Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Nieuws

Laatste nieuws omtrent afslanken en een gezonde levensstijl.

Leuk je maaltijd op tijdens het afvallen

May 18, 2013
Het afvallen wordt geregeld opgegeven. Dat is niet gek als je met een knorrende maag door het leven gaat, of gerechten eet waar je niet enthousiast van wordt. Wil jij succesvol afvallen? Maak het dan leuk voor jezelf! Een stap in de goede richting is het opleuken van de maaltijd, In dit artikel 15 smakelijke, eenvoudige tips. Heb je zelf nog goede ideeën? Deel ze dan met ons.
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Alles over kaas!

May 16, 2013
Wij Hollanders staan bekend als kaaskoppen. Die naam hebben wij niet zomaar gekregen. Velen van ons zijn eenmaal gek op kaas. Met name de grote gele ronde Gouda-kazen doen het goed. Het is een Nederlandse gewoonte om ons snee brood te beleggen met een plak kaas. Maar het gaat ook net zo lief op de pizza, pasta of in een salade . Gemiddeld genomen eten wij zo'n 40 gram kaas per dag. De Gezondheidsraad ziet dit liever dalen naar 30 gram per dag, vanwege het hoge vet en natriumgehalte. Voor de kaasliefhebbers onder ons een paar kaasweetjes en een handig calorieënlijstje die je kan helpen bij het afvallen!
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Calorieënlijstje: IJsjes

May 14, 2013
De ijszaken beginnen weer vol te stromen. Het is namelijk lente. En bij dit seizoen hoort zo nu en dan een ijsje. Je hoeft je niet meteen schuldig te voelen als je geniet van dit frisse tussendoortje . Zo is een raket niks meer dan wat bevroren limonade. Het bevat slechts 40 calorieën. Echter zitten er ook ware caloriebommen tussen. Daarom is dit calorieënlijstje handig als je aan het afvallen bent. Als er nog ijsjes aan dit lijstje ontbreken, horen wij het graag!
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Slank recept: Vegetarische linzensalade met geitenkaas en frambozen

May 10, 2013
Als je binnen 10 minuten een heerlijke, gezonde maaltijd wil bereiden is dit recept perfect! Deze lauwwarme salade geeft je een lang verzadigd gevoel, vanwege het hoge gehalte aan vezels afkomstig van de linzen en noten . Ook is het volwaardig gerecht voor vegetariërs aangezien zowel de peulvruchten (linzen) als de noten geschikte vleesvervangers zijn. Ze zijn namelijk rijk aan ijzer en b-vitamines. Deze slanke maaltijd bevat slechts 490 calorieën en naar onze mening smaakt deze salade heerlijk. Dit is maar weer het bewijs dat afvallen leuk kan zijn. We zijn erg benieuwd wat jullie van dit gerecht vinden!

Tips voor een slanke barbecue

May 7, 2013
We hebben er lang op moeten wachten, maar de eerste zonnige week heeft zijn intrede gedaan! Afgelopen weekend heb ik meteen een barbecue setje gehaald bij de Blokker, de eettafel naar buiten gehaald en met mijn neus in de zon gezeten. Het waaide toch wat harder dan verwacht. Uiteraard zat ik meteen onder de as en mijn kipfilet waaide tot twee keer toe van de gril op het gras. Ondanks dat heb ik genoten en heerlijk slank gegeten! Heb je ook zin in een barbecue? Lees dan eerst de volgende slanke tips!
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Slank Moederdag recept: Yoghurttaart met rode vruchten

May 3, 2013
De tweede zondag van mei is het weer Moederdag . Tijd dus om je lieve moeder, partner of goede vriendin in de watten te leggen. Of om zelf in de watten te worden gelegd! Een lekker croissantje, een fruitsalade en een kopje thee op bed hoort erbij. Maar een punt taart mag ook best, als je voor de rest van de dag maar slank eet. Ter inspiratie heb ik voor jullie een recept voor een slanke yoghurt taart. Eén punt bevat slechts 118 kcal! Een echte slanke verwennerij dus!

Maak je eigen ontbijtmix!

May 1, 2013
In de supermarkten zijn allerlei varianten ontbijtproducten te vinden. Maar waarom maak je het niet zelf? Het is helemaal niet veel werk en erg lekker. Bovendien kun je het precies naar smaak maken. Jij bepaalt namelijk wat er allemaal in gaat! Het is even een investering, omdat je toch wat verschillende ingrediënten wil gebruiken. Eenmaal in huis gehaald kun je er echter ontzettend lang mee doen. Dus de schade valt gelukkig mee. In dit artikel vind je een voorbeeld van een lekkere ontbijtmix.
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Zin in snaaien? Vroeg naar bed!

April 29, 2013
Waarschijnlijk herken je dit wel. Je bent de hele dag zo gezond bezig geweest. Maar dan breekt de avond aan. En rond 22:00 uur krijg je ineens een enorme drang naar een ongezond tussendoortje . Wat je hier tegen kunt doen is erg simpel. Ga vroeg naar bed! Ben jij echter een nachtbraker en nog lang niet moe? Bekijk dan de volgende tips. Hopelijk helpen ze je gezond de avond door!
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Column SportyMummy: De welbekende knop

April 27, 2013
Vandaag weer een nieuwe column van Angela, aka SportyMummy. Deze doorzetster is al 20 kilo afgevallen! Echter overviel haar laatst een droevig gevoel, omdat ze het gevoel kreeg dat afvallen steeds moeilijker gaat. Is het afvallen echt een strijd voor het leven? Zo ja: is dit het dan nog wel waard? Hierover meer in deze column... Ben je ook benieuwd naar de andere verhalen van Angela? Lees dan ook: Snaaien! “If I fail I try again, and again, and again...” "At first, they'll ask you why you're doing it. Later, they'll ask you how you did it." en "Don't compare yourself to others. Compare yourself to the person from yesterday."

Slank Oranje twee gangen diner!

April 26, 2013
De laatste Koninginnedag is alweer bijna aangebroken. Om alvast in Oranje sferen te komen, heb ik dit smakelijke oranje twee gangen menu samengesteld. De zoete aardappel, zalmmoot en sinaasappel geven deze gerechten een mooi oranje kleurtje! Hopelijk smaakt het jullie goed. Wij wensen jullie allen alvast een fijne Koninginnedag toe!
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan