Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, September 29, 2014

Gupsel woog op het moment van schrijven 97.10 kg (bmi: 33.60).

Ik heb een leuk weekend gehad. We hebben onze kinderwagen opgehaald, wat klusjes in huis gedaan en gister de 88ste verjaardag van Pake (Opa) gevierd.
Het was verder heerlijk relaxen en gezellig met zijn tweeën, mannetje en ik.

Toch heb ik tussendoor heel veel last gehad van mijn handen. Ze zijn nog steeds erg vochtig en daardoor doof en weinig krachtig.
Bijkomend nadeel is dat er allemaal carpale tunnelsyndroomzaken beginnen op te spelen. Niet leuk en frustrerend.
Net bijvoorbeeld de (nieuwe) draadloze muis laten vallen waardoor er nokjes zijn afgebroken en het kapje nu niet meer vast zit. Mannetje zal niet blij met me zijn.
Gister de blikopener laten vallen, gevolg putje in de vloer.
Op te hangen boekenplankje niet vast kunnen houden op de stand waar ie moet (waterpas aan de muur) waardoor de waterpas me op mijn hoofd valt. En ga zo maar door. Ontzettend knullig.
Ook breien en borduren wil niet goed, wat toch mijn voornamelijkste tijdverdrijf om niet extra te eten is momenteel. Na twee toeren slapen mijn vingers en de naald van het borduurwerk is bijna niet vast te houden, te klein.

Ik ben dus nu op zoek naar vochtafdrijvende voedingsmiddelen die ik wel gewoon mag eten tijdens zwangerschap. Ik denk namelijk dat het vocht de meeste druk op de zenuwen zet waardoor de klachten erger worden. Ik heb al een heel lijstje gevonden:

Asperges, wortel, tomaat, komkommer, bieten, radijs, mosterd, rooibosthee, sla, uien, peterselie

ananas, perzik, peer, meloen, aardbeien, druiven, kiwi's

en wat ik niet zo lekker vind; bleekselderij, venkel, brandnetelthee

Volgens mij zit er tot zover nog niets tussen wat ik niet mag hebben. Straks maar even langs de supermarkt om een aantal van deze zaken te halen. Gelukkig passen ze ook helemaal in een gezond dieet. (Kan ook bijna niet anders natuurlijk.)Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan