Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Slank recept: Pofaardappel met knoflooksaus en gerookte zalm

Geschreven door Afvallen met Anne op September 30, 2013

Vandaag een lekker snel en gezond recept. Dus voor de drukke vogels onder ons die willen afvallen, kan dit recept uitkomst bieden! Gekookte aardappelen zijn gezond en lekker, maar de kooktijd is best lang. Pofaardappelen die je klaar kunt stomen bieden dan uitkomst. Binnen 9 minuten zijn ze namelijk al klaar. Kies in plaats van een vette crème fraîche voor magere yoghurt en breng dit lekker op smaak met knoflook en bieslook. Lekker met een plak gerookte zalm er bovenop en verse, knapperige groenten. Dit slanke gerecht bevat slechts 443 calorieën en is geschikt bij het afvallen!

Ingrediënten voor 2 personen:
- 6 eetlepels magere yoghurt
- 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
- Bieslook, in stukjes geknipt
- 2 pofaardappelen (AH pofaardappelen)
- 150 g bloemkool, in roosjes
- 150 g wortelen, geraspt en in plakjes
- 100 g sperziebonen, ontdaan van uiteinden
- 200 g gerookte zalm

Bereidingswijze:
- Meng de magere yoghurt met de knoflook en bieslook en zet weg in de koelkast.
- Bereid de pofaardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Kook tegelijkertijd de groenten gaar.
- Snijd de pofaardappelen open en vul met de knoflooksaus.
- Serveer de aardappelen op borden en leg hier de zalm overheen. Eet er de groenten bij.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon:
- Calorieën: 443
- Eiwitten: 31 g
- Koolhydraten: 48 g
- Vetten: 12 g
- Vezels: 9,1 g
- Natrium: 1,37 g

Variatietip:
- Als je meer tijd hebt, kun je ook zelf je gepofte aardappel maken in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappelen aan de bovenkant kruislings in en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze in een ovenschaal en laat in 45 gaar worden.
Onbekend
October 1, 2013 om 05:46
Poffen kan ook in de magnetron met rauwe aardappelen. 5 min aan elke kant in de magnetron en dan nog 5 min nagaren in alumiumfolie. Bij kleinere aardappelen minder lang in de magnetron. Ook lekker met een verse salade met gerookte kip.
October 3, 2013 om 03:23
Je hebt wel gelijk de helft van je dagelijkse maximum portie zout te pakken
October 6, 2013 om 16:09
Ik maak mijn pofaardappel dip altijd van magere kwark en daar doe ik dan wat van die gevriesdroogde saladekruiden, peper en verse bieslook doorheen.
October 8, 2013 om 03:37
@Miekie
Perfecte tip
November 8, 2013 om 03:58
Ziet er lekker uit, al krijg ik altijd bulten van zalm om de een of andere redenen. gaat het proberen met een ander stukje vis of inderdaad die gerookte kip. Bedankt!
January 10, 2014 om 10:52
Wat als je echt geen yoghurt en platte kaas lust??
January 11, 2014 om 02:41
Dan leer je het eten of pak je wat anders...
January 11, 2014 om 09:53
Vriendelijke reactie Lian, bedankt
ik dacht hier raad te kunnen vragen
January 11, 2014 om 13:35
Het was ook raad... Waarschijnlijk niet wat je wilde horen....
January 18, 2014 om 09:11
@marjanke.. ik gruwel ook van kaas, yoghurt, kwark, vla, karnemelk.. brrrrrrrrrrr dus ik begrijp dat je het NIET 'kan leren eten' .. hebben ze mij zovaak onder dwang gevoerd als kind.. met als enig resultaat een kotsend kind en bleef het erin .. een doodziek kind snachts! buikpijn, misselijk, benauwd.... Ik kan wel tegen lactosevrije melk (Lidl) ...
wellicht is dat bij jou ook het onderliggende probleem.. dat je lijf het gewoon NIET wil :-)
ik vervang voor sausjes nog wel eens door magere fritessaus! soms haal ik in duitsland lactosevrije tzazikki... dat gaat ook goed.

Onbekend
January 19, 2014 om 04:32
Hmmm lekker.
January 28, 2014 om 10:48
of je scrolt door naar een recept met ingrediënten die je wel lust/kunt verdragen....
April 29, 2014 om 08:32
Dames, lusten jullie wel sojayoghurt?
Melk is trouwens voor kalfjes niet voor mensen! Als je op internet kijkt lees je hoe ongezond melkproducten zijn! Dus eet het niet! Men zegt voor de kalk, nou die kunnen we helemaal niet opnemen uit de melk. Eet een krijtje, haha helpt ook niet.
botten zijn gemaakt van calcium-fosforicum en in melk zit calcium-carbonicum. Dat is anders.
Als je ijzer nodig hebt eet je toch ook geen spijker!
January 18, 2016 om 02:42
@lian. Ik denk dat je het goed bedoelt, maar het komt erg onvriendelijk over.
January 18, 2016 om 09:40
jammer, jij komt wat laat over... twee jaar maar :)


hele fijne dag iedereen! hartelijke groet!
January 23, 2016 om 05:07
May 7, 2016 om 02:36
Aardappel poffen in de magnetron is supersnel en makkelijk.
Aardappel in prikken, op 900 watt 2 minuten per 150 gram. Aardappelen halverwege omdraaien en 10 minuten laten nagaan in aluminium folie met glanzende kant naar binnen.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+