel hebt als een molensteen en je wel tegen een flinke stoot kan... niemand schijnt zich voor te kunnen stellen dat je van binnen net zo sterk of kwetsbaar bent als ieder ander.
Dat beeld kan iemand al hebben alleen omdat hij jou ziet...Er wordt veel te weinig écht met elkaar gepraat en misschien kán dat ook niet, je kunt niet tegen iedereen uitleggen hoe jij in elkaar zit, dat geldt ook voor de 'tegenpartij'.
Misschien zou je jouw stukje wel eens aan zo iemand moeten laten lezen, ik weet zeker dat ie zich een hoedje schrikt en het zo écht niet bedoeld was ( enkele uitzonderingen daargelaten ;) ).
Jij laat je niet van de wijs brengen, je hebt het fantastisch gedaan!!!
Blijf lekker dicht bij jezelf en GENIET!
:chachacha:
Onbekend
November 2, 2012 om 03:08
Gelukkig heb ik veel lieve reacties en als ze zichzelf eens ongelukkig uitdrukken zoek ik er niet het slechtste achter maar pak hun compliment en bewaar hem, mensen bedoelen niet altijd alles zo negatief zoals jij het hier neerzet, wees gewoon blij met je nieuwe lichaam en je prestatie.
November 2, 2012 om 03:29
de meeste zijn possitief.

maar de leukste vind ik wel die van mijn schoonzus ( geen goed band mee) zo zegt ze jij ziet er goed uit tegenwoordig. wat zeg ik!! tegenwoordig!! ik heb er altijd goed uitgezien!
ze was beledigd dat ze een compliment maakt en het weer niet goed is, ja maak dan een fastoenlijk, of de opmerking zie het zo te houden ook van haar. ach zeg ik ik doe mijn best nog een hand chips pakkend.

of mijn moeder ze moet en zoetje geen suiker, hmmm ik moet niets ik mag alles hebben wat ik wil hoor. als ik suiker nodig heb pak ik dat.

of de klapper dan ex van mijn man, die wil ook afvallen, kom ik ze tegen in sportschool,
zegt ze ooo hoi jij moet dat wel weten waar zit fit en slank. dus ik zeg weet ik niet hoezo.
kijkt ze me aan van boven naar beneden o zegt ik dacht dat weet jij wel. nee zeg ik sorry ik heb het op eigen kracht eraf gekregen dus fit en slank ken ik niet mare succes daar he.

op facebook heb ik wel eens gezet van ja ik ben afgevallen nee ben niet ziek ik mag alles eten wat ik wil. en als het lukt val ik nog meer af.
ook leuke reacties op gehad maar wel possitief.
Onbekend
November 2, 2012 om 03:36
Wat wil je horen, vraag ik mij af. Je bent met een reden afgevallen en mensen proberen je een compliment te geven, dat je nu beter uitziet.
Probeer niet overal iets achter te zoeken.
Ik vond het wel leuk om complimenten of commentaar te krijgen. Want ik was gewoon dik, dat was een feit.
Jaloezie, vind ik pas, als ze je nu afzeiken, dat je te mager wordt.

Maar toppie, dat je zoveel afgevallen bent en je ziet er echt goed uit, dat is echt een welgemeende compliment, dat los staat van hoe je was.
Succes
Onbekend
November 2, 2012 om 04:50
Ik denk dat veel mensen schrikken omdat ze waarschijnlijk zelf ook niet lekker in hun vel zitten.. ze zien opeens dat "het dikkertje" slanker is geworden dan zij zelf, dat is vaak heel moeilijk te accepteren en ze raken ,een soort van, in paniek waardoor er zulke opmerkingen uit schieten.

Jij weet dat je met meer kilo's hetzelfde mens bent als dat je met minder kilo's bent. Je was toen ook al een leuk mens om mee om te gaan en mensen hielden toen ook van je. Alleen nu gun je het jezelf om ook uit te stralen dat je een mooi mens bent! Je verstopt je niet meer.

De opmerking die ik ooit (in een heel ver verleden ;)) kreeg nadat ik 10 kilo was afgevallen:Ze vroeg: o ja hoeveel weeg je nu dan? Ik zei: ik weeg nu 68 kilo.. Zij zei: NEE DAT KAN NIET,.... Dus ik vroeg: o en waarom niet dan? Zij: omdat ik ehm... ook 68 weeg.. (ik wist dat ze meer woog dan dat) Dus ik vraag: Oh.. en waarom zou het niet kunnen dan? Zij: wilde er niks meer over kwijt ;)
Het zei mij op dat moment genoeg en ik voelde me toen enorm goed! Goed omdat ik 10 kilo kwijt was en (heel slecht) omdat ik slanker was geworden dan de persoon die alleen maar op liep te scheppen over hoe gezond ze wel niet at en hoeveel ze sportte enz enz..

November 2, 2012 om 05:02
Ja, ik ken het wel... ik heb zo'n schoonmoeder. Heb ik een nieuw shirt aan, zegt ze; Wat zie je er leuk uit, waar heb je dat shirt vandaan? Ik vertel dan waar ik het heb gekocht, krijg ik meteen het volgende te horen; Oh, ik wist niet dat ze daar ook grote maten verkopen?
Of ze zegt: wat heb je een leuke broek aan, tja je hebt nu eenmaal dikke benen.

Toen ik zwanger was (8 weken) kwam ze binnen en zei meteen; oh ik geloof dat je nou al een dikke kont krijgt.

Toen was ik er vatbaar voor, dat begint nu minder te worden. Ik heb mezelf voor genomen om er meteen wat van te zeggen.
ze is 70 jaar en als ze dan nieuwe kleren heeft gekocht, dan zeg ik ook wat ik ervan vind. Te jonge mode voor haar leeftijd. Dan zeg ik; oh wat leuk, maar niet meer voor jouw leeftijd.
En dan denk ik; zo steek dat maar in je zak.

Dus, blijf je zelf en vooral trots op jezelf, want zulke mensen weten niet waar ze over praten en kennen je gewoon niet.

gr. Claudi
November 2, 2012 om 07:22
ooit heeft mij zwager ook een echte rot opmerking gehad
hij was gestopt met roken. Hij was toen een jaar gestopt. We waren allemaal blij voor hem.
Komt zijn stiefoma binnen en zegt tegen hem: het is te zien dat stoppen met roken en afvallen niet samen gaat.

Mijn mond viel open!
November 2, 2012 om 07:55
Ik heb het juist andersom. Ik ben al heel lang bezig met proberen op mijn oude gewicht terug te komen (door ziekte aangekomen) en ik was eindelijk 5 kilo kwijt. Ik zou bij mijn oma op bezoek gaan, die over het algemeen niet zo tactisch is. Zij vraagt me of ik andere medicatie heb gekregen omdat ik (quote) 'zo aan het uitdijen ben.' Daar ging mijn herwonnen zelfvertrouwen over de 5 weggespeelde kilo's...
November 2, 2012 om 08:36
Het klopt helemaal, mensen kunnen, met de beste goede bedoelingen, met de meest vreemde complimenten komen. Gewoon het éne oor in, het andere oor weer uit.

Het vreemdste wat mij na -30 kilo is gezegd, is dat het nu echt niet erger moest worden. Daar reageer ik verder niet op en denk dan maar gewoon bij mezelf, ach, beter dat jij het zegt, dan iemand die bij z'n volle verstand is.
Onbekend
November 2, 2012 om 15:15
Heel herkenbaar, ook hier..........

Herken je ook de opmerking...."'Nu, moet je echt niet méér afvallen hoor, je gezicht krijgt kreukels" :lachen:

Lach erom, wees trots op jezelf....uiteindelijk heb je het HELEMAAL zelluf gedaan ;)

Leuk verhaal weer online. Thanx.
November 3, 2012 om 04:19
Verbazing 0,0 ik heb ze ook allemaal gehoord. Maar ik denk dat mensen het gewoon goed bedoelen maar niet weten hoe ze het anders moeten brengen.
Onbekend
November 3, 2012 om 06:01
Hey,
heel herkenbaar. ik ben ooit ook 10 kg afgevallen en was toen echt slank (BMI rond de 21) en de jaloerse , zogezegd "bezorgde" opmerkingen bleven niet uit. Zo was er die ene vriendin die al altijd aan de lijn deed maar gewoon niet genoeg wilskracht had om door te zetten: ze nodigde ons uit voor een avondje gezellig meiden onder elkaar met vrienden, en iedereen kreeg ijs met slagroom (wel zeker 3 bollen en een flinke toef) en we werden zelfs niet gevraagd of we daar zin in hadden, terwijl zij met een bolletje light ijs zelfvoldaan zich in de zetel nestelde met de woorden: "Jullie zijn al slank genoeg".

Ook mijn moeder kon dit niet verkroppen ( ze heeft zelf anorexia gehad toen ze jong was). Die stookte me constant met "Ben jij niet een beetje teveel afgevallen" en ze kocht ook massale hoeveelheden snoep en koek om mee teg even op kot terwijl ze wist dat ik op mijn lijn lette. Ik acht haar nog steeds verantwoordelijk voor de situatie waar ik me nu in bevind: eetbuien, boulemisch gedrag en een laag zelfbeeld.

laat het dus niet aan je hart komen die opmerkingen! en sommige opmerkingen zijn echt wel goed bedoeld hoor, maar mensen beseffen gewoon soms te laat dat iets er grover uitkomt dan ze bedoelen (zoals die serveerster...)

tof stukje ! :)
November 3, 2012 om 07:26
Hoi Tn,
Wat jammer dat je je die opmerkingen zo aantrekt. Wel heel herkenbaar zoals velen hierboven al geschreven hebben. 't Gebeurt mij ook wel 's hoor maar ik reageer dan door m'n mysterieuze glimlach op te zetten en denk dan bij mezelf dat ze lekker in hun sop moeten gaarkoken.
Zoals ik al eerder schreef toen ik op een column van je reageerde: je ziet er fantastisch uit. Als anderen menen daar met vervelende opmerkingen op te moeten reageren, so what. ZIJ hebben blijkbaar een probleem en niet jij.
Blijf vooral je columns schrijven. Veel succes verder!
:groetjes: Tjoepie

Onbekend
November 3, 2012 om 13:54
tja.. ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik altijd door familie de grond in ben getrapt. of ik nou 15 kilo zwaarder woog dan nu of dat ik nu 15 kilo lichter ben dan toen.... ik ben en blijf het buitenbeentje denk ik dan maar. nu ik 15 kilo kwijt ben heb ik zelf het idee dat mensen het helemaal niet aan me zien! gelukkig doe ik het voor mijzelf en niet voor een ander. En het gaat er toch om hoe je je erzelf bij voelt?
vind ik wel! Lekker je eigen gang gaan hoor. Jaloersie is er overal! ik ben het ook wel eens. Mijn vriendin is in 1,5 maand 10 kilo kwijt! ik heb er 10 maanden over gedaan! tja.. dan ben ik ook wel een beetje jaloers ja!
Gewoon doorgaan!
liefs, Lautje.
November 3, 2012 om 20:47
Ik lach me de blubbers. Het is ook nooit goed, hè? Ik weet het.
Als niemand reageert op de afgevallen kilo's is het niet goed, als ze reageren met *bezorgdheid* na 30+ afgevallen kilo's, als men reageert na het bijkomen van 30+ kilo's.
Mensen, wees blij dat ze met je meedenken en -leven.
Ik weet hoe gevoelig dit allemaal ligt bij ons. De anderen kunnen dat niet snappen. Ze zijn er niet geweest; in de hel van de kilo's.
Het enige wat goed gaat is een omarming en een blije glimlach met de mededeling: "wat goéd!"

November 4, 2012 om 05:02
Ik heb ook wel wat opmerkingen gekregen waar ik mijn wenkbrauwen bij optrek. Ook vaak de vraag of ik nu wel bijna klaar ben met afvallen omdat ik anders door sla. Eh niet dat het je iets aan gaat maar ik weeg nog steeds 95 kilo dus ben nog steeds niet echt slank hoor.
Ik krijg ook enorm vaak te horen: ja maar je mag het wel eens los laten, ik ben maar 1 keer jarig, je gaat niet elke dag uit eten enz. En soms krijg ik de indruk dat dit gezegd wordt omdat dat persoon het niet uit kan staan dat ik het al zo lang vol hou en zo veranderd ben. Ach ik leg het naast me neer en denk er het mijne van. Soms zeg ik iets als: tja als ik iedere keer dat er iemand jarig is taart ga eten zitten mijn verloren kilo's er zo weer aan en soms neem ik een stukje taart gewoon omdat ik er trek in heb.
Probeer er luchtig naar te kijken dat maakt het leven wat leuker.
November 5, 2012 om 09:30
Heel herkenbaar. Als je druk bent weet iedereen here adviezen te geven over hoe je moet afvallen. Ongevraagd natuurlijk... en als je op gewicht bent is het ineens.... je moet wel eten hoor. Zo is het wel gezien toch... jaloezie is een killer
Onbekend
November 6, 2012 om 04:41
Zeker weten herkenbaar en dan ben ik nog niet eens slank ;)
Ik denk overigens wel dat ze het goed bedoelen maar ja het komt vaak zo rot uit hun strot :-)
misschien denken de mensen niet eens na bij wat ze zeggen of liever hoe ze het brengen :-(
November 6, 2012 om 10:09
Hoi!
Goed hoor dat je na de eerste keer de draad toch weer hebt opgepakt en het weer geprobeerd hebt!
Wat stom dat mensen zo reageren! Laat ze lekker en zie het als een 'compliment' dat ze jaloers zijn, want dat zijn ze! Jaloers op je goede voorkomen, maar waarschijnlijk ook op je doorzettingsvermogen ;) Ach en je kan altijd nog zeggen dat sommige opmerkingen kwetsend zijn. Als je dit gewoon rustig zegt, staan ze vaak met een mond vol tanden hihi. En ja als mannen dat soort dingen zeggen...tsja die zijn wel vaker lomp als het om 'vrouwendingen' gaat haha!
Succes met alles!
November 7, 2012, gewijzigd door Prodimuts op November 7, 2012 om 04:55
Al de opmerkingen/'goedbedoelde' complimenten zijn heel herkenbaar. Ik lach er altijd maar om, omdat ik het vaak gênant vindt voor degene die het zegt. Ik laat me er niet door kwetsen, ik zie het inderdaad maar als een vorm van ongemakkelijkheid of jaloezie. Maar ik heb gelukkig ook hele mooie gekregen (jij vast ook, want die verdien je!).

De mooiste is en blijft nog steeds na 35kg afgevallen te zijn: je ziet er goed uit, maar je was altijd al beeldschoon. (smelt, smelt, smelt) En deze heb ik niet 1 keer gekregen, maar wel drie keer! Van verschillende mensen. En daar geloof ik ook in, schoonheid zit namelijk helemaal niet in de kg's. Dat zie ik nu maar al te goed.

Dat is ook de opmerking die me bij blijft en die me 100000 keer meer doet dan alle : 'oooh wat ben je toch slank'-opmerkingen. Ja, dat ik dunner ben nu is gewoon een constatering, geen compliment.
November 8, 2012 om 01:49
Ik kan me er ergens wel in herkennen.

Zo ging ik na mijn zwangerschap weet aan het werk en werd me doodleuk verteld dat ze twijfelden of ik nog wel kon blijven werken bij het bedrijf. Na mijn vraag "waarom dan?" kreeg ik een doodleuk antwoord. Je bent veel te dik geworden zei ze. Ik was net bevallen! Gek he? Ik kreeg midden on de zaak een huilbui.

Zo hoorde ik ook van hun, nadat ik 35 kilo kwijt was " je leek wel een waggelende eend " en deden ze me na hoe ik liep.

Inmiddels en ik er gelukkig weg. Maar mensen moeten eens nadenken. Ookal weet je zelf dat kje te dik was, die opmerkingen doen nog altijd zeer.
November 11, 2012 om 15:30
15 kilo afgevallen zijn, en je vriendin zegt niets,als je haar na 8 weken weer ziet.DAT is pas erg./Bleek zij(achteraf gezien) ook te zijn afegvallen,maar dit zag nog niemand,en daarom zei ze ook niets tegen mij.....
November 19, 2012 om 03:02
Laat het inderdaad langs je heen gaan en houdt je voor ogen dat het simpelweg domheid van de mensen is.Ik krijg ook zulke onzin te horen,ben nu 30 kg afgevallen:mijn schoonmoeder kan bijvoorbeeld niet geloven dat ik nu een kleinere kledingmaat dan haar heb en zegt:dat kan niet dat kan ik niet eens aan...................ze vind zichzelf dus nog veel slanker dan ik.Ik weet beter en trek het me niet aan.
November 24, 2012 om 08:10
Heel herkenbaar...

Ik ben een aantal jaren geleden 15 kilo afgevallen. Toen kreeg ik van een collega een leuk 'compliment' in de trant van dat ik er nu zo goed uitzag, want 'eerder was je gewoon echt heel dik'. Snif.

Dat komt dan toch wel binnen. Als compliment verpakt, een sneer over je uiterlijk in het verleden.
November 25, 2012, gewijzigd door Boelots op November 25, 2012 om 05:51
Mensen bedoelen het goed. Ooit ook zo'n opmerking gehad in de trant van dat ik er nou wezen mocht. Nee en bedankt, alsof ik als PERSOON anders ben geworden... maar mensen snappen niet dat jij, jij blijft.

Of opmerkingen als: op je benen mag er nog wel wat af! Ja alsof ik dat in de hand heb!!! Maar dan tegelijk van: in je gezicht wordt je nu wel heel smal... right. Het is nl nooit goed. Heb je dan hard voor gewerkt: -13 kilo. (nu weer eraan en wat extra, daarvan is alweer 7 eraf...pffft blijft het ooit stabiel?)

Onbekend
November 27, 2012 om 05:54
Het viel me wel op tijdens het lezen dat je gewicht wel heel gevoelig bij je ligt en je je inderdaad veel aantrekt van de opmerkingen van anderen. Sommige dingen zijn ongetwijfeld bedoeld als compliment en jij vat ze negatief op. Je noemt het een "zesde zintuig" maar het lijkt eerder op een overgevoeligheid.
Wel begrijpelijk hoor, en ik vind het knap van je dat je open wilt staan om de opmerkingen van anderen positief te gaan benaderen. En ook al is het niet zo positief bedoeld, je kunt altijd nog beter denken dat wat anderen zeggen meestal meer zegt over henzelf dan over jou! Zo maak je je niet zo kwetsbaar en (over)gevoelig voor wat anderen over jou denken en zeggen.
Kweek lekker wat meer zelfvertrouwen en laat je zelfvertrouwen niet afhangen van je gewicht!
Succes!
December 2, 2012, gewijzigd door Suzys op December 2, 2012 om 15:56
Ik kan me je gevoel helemaal indenken. Het zinnetje 'als compliment verpakt een sneer over je uiterlijk in het verleden' klopt helemaal. Tjoepie heeft een hele sterke persoonlijkheid als ze een mysterieuze glimlach opzet en er het hare van denkt, dat kan ik de ene dag wel de andere dag niet. Op zo'n minder sterke dag vind ik namelijk dat als zij zo bot en lomp ongevraagd hun negatieve mening over je wat vollere uiterlijk van vroeger mogen geven dat jij ze nog even moet bijbrengen dat het kwetsende tekst is. Ze weten niet beter en dus mogen ze wel weten dat ze je niet zomaar ongevraagd kunnen beledigen. Keihard de waarheid zeggen wat je denkt van die zin, want anders gaan ze er mee door. Soms is het niet beledigend bedoeld maar dan mogen ze wel weten wat zo'n lompe opmerking teweeg brengt, misschien gaan ze dan in het vervolg wat tactvoller om met iemand die is afgevallen.
Ook herkenbaar is het je moet niet doorschieten en dat terwijl ze zien dat je nog steeds te zwaar bent, dat is denk ik een kwestie van wennen. Niet voor mij gelukkig maar voor hun hahhaha. En de betweterige preken van hoe je wel en vooral niet moet afvallen en sporten heb ik ook gehoord, ik denk dan, mijn manier heeft voor mij prima gewerkt en daar wijk ik lekker niet vanaf omdat jij het beter weet, ik wens jou veel succes met afvallen op jouw manier, gek genoeg willen ze zelf dan niet afvallen maar is het echt bedoeld voor mij, geen idee waarom mensen dat doen, dat is me nog een raadsel!!!
Je typt leuke tekst, ik heb genoten van de (terechte) klaagzang, heerlijk vind ik dat van tijd tot tijd om alles even van je af te typen, hier doorstaan heel veel dit met je en de meesten snappen het wel. Voor degene die vinden dat je niks moet zeggen... Tsjaah waarom niet? Zij doen het ook en je mag best van je afbijten, ook zij moeten er maar aan wennen dan dat je voor jezelf opkomt. En bovendien, als je uitdeelt moet je ook kunnen incasseren toch????????????
Onbekend
December 14, 2012 om 03:18
Top gedaan Anne. Jij bent heeeeeeeeeel goed bezig. Mijn eerste dag hier op deze site en wordt blij van jouw suc6, GREETZ Sunflowers
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden