Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Nieuws

Laatste nieuws omtrent afslanken en een gezonde levensstijl.

Jullie verdienen een cadeautje!

June 10, 2013
Beste Valtaffers, Wellicht is jullie onze nieuwe samenwerking met Onefit niet ontgaan. Dit is echter niet het enige wat 'nieuw' is. Voor onze abonnees staan er leuke extraatjes in het verschiet. Hierover meer in dit artikel...

Nieuws: Moeten er wettelijke maatregelen komen voor zoutreductie?

June 9, 2013
Het advies is dat Nederlanders niet meer dan 6 gram zout mogen eten. In werkelijkheid eten wij wel 9 gram zout per dag. Zoutreductie is nodig om hart- en vaatziekten en nierschade te voorkomen. Omdat zelfregulering door fabrikanten de afgelopen jaren niet effectief is gebleken, drongen de Consumentenbond en de Hart- en Nierstichting aan op wetgeving. Minister Schippers van VWS wilde met wetgeving komen, indien er niet voldoende resultaat geboekt zou worden. Echter vindt zij dat er het afgelopen jaar voldoende initiatieven zijn genomen. Wetgeving is geen optie. Wat vind jij?
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Is gezond eten te duur?

June 7, 2013
Uit berekeningen van het Nibud blijkt dat een gezond dagmenu slechts €5 kost. Dit hebben zij uitgezocht in opdracht van het Voedingscentrum. Onder een dagmenu vallen ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes . De prijs is tot stand gekomen door het gemiddelde te nemen van 7 dagen, gebaseerd op een tweepersoonshuishouden. De berekening is wel uitgegaan van 'slim inkopen doen' en het opmaken van restjes. Redden jullie dit ook? Slechts €5 per dag besteden aan je boodschappen?
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Wij zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste columnisten!

June 4, 2013
In het verleden hadden we leuke columnisten op de site. We willen weer interessante, leuke, grappige, verdrietige verhalen over afvallen horen. Daarom zijn we opzoek naar columnisten! In ruil voor je columns ontvang je het 6-maandenabonnement op Afvallen met Anne gratis! Reageer snel, want we zijn op zoek naar maximaal 3 mensen.

Tips voor een slanke dressing

May 30, 2013
Dressings en sauzen kunnen ontzettend veel energie bevatten, terwijl ze geen verzadigd gevoel geven. Je kunt dus met gemak 200 calorieën naar binnen lepelen zonder dat je lichaam dit in de gaten heeft. Niet erg handig bij het afvallen . Want als je geregeld een extra scheut dressing over een gezonde salade doet, kijk je verontwaardigd in de spiegel als je 'love handles' of 'muffin tops' de afgelopen weken gegroeid lijken te zijn. En je eet nog wel zulke gezonde salades! Een handige tip: Wees niet lui. Weg met de kant- en klare dressings en sauzen, maak ze lekker zelf! Dan weet je precies wat er in gaat. Om jullie een handje te helpen wat tips voor slanke dressings en sauzen.
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Slank recept: Lente stoofpotje met romige aardappelpuree

May 29, 2013
Voor vandaag een lente stoofpotje met een romige aardappelpuree. Het stoofpotje krijgt een frisse smaak door een scheut rosé toe te voegen in plaats van rode wijn. Aan de aardappelpuree is geen scheutje melk of een klontje boter toegevoegd maar een halve avocado. Deze vrucht bevat namelijk veel onverzadigde, gezonde vetten die een verlagend effect hebben op je cholesterolgehalte. Daarnaast bevat avocado een heerlijk romige smaak. Dit slanke gerecht bevat 526 calorieën en is geschikt bij het afvallen !

Column Afvallen met Anne: Column Sportymummy: Ongeduldig!

May 27, 2013
Iedere 27e van de maand verschijnt er een column van Angela. In deze column beschrijft ze dat ze ongeduldig kan zijn als het om het afvallen gaat. Kon je maar een nacht slapen en als een dunne spriet wakker worden. Lees snel verder! Ben je ook benieuwd naar de andere verhalen van Angela? Lees dan ook: De welbekende knop , Snaaien! “If I fail I try again, and again, and again...” "At first, they'll ask you why you're doing it. Later, they'll ask you how you did it." en "Don't compare yourself to others. Compare yourself to the person from yesterday."

Slank recept: Pannetje met peulvruchten en pittige chorizo

May 23, 2013
Wellicht ben je wat verbaasd dat er op dit afslankforum een recept wordt geplaatst met chorizo worst. Deze worst is namelijk erg vet. Daarnaast is de worst gelukkig ook ontzettend smaakvol. Dus je hebt er maar weinig van nodig. Door de worst eerst te bakken, even uit te laten lekken en de overige ingrediënten in het vrijgekomen vet te bakken, maak je er een slanke, smakelijke maaltijd van. Dit heerlijke gerecht heeft maar een bereidingstijd van 15 minuten. Ideaal dus als je druk bent en gezond wil eten.

Slank recept: Aardappelpuree, worteltjes en vis in een heerlijk sausje

May 22, 2013
Simpel kan zo lekker zijn. Dat bewijst dit gerecht maar weer. Door de eenvoud behouden de ingrediënten hun smaak. De vis komt heerlijk tot zijn recht met de romige, ietwat scherpe saus . Heerlijk met een glaasje witte, droge, frisse wijn. Ik weet wat ik vanavond ga maken...

Loop geen tekorten op tijdens het afvallen

May 20, 2013
Door het volgen van crashdiëten of bepaalde voedingsgroepen volledig weg te laten, val je in korte tijd veel af. Besef wel dat je hiermee ook belangrijke vitamines en mineralen misloopt. Door een gezond en gevarieerd voedingspatroon krijgt je lichaam wel de juiste stoffen binnen. Als je daarbij net wat minder eet dan je aan energie verbruikt, gaat het afvallen ook prima! In dit artikel lees je een aantal productgroepen die onmisbaar zijn bij een gezond voedingspatroon. Zo werk jij naar een slank, gezond lichaam toe met voldoende energie en een goede weerstand.
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan