Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Nieuws

Laatste nieuws omtrent afslanken en een gezonde levensstijl.

Vegetarische couscoussalade met geroosterde groenten en pistachenoten

April 22, 2013
De eerste zonnige dagen zijn aangebroken. Ik krijg meteen behoefte om de stamppotten in te ruilen voor frisse salades. Vanavond luid ik de lente in met deze frisse couscoussalade met een typische lentegroente: de groene asperge ! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Dit slanke recept is erg geschikt bij het afvallen aangezien het maar 418 calorieën bevat.

De spaarstand

April 19, 2013
Een jaar geleden is er al een artikel gewijd aan de spaarstand. Omdat hier vaak veel interesse en onduidelijkheid over is, belichten we dit onderwerp nogmaals en zetten we we dit informatieve artikel toegankelijk voor iedereen. Vooral omdat er zo veel tegenstrijdige boodschappen op internet te vinden zijn. En wat neem je dan voor waar aan? De inhoud van dit artikel is gebaseerd op de opgedane kennis vanuit de HBO opleiding Voeding en Dietetiek. Als jullie nog vragen of opmerkingen hebben, horen wij het graag!

Verschijn met jouw mooie foto in Fab magazine!

April 16, 2013
Ben jij toevallig een vrouw tussen 35-49 jaar, ben je ontzettend veel afgevallen? Heb je bovendien helemaal zin in de zomer van 2013, omdat je weer voor het eerst in bikini durft? Dan kan jij met een mooie foto in het Fab magazine komen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een reactie onder dit artikel te plaatsen dat je hier interesse in hebt. En wie weet sta jij binnenkort in Fab!

Rauw versus gekookt

April 15, 2013
Gisteren trakteerde ik een vriendin voor haar verjaardag op een kaasfondue. Normaal gesproken ben ik gewend dat er stokbrood, rauwkost, gekookte groenten en soms zelfs gebakken aardappeltjes bij geserveerd worden. Bij dit restaurant kregen we er echter alleen ieder een glas met rauwe groenten bij. Hiermee bedoel ik dan niet alleen komkommer en tomaatjes. Het glas zat tot de nok toe gevuld met rauwe spruiten, bloemkool, wortel, stengels lente-ui enzovoorts. Om jullie een idee te geven heb ik er een foto van gemaakt. Mijn vriendin riep optimistisch dat we gezond bezig waren door alle groenten in rauwe vorm te eten. Is dit wel zo?
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Slank vegetarisch recept: Stoofpotje van kikkererwten en paddenstoelen

April 9, 2013
Peulvruchten hebben tal van gezondheidsbevorderende eigenschappen. Ze zijn een ideale vleesvervanger, vanwege het hoge gehalte aan eiwitten en B-vitamines en mineralen zoals ijzer. Bovendien geven ze een langer verzadigd gevoel, omdat ze rijk zijn aan vezels . Er zijn veel verschillende soorten peulvruchten, dus hierin variëren is geen probleem! Denk aan erwten, sperziebonen, bruine bonen, witte bonen, kapucijners en kidneybonen. Deze keer een erg smakelijk en eenvoudig gerecht met kikkererwten.

Uitslag enquête: Het ideale catwalkmodel

April 6, 2013
Twee weken geleden konden jullie de enquête 'Het ideale catwalkmodel' invullen. Wij waren namelijk benieuwd hoe jullie tegen de slanke modellen aankijken. En in hoeverre het jullie zelfbeeld beïnvloedt. Ondertussen zijn de gemiddelden berekend en de resultaten weergegeven in dit artikel! Ben jij benieuwd naar de mening van Valtaf? Lees dan verder...
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Column Afvallen met Anne: Column Terugnaar78: Iedereen verdient een extra duwtje in de rug!

April 3, 2013
Iedere maand schrijft deelneemster Terugnaar78 een persoonlijk verhaal. Vandaag weer een nieuwe column van deze doorzetster, waarin ze haar respect uit over de deelnemers van het programma Obese. Ben jij ook benieuwd naar de andere columns van Terugnaar78? Lees dan ook: Hoe meer je weegt, hoe meer tijd je verspilt (?) , De feestdagen voorbij , Mensen zeggen de raarste dingen, Op de foto? Ik verstop me niet meer! Als ík het kan, kan écht iedereen het , Snackbar verslaafd! en Mijn nieuwe fase tussen dik en dun in!

Leidt reclame op straat tot obesitas?

March 30, 2013
Uit het onderzoek Outdoor advertising, obesity and soda consumption blijkt het volgende: Er lijkt een verband te bestaan tussen het percentage voedingsadvertenties en zwaarlijvigheid. Al eerder is onderzocht dat voedselreclame op tv en in tijdschriften wordt gerelateerd aan obesitas. Nu lijkt het er dus ook op dat buitenreclame hier ook een steentje aan bij draagt! Wil jij meer weten over dit onderzoek? Lees dan nu dit artikel. Ook ben ik benieuwd: ben jij geneigd meer te snacken als je op straat loopt en wordt blootgesteld aan een voedseladvertentie?
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Slank recept: Gnocchi met ham, spruitjes en Parmezaanse kaas

March 29, 2013
Als je vandaag een drukke dag hebt, is dit recept ideaal! Binnen no-time staat jouw lekkere maaltijd op tafel. Dit komt omdat Gnocchi een kookduur heeft van maar 2 minuten! Voor degenen die nog nooit van Gnocchi hebben gehoord: Dit zijn Italiaanse deegballetjes gemaakt van aardappel en tarwemeel. Aardappels worden eerst gekookt en gepureerd, vervolgens met meel en zout gekneed tot ovale balletjes. De balletjes worden weer gekookt en zijn gaar als ze komen bovendrijven. Vaak wordt de Gnocchi op smaak gebracht met tomatensaus . Echter smaakt het met spruitjes, ham en Parmezaanse kaas ook heerlijk. Probeer het maar eens uit!

Column SportyMummy: Snaaien!

March 27, 2013
Iedere 27e van de maand verschijnt er weer een nieuwe column van Angela, aka SportyMummy. Zij is al 20 kilo kwijtgeraakt door lekker veel te sporten. Echter beseft ze dat ze voor een mooi resultaat ook wat minder wil gaan snaaien. In dit artikel lees je hoe zij zichzelf motiveert gezonder te eten en zo strak de zomer in kan gaan! Ben je ook benieuwd naar de andere verhalen van Angela? Lees dan ook: “If I fail I try again, and again, and again...” "At first, they'll ask you why you're doing it. Later, they'll ask you how you did it." en "Don't compare yourself to others. Compare yourself to the person from yesterday."

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan