Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Nieuws

Laatste nieuws omtrent afslanken en een gezonde levensstijl.

1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei, 3 ei is een paasei!

March 26, 2013
Welk woord komt in je op, als je het woord ' Pasen ' hoort? Ik denk als eerste aan het woord 'Ei.' En ik vermoed dat veel mensen hetzelfde denken. Want tijdens deze feestdagen staat alles in het teken van het ei: Er wordt ontbeten met een gebakken, geklutst of gekookt ei. In de middag worden er eieren geschilderd, er staan gevulde eieren op tafel en kinderen vind je zoekend in de tuin naar chocolade eitjes die verstopt liggen in allerlei hoeken en gaten. Maar hoe gezond is nou eigenlijk een ei? Hierover meer in dit artikel en een super slank recept voor gevulde eieren in drie feestelijke kleuren!
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Calorieënlijstje: Paaslekkernijen

March 24, 2013
De tijd vliegt, over een week is het alweer Pasen! Zoals jullie vast weten, vieren Christenen Pasen omdat Jezus na zijn kruiziging is opgestaan uit de dood. Echter heb ik het gevoel dat deze feestdag tegenwoordig eerder wordt geassocieerd met chocolade eitjes, gevulde eieren, Paasstollen met amandelspijs en andere caloriebommen! Dit maakt het afvallen nog geen eenvoudige klus. Om het jullie wat gemakkelijker te maken dit handige calorieënlijstje , zodat je zelf een beetje op kunt letten tijdens deze feestelijke dagen!

Slank recept: Zilvervliesrijst met garnalen, peultjes en zelfgemaakte chilisaus

March 21, 2013
Gerechten worden tegenwoordig niet meer snel volledig zelf bereid. Het is vaak een beetje van jezelf en een beetje van een pakje. Om die reden weet men vaak niet meer hoe je een bepaalde saus kunt maken of hoe je je gerecht zelf op smaak kunt maken met kruiden en specerijen. Daarom dit recept. Volledig door jezelf bereid en niks van het pakje! Zo weet jij precies wat je eet. Dit slanke gerecht bevat veel groenten en vezels en is dus erg gezond!

Fabels over afvallen

March 19, 2013
Alles wat ik in de avond na het avondeten eet sla ik op als vet Je lichaam verbrandt de hele dag door calorieën. Dus ook in rust. Wist je dat je gemiddeld 60% van je energie verbruikt in rust? Om deze reden kun je best in de avond een verantwoord tussendoortje nemen en met een gerust hart gaan slapen. Het is wel een feit dat de spijsvertering wat trager gaat werken naarmate het tijd is om te gaan slapen. Ben je ook benieuwd naar de volgende 5 fabels over afvallen? Lees dan nu het volledige artikel!
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Slank vegetarisch recept: Tortilla met verse groenten

March 14, 2013
Vandaag een hele slank recept van slechts 340 calorieën! Deze maaltijd is mooi voor het oog, vanwege het kleurrijke tafereel; Groen, geel, oranje en rood. De eieren in dit gerecht dienen als vleesvervanger. Eieren zijn geschikte vleesvervangers, aangezien ze ijzer, vitamine A en B bevatten. Als vegetariër mag je wekelijks meer eieren eten dan vleeseters. Namelijk 4 tot 5 stuks per week. Op een avond een keer twee eieren eten kan dus prima!
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Het ideale catwalkmodel

March 13, 2013
Slanke, soms (te) magere catwalkmodellen zijn hot item. Op tv zie je deze dames geregeld paraderen in allerlei spannende outfits. Ook magazines staan vol met de soms wel erg slanke modellen. Af en toe laait er weer een discussie op over dit actuele onderwerp. Men roept dat de modellen ongezond dun zijn en dat het de ontwikkeling van anorexia en boulimia stimuleert. Mode-ontwerpers vinden dat mager eenmaal beter afkleedt. Wat vindt jij?

Slank vegetarisch recept: Hutspot met pittig gekruide tofu

March 12, 2013
Gisteren fietste ik bibberend van de kou naar werk. Om mij heen dwarrelenden wat sneeuwvlokjes naar beneden. Op dat soort momenten verlang ik naar mijn huis. Lekker de verwarming en kaarsjes aan en een winterse maaltijd. Die avond besloot ik een lekkere hutspot stamppot klaar te maken. Maar dan net wat anders dan normaal. Lekker vegetarisch met pittige tofureepjes en op smaak gebracht met kookroom en ketchup. Deze slanke maaltijd bevat slechts 421 kcal en is dus erg geschikt bij het afvallen !

Olievepief: Pre-huwelijksreis naar Griekenland!

March 10, 2013
“Huwelijksreis naar Griekenland?” Verbaasd keek ik twee weken geleden naar het berichtje van Lian op mijn profiel. Lian is geen buddy en waarom ze mij zou vragen waar mijn huwelijksreis heengaat wist ik ook niet. Maar bij het openen van de nieuwspagina werd het me duidelijk… “En de winnaar van de reis naar Griekenland is Olievepief. Gefeliciteerd”. Verbaasd keek ik naar mijn scherm. Olievepief is toch echt mijn gebruikersnaam. Dus dat betekent dat ik naar Griekenland ga. Totaal onder de indruk belde ik mijn verloofde die al even verbaasd was. Een reis winnen. En ook nog een prachtige reis!

Apen wij elkaar na?

March 5, 2013
Wij hebben de neiging ons eetgedrag aan te passen aan een ander. Althans, dit concludeert de gedragswetenschapper Roel Hermans. Tijdens zijn promotieonderzoek serveerde hij honderden maaltijden, komkommers, chocolaatjes en bakjes met borrelnootjes aan proefpersonen. Vervolgens bestudeerde hij hun eetgedrag. Wat bleek? Als de een meer gaat eten, gaan we zelf ook meer eten. Omgekeerd geld het ook. Gaat de een juist minder eten, minderen we zelf ook. Opvallend uit dit onderzoek is dat voornamelijk jonge vrouwen de neiging hebben hun eetgedrag aan te passen. Of dit nou om gezond of om ongezond eten gaat. Mannen imiteren alleen het eetgedrag van hun tafelgenoot tijdens grote honger.

Maak je eigen sushi

March 1, 2013
De meeste mensen gaan uit eten als ze sushi willen eten. Echter is zelf sushi maken een stuk makkelijker dan je misschien denkt! Het is in eerste instantie even een investering om alle benodigdheden te halen. Gelukkig kun de meeste spullen de volgende keren weer gebruiken. Sushi is leuk om te serveren als voorgerecht. Ook als hoofdgerecht is sushi een goede keuze. Het is namelijk erg gezond. Het bevat veel groenten en rijst en weinig vet. Erg handig dus bij het afvallen .
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan