Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, October 19, 2014

Blondster woog op het moment van schrijven 87.20 kg (bmi: 28.80).

Hallo, gisteren in de datatabel nog een rood kruisje want de :scalefeet: gaf al een paar dagen 87,4 aan maar vanochtend was hij zo lief om daar 87,2 van te maken. Dus eindelijk weer n groen kruisje. Vandaag dus maar weer volop :hondwandelen: en :harken: en gezond blijven eten. De snoep buien zijn bijna helemaal weg. Ik merk dat ik of eindelijk ben afgekickt van de suiker of dat ik grotendeels door de overgang heen ben. Geen maandelijkse vreetbuien meer en dat scheelt natuurlijk ook. Mede door dat laatste bijna geen humeur schommelingen meer...... Zalig! De buitenwereld begint te zien dat ik weer aan het afvallen ben en ik krijg dan ook regelmatig complimentjes dat ik er zo goed uitzie. Dit is gelukkig niet het belangrijkste maar het stimuleert me wel om door te gaan.

Gisteren ontbeten met halve mango schaaltje magere yoghurt met zemelen, 245 calorieën
tussendoor 2 mandarijnen 40 calorieën
Lunch 1 rauwe rode paprika gemengd met 150 gram warme witte bonen in tomaten saus + 1 half rood pepertje. 250 calorieën
S'avonds zuurkoolstamppot met een klein haas karbonaadje 650 calorieën
------
1185
Kortom gewoon zo doorgaan. Iedereen veel succes en een goede zondag gewenst. liefs Jacq.

October 19, 2014 om 10:06
Hey Barkie, volgens mij heb ik wel alle benodigde vitamine binnen veel groente en fruit. Ik snoep alleen niet meer en als ik de afgelopen weken bekijk zit ik vaker rond de 1500 a 1600 calorieën en af en toe iets lager. Dit kan volgens mij geen kwaad. Ik was eerlijk gezegd ook verbaasd dat er zo weinig calorieën in zuurkool en een karbonaadje zat. Maar ik voel me prima en bij de bloedbank zijn ze ook nog steeds tevreden over mijn bloedwaardes. Maar lief dat je je zorgen maakt. Wat denk ik scheelt is dat ik geen calorieën drink . Ik drink bijna mijn hele leven alleen maar water, thee (zonder suiker) en af en toe melk. Fijne week en tot schrijfs, Jacq
October 19, 2014 om 11:04
Ik dacht met een karbonade en witte bonen best goed te zitten, ook zit er natuurlijk boter en melk door de zuurkoolstamppot. Volgende keer beter? Groetjes Jacq
October 30, 2014 om 15:41
Hi Jacquelina, welkom bij de club!
Benieuwd wat je eerste doel is!
Tot gauw, groetjes!
October 30, 2014 om 17:07
Hoi, Ik ben ooit begonnen met 99 kilo. aantal kilo's eraf en weer erbij. Nu ben ik er helemaal klaar mee, of beter gezegd er helemaal klaar voor. Dus de 95 en 90 kilo al gehad en nu op naar de 85 kilo. Vandaag lekker wezen winkelen en maar 44 is eerlijk gezegd aan de ruime kant maar maat 42 voor mooi net te strak. Toch een paar leuke jurkjes gekocht maar dan met een beetje rek er in :-) zou jammer zijn als die maat 44 al weer zo snel te groot is. Merk wel dat mijn gewicht nu iets minder hard naar beneden gaat, maar dat is niet erg en poosje stabiel zou ook niet verkeerd zijn. Het snoepen is al behoorlijk uit mijn systeem meer bewegen blijft een valkuil.
Veel succes en mocht je in de buurt van utrecht wonen dan kunnen we misschien in het weekend af en toe lekker lang gaan wandelen. groetjes Jacq
October 31, 2014 om 19:45
Hoi Barkie, ja ik ben redelijk handig met de naaimachine. Ik heb dan ook sommige broeken al 2 keer ingenomen echter op een gegeven moment zitten dan de achterzakken tegen de zij naad aan en dat is geen gezicht ;-) Vandaar even wat gewinkeld. Ook wel leuk is het meteen een beloning voor goed gedrag. Tuurlijk is het mogelijk om een poosje op de stepper te staan voor de tv. Echter vorige week heb ik 52 uur gewerkt, daarnaast ook nog een stukje mantelzorg voor mijn moeder, huishouden en de gebruikelijke rondes met de hond. Tja toen was ik gewoon moe en door naar bed. Dus weinig extra bewogen. Maar dat geeft niet weegschaal gaat in ieder geval niet omhoog en mijn gewoontes worden steeds gezonder. Vandaag naar de kapper geweest en de kapsters zagen allemaal dat ik behoorlijk was afgevallen in de laatste 6 weken, IK merk het zelf ook wel aan mijn kleding. Gewicht staat redelijk stil maar mijn figuur veranderd wel. Dus ik blijf positief en volgens de datatabel nog niets schokkends aan de hand. Dit weekend weinig verplichtingen dus volop kans om meer te bewegen en volgens het weerbericht werkt het weer ook mee.
Hoe gaat het bij jou? Ik zie dat je erg actief bent op de site, lief hoor om een ieder zo bij te staan met raad en daad. Ik ga zo slapen en wens je een mooi weekend. Groetjes Jacq.
November 3, 2014 om 12:04
Hoi Jacq, 85 is een mooi doel! Misschien wel leuk om dat ook in de club even aan te geven. Er zit nog niet zoveel leven in, dus iedere bijdrage is meer dan welkom :)
December 23, 2014 om 17:38
Hey, Barkie na een paar weken stilstand o.a. door extreem onregelmatig leven en eten. Het was enorm druk op het werk (in de zorg en door de as bezuinigingen behoorlijk personeels te kort dus extra diensten gewerkt) daarnaast ook nog veel voor mijn ex schoonmoeder gezorgd die ondertussen helaas is overleden. Nu dus weer serieus aan de slag en eindelijk onder de 85 kilo beland. Stond al die tijd wel gewoon stil... Dus ik ben best blij dat ik als emo eter daar nu geen last van had. Ik heb er dus best vertrouwen in dat straks eindelijk het jojoën gestopt is.
En hoe gaat het bij jou? Nog veel plannen voor de feestdagen? Zelf houd ik ze rust, zowel mijn dochter als schoondochter werken net als ik in de zorg. Zie dan maar eens een feestdag te hebben waarbij iedereen kan aanschuiven. Mijn schoondochter komt 1e kerstdag de nachtdienst uit mijn dochter gaat 1e kerstdag om 15.00 uur een 24 uursdienst in en dan gaat mijn schoondochter 2e kerstdag 's avonds weer een nachtdienst in. Terwijl ik dit jaar voor het eerst in jaren met kerst niet hoeft te werken :-) Is mijn moeder ook nog op vakantie met haar zuster en zit ik met hond lief op de bank samen op een wortel te kauwen.
Wel goed voor de weegschaal.
Fijne dagen. Groetjes Jacq.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan