Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Nieuws

Laatste nieuws omtrent afslanken en een gezonde levensstijl.

Slank recept: Zalm met hüttenkäse uit de oven

August 26, 2013
De Gezondheidsraad raadt aan om twee keer in de week vis te eten, waarvan 1 keer vette vis . Zalm valt onder vette vis en is dus rijk aan gezonde visvetzuren die goed zijn voor hart- en bloedvaten. Daarom staat er voor vanavond zalm op het menu! Deze keer uit de oven en lekker op smaak gemaakt met mosterd, knoflook en slanke hüttenkäse.
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Column Afvallen met Anne: Column Chocolacaat

August 24, 2013
We hebben overgewicht, al dan niet denkbeeldig. Gaan vervolgens lijnen, al dan niet gezond. Vallen af, al dan niet snel. Gaan weer normaal eten, daar klopt niets van, als we eerder normaal hadden gegeten hadden we natuurlijk geen overgewicht gehad, al dan niet denkbeeldig. En vervolgens maken we kennis met het jojo-effect. Allemaal kennen we dit beruchte fenomeen. Niets werkt beter voor de broodnodige schop onder den bips dan het jojo-effect dat wil zeggen als je open staat voor de boodschap.

Alles over functional foods

August 23, 2013
Functionele voeding (functional foods) kun je zien als voeding met een gezondheidsplusje. De fabrikant claimt dat het product iets extra's doet voor de gezondheid van de consument. Zo zie je op sommige supermarktproducten bijvoorbeeld claims staan als: ‘voor een goede stoelgang ’ of ‘verlaagt het cholesterolgehalte.’ Dit klinkt natuurlijk erg gezond. Maar is het zo gezond als het lijkt. Of is het eerder een marketingtruc?
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Wat is jouw favoriete recept? Kwarktaart

August 21, 2013
Als favoriete recept werd nogal eens gekozen voor gebak . We hebben al langs zien komen: brownies, chocoladetaart, marsepeintaart en appelflappen. Een brownie met pecannoten omtoveren tot slank recept was nog niet eenvoudig. Je kunt namelijk een deel van het suiker wel vervangen door Stevia en een deel van de roomboter kun je ook vervangen door zwarte bonen (ja, dat lees je goed: zwarte bonen!). Echter ontkom je er niet aan alsnog repen pure chocolade, pecannoten en een deel van het suiker en boter te gebruiken als ingrediënten. Hierdoor bevat een stuk brownie alsnog om en nabij de 250-300 calorieën. Dit maakt de brownie geen geschikt recept voor op de nieuwspagina van valtaf.nl. Ons advies: Heb je een keer zin in een brownie? Geniet er dan van, maar eet het met mate. Een kwarktaart daarentegen kun je ontzettend slank maken! Je hebt hiervoor nodig: Magere yoghurt/kwark, stevia , gelatine, lange vingers en allerlei soorten heerlijk fruit. Deze frisse taart bevat slechts 118 calorieën

Insanity: Wel of niet?

August 19, 2013
Insanity is in de fitnesswereld een enorme hype. Zap wat op tv en de kans is groot dat je de gespierde oprichter Shaun T zult treffen. Deze Amerikaanse personal trainer heeft het Insanity programma ontwikkeld op DVD. Met dit programma verbrandt het lichaam 1000 calorieën per training en volgens Shaun T heb je binnen 60 dagen trainen een lijf waar je u tegen zegt. Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Nu zijn er tegenstrijdige verhalen op internet te lezen over dit extreme sportprogramma. Volgens gebruikers werkt het verslavend en veranderd het lichaam binnen no time. Volgens deskundigen ontwikkelt men echter makkelijk blessures. En nog erger: "Personen bij wie het hart niet gewend is om op dit hoge niveau te presteren, kunnen ernstige hartproblemen krijgen", aldus Paul van den Bosch, sportcoach bij Energy Lab. Hebben jullie het programma Insanity gevolgd of zitten jullie midden in het programma? Wat zijn jullie ervaringen met Insanity? Raden jullie het aan bij anderen?

Column Opnaarde60: De waarheid over afvallen bestaat niet

August 17, 2013
Om even een beeld te schetsen van mijn lijn/dieet pogingen: ik ben op mijn 15e gestart met een afvalpoging, weinig eten, zeg maar uithongeren. Natuurlijk mislukte dat, maar ik ben toen weer met volle moed gestart met het volgende dieet. Ik kwam in een vicieuze cirkel terecht van hongeren en vreten, uiteindelijk heb ik een eetstoornis ontwikkeld.

Wat is jouw favoriete recept? Bami met saté

August 15, 2013
Er kwam een verzoek binnen voor slanke bami met saté en satésaus. Bami bevat al snel veel energie vanwege de energierijke eiermie, vet varkensvlees en last but not least de moddervette satésaus. Toch zijn we er in geslaagd dit om te buigen naar een slanke maaltijd door de saté te vervangen door magere kipfilet en de satésaus te vervangen door saté-lijn. Deze saus is verkrijgbaar bij de Albert heijn en bevat 30% minder calorieën en 40% minder vet dan gewone satésaus. Tot slot hebben we lekker veel groenten toegevoegd. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Succesverhaal Mon52

August 13, 2013
Toen ik op 13 november 1960 werd geboren was ik een blakende mollige baby, mijn ouders waren erg gelukkig met me en ik groeide als kool. Mijn moeder met haar verleden als kind in de Hongerwinter heeft er alles aan gedaan om er voor te zorgen dat ik niks te kort kwam. Iedere dag als ik tussen de middag uit school kwam was er iets lekkers bij de boterham, een kopje soep, een knakworstje, pannenkoeken, wentelteefjes en zelfs af en toe een kroketje. Er was altijd van alles lekkers in huis, chips, snoep, koek, kortom ik had dus niet te klagen, en dat deed ik ook niet. Overigens mijn moeder deed er niet aan mee, ik ken haar niet anders als aan de lijn, ook nu op haar 77e nog. Er zitten in onze familie aan moeders kant meer zwaargewichten, dus het zit ons ook wel een beetje in de genen en mijn moeder wilde graag slank zijn en blijven. Op mijn 12e woog ik 65 kilo en de schoolarts vond dat wel het moment om op rantsoen te gaan. Koek en snoep achter slot en grendel, en op dieet. 7 kilo ging er

Discussie: Leidt aanmoediging tot ongezond diëten?

August 11, 2013
Uit de resultaten uit het onderzoek aan de University of Minnesota bleek het volgende: jongvolwassen vrouwen grijpen eerder naar een ongezonde manier om gewicht te verliezen als ze hierbij worden aangemoedigd door hun partner. Denk hierbij aan vasten, het gebruik van dieetpillen en braken. De reden van het ongezond diëten komt omdat de aanmoediging van de partner over het algemeen meer werd gezien als negatief en kritisch dan ondersteunend. Hoe is dit voor jou? Herken je je hier in? Of wordt je juist liever wel gesteund door je partner bij het afvallen ?

Column Afvallen met Anne: Column Jolanda1985: Zwabberbenen

August 9, 2013
Op het moment dat ik deze column schrijf is het 35 graden buiten. Ik hijg, ik puf, ik zucht en ik plak. Met het warme weer komt ieder jaar weer de zomerkleding tevoorschijn en ieder jaar blijf ik lange broeken dragen totdat het zo heet is dat ik smelt. Als ik dan toch een korte broek aantrek blijf ik het liefste thuis, want wie wil er nou naar mijn zwabberbenen kijken?

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan